Arca Noah España 
Andalucia Registry of Associations
Charity No. 8517
Entidad Inscrita en el Registro de
Asociaciones de Andalucia No. 8517
CIF NIF G93145134

1366 x 768
 

16 honden wachten op een nieuw thuis...Dringend vluchten gevraagd
Heel dringend vluchten gevraagd , want de adoptanten willen allemaal graag hun hondje Het moet wel via Malaga zijn.
Heel wat hondjes zijn de laatste weken geadopteerd en de adopties stromen binnen. Heel fijn natuurlijk maar dit wil ook zeggen dat straks al deze hondjes moeten vliegen naar hun nieuw baasje. Vluchten op Belgi en Nederland zijn meer dan welkom. Brussels airlines, Jetair en Transavia zijn de maatschappijen waarmee kunnen gevlogen worden.Een team van vrijwilligers doet al het werk. Kost geen moeite , Mensen die een ticket willen schenken of zelf hun hond of kat komen halen, kan ook kan ook. Zo help je toch op een manier dat de hondjes sneller kunnen vertrekken. Wij rekenen op uw steun.
Meer info: arcanoah@gmail.com http://www.arcanoah.eu/vliegen/vliegen2.php
Arca Noah
IBAN BE24293026042838
BIC GEBABEBB
asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal xtlou1@gmail.com
Muchas Gracia


[meer..]

1-12-2022Hinda-
Hinda is in opvang in België bij Karin, we zoeken voor haar een huisje voor alle info over Hinda kan je van karin krijgen , alsook kan een bezoekje een kennismaking plaats vinden.0032 479 213 316 karin

Koop iets mooies voor je nieuwe vriendje
Kerst komt eraan ,cadeautjes tijd, iedereen kijkt daar enorm naar uit samen zijn met familie vrienden , misschien kunnen jullie iets mooies doen samen koop een mooie Go collar voor je dierenvriendje en niet alleen voor Kerst , ook nu is elke euro welkom voor de opvang diertjes. Els De Graef maakt deze mooie halsbandjes en speeltje, en de opbrengst gaat naar de dieren. Je geeft geen geld aan niks , je geeft je geld aan iets mooie, je helpt er organisaties mee. En ze hebben nog een nut ook. En je krijgt er iets heel mooie voor terug. Els de Graef https://www.facebook.com/Go-Collar-102688241466070 of 0032499136108
Kan je niks kopen geeft niet delen is ook even belangrijk zodat dit een groot bereik heeft. www.arcanoah.eu


[meer..]

4-10-2026


Arca Noah is het Spaans voor ark van Noah, en is de naam die we gekozen hebben voor onze organisatie ter opvang en (her-)plaatsing van honden en katten.
De naam is afgeleid van de Ark van Noah. Wij wonen sinds 1999 in Zuid Spanje en werken met diverse organisaties samen. Onze organisatie is een doorgangskanaal geworden voor verlaten, verwaarloosde, zieke en gewonde honden en katten.

Wij helpen deze organisaties om deze kansloze dieren aan een huisje te helpen. In oktober 2008 is de organisatie Arca Noah van start gegaan, mede dankzij de vruchtbare samenwerking met diverse instanties en organisaties en de toenemende adopties in de loop der jaren. Bekijk ook eens dit filmpje om een indruk te krijgen van de werkzaamheden bij Arca Noah.
We hebben sinds we begonnen zijn voor meer dan 8000 dieren een huisje gevonden. 2008 okt tot 1 jan 2019. Als organisatie Arca Noah kunnen we ons officieel en publiekelijk profileren. Ook proberen we meer druk uit te oefenen op de betrokken Spaanse instanties zoals de dierenbescherming e.d. We hopen via onze organisatie en de media de politiek te kunnen beïnvloeden, zodat de 'beestachtige' omstandigheden waarin vele dieren in Spanje leven, snel tot het verleden behoren. Ook dieren hebben immers recht op een liefdevol en respectvol leven. Wij werken enkel met gastgezinnen of andere organisaties die wij hulp aanbieden hun dieren te helpen herplaatsen, de dieren verblijven in deze gastgezinnen tot ze geadopteerd zijn.

We hopen dit werk nog lang te kunnen voortzetten en hebben de medewerking van een gemotiveerd, energiek en enthousiast team vrijwilligers.
Bij voorbaat dank voor uw interesse en uw bereidheid om met ons te willen samenwerken. Uw steun en bijdrage zijn van belang voor de verbetering van het lot van de kansarme dieren. Meestal vangen wij kleintjes op omdat er heel weinig asiels zijn die ze kunnen binnen nemen. Dit ook omdat er veel Parvo Corona onder de kleintjes voorkomt. Wij werken daarom hoofdzakelijk met opvanggezinnen. Zij blijven daar en krijgen daar ook alle zorg tot ze dan uiteindelijk mogen vertrekken. Soms zijn ze heel jong, een paar dagen oud, ze worden door onze opvanggezinnen heel liefdevol met de fles grootgebracht.

Christel en Luc

EXTRA INFO ARCA NOAH VEILIGHEID VAN U HONDJE
LIEVE ADOPTANTEN VAN ARCA NOAH ,
NOGMAALS PROFICIAT MET DE ADOPTIE VAN JULLIE HONDJE.
MET DEZE MELDING WIL IK JULLIE EXTRA INFORMATIE GEVEN OVER HET AANLIJNEN VAN JULLIE HONDJE.
ELKE HOND HEEFT ZIJN EIGEN LEER PROCES . eN ALLES IS VREEMD VOOR HUN .
DAAROM VRAAG IK JULLIE DEZE INFO ZEKER OP TE VOLGEN.

1. GEBRUIK EEN ANTI ONSTNAPPINGTUIGJE VOOR JE HOND. DAAR KUNNEN ZE ZEKER NIET UIT ZIE FOTO`S NR 1

2.GEBRUIK GEEN FLEXLIJN! zie foto 2 ALS JE DEZE LAAT VALLEN SCGHRIKT JE HONDJE EN GAAT DIE OP DE LOOP. DE FLEXILIJN BLIJFT ACHT JE HONDJE HANGEN EN MAAKT VEEL LAWAAI. DAAR DOOR BLIJFT JE HONDE VERDER EN VERDER LOPEN . GEBRUIK DEZE NIET !!!!!

3.DOE JE HOND EEN HALSBAND AAN MET EEN GESP SYSTEEM ZIE FOTO 1.2.3 ZO KAN DIE ZEKER NIET OVER HET HOOFD UITGAAN.

4.GEBRUIK DUBBELE LIJN ZIE FOTO`S


[meer..]

31-7-2030
aanmelden op onze facebook adoptie pagina
Aan alle adoptanten van Arca Noah ,Er zijn weer vele nieuwe adoptie hondjes en happy ends bijgekomen na 4 succes volle transporten en 5 opkomst . Op deze pagina kan je je aanmelden als je een hondje hebt geadopteerd bij Arca Noah , www.arcanoah.eu Deze pagina is dan ook de enige happy end adoptie pagina die van Arca noah is. Iederen kan daar foto`s en verhalen delen of vragen stellen. Meld je aan. Er circelt op facebook nog andere pagina rond, maar deze is buiten ons aangemaakt en geen officeel adoptie pagina van Arca Noah .https://www.facebook.com/groups/64362017574350012-8-2021
Update situatie invloed van het Corona virus.
Lieve mensen , lieve adoptanten, ook voor ons is nu het een feit, het Corona Virus. We kunnen er niet meer omheen. Heel veel vragen, heel veel ongewis nog, wat gaat er gebeuren ?? De zorg van de adoptie hondjes is in GEEN gevaar , de opvang ouders staan dag en nacht klaar zoals ze altijd doen voor hun kroost .De asielen blijven doorgaan. Enkel zullen er aanpassingen zijn en regels die wij in acht zullen moeten nemen. Op moment is er nog geen vliegverbod naar Belgie en Nederland, maar niemand kan nu voorspellen wat de volgende dagen gaat komen , dit hangt af van de overheid en is een vorm van overmacht. Vele hondjes zijn de vorige dagen en weken nog vertrokken, er staan voor maart nog verschillende vluchten ingeboekt, hoe deze gaan verlopen, zullen we van dag tot dag moeten afwachten. Dit is ook zo voor ons, maar ook voor ander organisatie. Onze dieren in Arca Noah zitten veilig in beschermde opvang gezinnen. Spanje heeft nu de noodtoestand vandaag verkondigd , en wij zullen ons ook aan verder regels moeten houden. Stel dat de grenzen dicht gaan, en geen lucht vervoer of weg vervoer mogelijk is , is dit enkel een uitstel er veranderd niks aan de adoptie van U huisdier. In geval dit gebeurd zal de opvang heel goed voor ze zorgen, en zullen ze later ingeboekt worden zo goed we kunnen . Wij zullen dit financieel heel goed aanvoelen door het verlies van geboekte vlucht, reiskooien ect... Ook zal verplicht onze Charity shop vanaf morgen moeten sluiten, wat ook gevolgen heeft. Maar AUB vergeet niet de hondjes op de site deze mogen daar geen slachtoffer van worden. Vergeet niet zij zoeken nog steeds een baasje , laat ze niet in de steek. De adopties gaan gewoon door, daar is geen verbod voor, enkel zal de reisplanning iets later zijn. Wij kunnen deze niet in de steek laten, als we geen adoptie binnen krijgen , wil ook zeggen dat we geen plaatsen kunnen vrijmaken voor degene die het nodig hebben. Samen moeten we sterk zijn . Elke financieel steun hoe groot hoe klein is zeker welkom. Niet alleen voor ons maar voor alle asielen die nu extra hard met minder hulp het moeten stellen. Samen komen we erdoor. In een tijd als deze hebben we elkaar nodig, maar ook moeten wij er blijven zijn en ons kunnen blijven inzetten ,en mogen ook zij die kwetsbaar zijn niet vergeten worden onze dieren!!!!! We wensen dan ook iedereen heel veel sterkte in deze toch moeilijke, en onzekere periode. We houden U dan ook zo goed mogelijk op de hoogte. Op moment gaan de geplande vluchten voor maart nog door , komt daar verandering in zal iedereen persoonlijk op de hoogte gesteld worden
ONTHOU EEN DING ....... UITSTEL...... IS GEEN AFSTEL.... U DIERTJE WACHT OP U LAAT ZE NIET IN DE STEEK.
EN VERGEET VOORAL DE WACHTENDE ADOPTIE HONDJES NIET www.arcanoah.eu Het team blijft zich verder inzetten. En zal ook zo goed mogelijk ze kunnen de vragen beantwoorden.
JE WEET NOOIT HOE STERKT JE BENT TOT STERK ZIJN JE ENIGE KEUZE IS

arca noah team , Christel
foto van Christel Arca Noah.
8-8-2021
Go Collor even lezen
Handmaakte tekenbanden voor honden in nood. In de halsbanden zijn keramische pijpjes verwerkt. Deze hebben de natuurlijke werking om teken en vlooien af te schrikken. Op termijn ga ik ook sieraden maken met een 3D printer.
https://www.facebook.com/Go-Collar-102688241466070/ op facebook of Els de Graef
1-8-2021
Kleintjes gevonden in de vuilcontainer 12-11-2020
5 baby kleintjes zijn gevonden in één plastiek zak, dicht geknoopt in de vuilbak . Spaanse mensen hadden ze gevonden . 1 hebben ze zelf gehouden , de andere 4 zijn we gisterenavond gaan ophalen. Ze krijgen nog een flesje en wat puppy pate . Ongeveer 3 weken oud. Waar is mama?

[meer..]

13-11-2020
Steun ons met de Kerstboom actie
Op moment enkel voor Belgie6-11-2020
sfeerbeelden transport 2-11 aankomst 3-11
zonder veel woorden 40 happy ends

bekijk het filmpje.4-11-2020
40 hondjes zijn vertrokken naar hun baasjes
Daar gaan ze weer, 40 hondjes naar een nieuw leven. Dank aan Javier Laguna Balebona Amaya Aristi Garcia ( en fosters) dank aan Ilse Bartholomeeusen Channah Van Belleghem Andy Goossens tracy Pat Jay en aan alle opvang ouders. Karin De Wachter Nancy Rombaut van ons nl team en Belgische team wachten ze op in Nederland en Belgie . Marianne V Dlk en karin voor de adoptie begeleiding. Juan onze veterinario Veilige reis https://youtu.be/3ZcCi8l39m8

bekijk het filmpje.

[meer..]

2-11-2020
transport 6 vertrek volgende week
Volgend week gaan er weer heel wat hondjes vertrekken naar hun nieuw baasjes, deze keer zullen de Belgische hondjes aankomen in België en de Nederlandse in Nederland , dank weerom aan Els Karin, Marian, en Nancy die deze keer Nederland gaat doen, ook dank aan Christof voor de Locatie in Belgie.27-10-2020
alle veiligheids tuigje liggen klaar
Alle hondjes krijgen voor hun vertrek nieuw veiligheidstuig aan alsook nieuwe halsband. Iedereen moet enkel dubbel lijn voorzien. Dit alles om de veiligheid te garanderen van jullie nieuwe aanwinst. We raden dan ook aan dit ook te gebruiken bij het uitlaten van je hondje.27-10-2020
De Veiligheid van U hondje bij aankomst
Wij hebben genoodzaakt de adoptie bijdragen met 25 euro verhoogd .Niet zomaar, maar omdat wij nu elke hondje voorzien van een gepast veiligheidtuigje dat ze aan hebben bij aankomt. Ze hebben ook een halsbandje aan. Aan iedereen vragen wij dan ook om een dubbel veiligheidslijn mee te brengen. Helaas leze we dat er nog te veel hondjes ontsnappen bij aankomst. Bij ons is het nog maar 3 keer gebeurd op 12 jaar en dit was niet na,aankomst . Maar 3 keer te veel. Dus dit is vanaf nu verplicht. En ook de eerste periode staan we erop deze veiligheidsregel in acht te houden. Veiligheid gaat boven alles. We hebben er 50 nu aangekocht voor ons volgende transport .12-10-2020
kleine Doogie is nu veilig
De dag is nog niet om . Net toen de charity shop ging sluiten brachten ze dit arme schaapje binnen . Was bijna overreden liep van de ene kant naar de andere kant op straat , heel mager . Tandvlees heel wit ze waren erop aan het stampen vertelde vrouw die het binnen bracht al bibberend in haar armen . Dikke dank U ( kiss and thanks to) aan Pat Jay die we gevraagd hebben om het pupje tijdelijke nu in een noodsituatie op te vangen. Vanavond alvast een warm mandje eten en water . Morgen meer nieuws . Pfffff

[meer..]

7-10-2020
Bijzonder verhaal van kleine Epi nu Chicco
volg dit op you tube.... Heel bijzonder verhaal van Chicco en baasje Kees https://youtu.be/lfFNQiCjJ3g

bekijk het filmpje.7-10-2020
4 OKT WERELD DIERENDACHT EVEN LEZEN AUB
4 OKT IS HET WEER WERELD DIERENDAG EVEN U AANDACHT
Dit jaar bestaat Arca Noah 11 jaar, en is het ook een beetje feest , en zijn we 15 jaar bezig met het plaatsen van dieren meer dan 9000 zijn door onze handen gegaan. Dit is en was alleen mogelijk door onze fantastisch opvang gezinnen Suzanne Turner en Kevin. Tracy Amaya Aristi Garci Javier en nog verschillende andere. Maar ook door mijn geweldig team te veel om op te noemen. In naam van alle dieren wil ik ze extra bedanken. Daarom is het ook zo belangrijk U steun. Voor 15 euro per maand help je een van deze dieren die op een of andere manier niet meer te plaatsen zijn. Geef deze maand eens extra aandacht aan de blijvertje . 15 euro per maand voor ��n hondje....... Dat moet toch kunnen. U kan op de pagina adoptie op afstand een formulier invullen. http://www.arcanoah.eu/aoa/aoa2.php Help deze dieren, enkel en alleen met U hulp is dit mogelijk dit werk verder te zetten. Maar ook elke euro is meer als welkom hoe groot of klein hij ook is
asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
www.arcanoah.eu
4-10-2020
dank aan Eric Simaels
super bedankt voor deze mooie donatie4-10-2020
3 nieuwe kleintjes binnen gebracht
komen op de website ter adoptie 3 jongens https://youtu.be/XuJ24agk1fg

bekijk het filmpje.

[meer..]

29-9-2020
sfeerbeelden van ons transport nr 5
er zijn geen woorden voor nodig , geniet ervan. https://youtu.be/tW_zUXWPmL4

bekijk het filmpje.26-9-2020
Vandaag vertrekken Zorro en Luna
zorro en Luna vertrekken naar Nederland, Tiziana van ons team zal er zijn om deze overdracht te doen.26-9-2020
wat eten de puppys en hondjes
Vele vraagjes wat krijgen de pups de hondjes.
De puppy krijgt de starters zie foto, tot drie maand, is geen goedkoop voer ; maar wel het beste daar er ook puppymelk in verwerkt zit en alles wat ze nodig hebben. Rond drie maand krijgen ze dan de junior brokjes. De volwassen honden krijgen goed voer. Wat ook niet goedkoop is. Dus daarom de vraag waarom moet een stichting extra donatie krijgen??? Niet vergeten ze blijven weken soms maanden bij ons, krijgen 2-3 keer per dag eten dit met zacht voer en er wordt rijst gekookt als extra aanvullen , elke vier weken advetix puppetjes tegen vlooien een teken, zandvlieg. Ook onze blijvertjes worden behandeld, sommige hebben medicatie blijvende verzorging nodig .Ook onze katten hebben behandelingen nodig.
Mensen geven graag opmerking, extra`s donaties buiten het adoptie geld is dit nodig? ja wat zeg je dan.......
De adoptie bijdragen gaat naar vaccinaties, chip Rabiës, EU paspoortje, ontworming, pipetjes , dierenartskosten transportkosten, boekhouding, benzinekosten, want een pup of hondje vliegt niet gratis. Ook boeken wij zelf extra vluchten. Daarom is het zo nodig om af en toe een steuntje te vragen, het hoeft niet veel te zijn want elke euro is er 1 .
Arca Noah
IBAN BE24293026042838
BIC GEBABEBB
Asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el Grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal xtlou1@gmail.com
Muchas Gracia[meer...]

15-9-2030
Even aandachtig lezen commentaar Arca noah
Lieve Teamleden, foster families, lieve adoptanten, er moet me iets van mijn hart!
Lees even deze verhalen, dan begrijp je gelijk het commentaar op het honden forum.
Onderaan zie je het commentaar van honderden adoptanten . Ondertussen hebben wij 9300 diertjes geplaatst! Helaas kan ik ze niet allemaal plaatsen, het zijn er te veel. Maar ze staan op onze Arca Noah adoptie groep op facebook


[meer...]

6-8-2030
Negatieve commentaar Arca Noah even lezen graag
Graag willen wij ons als organisatie ook een woordje melden, wat betreft negatieve commentaar over een organisatie.
EVEN HEEL BELANGRIJK OP FACEBOOK GAAT OOK EEN PAGINA DIE PRIVE IS OPGESTEL ONDER DE NAAM ARCA NOAH HONDEN EN KATTEN ROND . DEZE PAGINA IS GESLOTEN GROEP DIE ZONDER ONZE GOEDKEURING IS AANGEMAAKT . WIE ZICH HIER BIJ AANSLUIT ZAL HELAAS VAN ONZE OFFICIELE PAGINA VERWIJDERD WORDEN.
DIT IS ONZE OFFICIEEL ARCA NOAH ADOPTIE PAGINA https://www.facebook.com/groups/643620175743500/?epa=SEARCH_BOX WAAR JE EEN AANVRAAG TOT LIDWORDING KAN INDIENEN ALS JE BIJ ONS EEN HONDJE HEBT GEADOPTEERD. Er is klacht via facebook ingediend ze gebruiken zonder onze toestemming de naam ARCA NOAH

Mensen denken niet na, mensen schuiven snel de schuld af van zich zelf om hun fout dat ze gedaan hebben goed te praten,

Graag willen wij als team ons verdedigen op de commentaar van enkeel adoptanten. Gelukkig zijn het maar handjevol mensen.

Mevr J. K adopteert een hondje bij Arca Noah.

[meer...]

6-7-2030
Woordje uitleg over de opvanggezinnen adoptie
Arca Noah is geen kennel of asiel, wij helpen verschillende kleine organisatie hier in de buurt rond Malaga , oa Amaya almas de 4 Patas , AID Joe en Janic die zich inzetten voor de kansarme dieren. Wij helpen ze een huisje te zoeken voor hun dieren, die in hun opvang verblijven. Dat is grotendeels ons doel. Ook werken wij zelf met een 10 tal opvang gezinnen, oa. opvang ouders Tina en Bob al tien jaar vangen zij op voor Arca Noah. Suzanne en Kevin ook opvang ouders die al jaren opvangen. Tracy en haar man, Nadia, Suzie, Ilse, Pat, Lee, Ellen en wij zelf waar grotendeels de oudjes op pensioen verblijven, alsook de flessenpups. Al deze vrijwilligers doen dit vrijwillig. Wij willen ze dan ook niet dagelijks belasten, omdat ze ook heel veel tijd in de verzorging steken van de kleintjes of de hondjes. Daarom proberen we om de 10-14 dagen een update te geven. Vele grote asiels hier nemen geen pups aan of nemen ze aan met het risico dat ze parvo krijgen. Wat niet weg neemt dat er in onze opvanggezinnen soms een nestje binnenkomt, en na de eerste vaccinaties ziek wordt en overlijdt aan Parvo of Corona virus. Maar dan blijft de schade beperkt omdat ze in een apart opvanggezin verblijven. Parvo is nog altijd de grootste sterfte onder de pups. Helaas komt dit niet alleen hier voor maar in heel Eu ook België en Nederland vooral bij kwekers. Vergeet niet als in een opvanggezin een nestje besmet geraakt dat dit hoge kosten met zich meebrengt. Mensen reageren soms heel boos, plots na weken leuke foto`s te hebben gekregen, (meestal na een vaccinaties ) wordt toch hun pup ziek . Dit kan gebeuren, mensen begrijpen soms niet wat dit voor ons inhoud, onze opvangouders zijn daar dag en nacht bij betrokken, het verlies voor hun is dubbel zo erg. We begrijpen zeker ook Uw verdriet, en het hondje dat je verwacht is er plots niet meer, maar in eerste instantie is een adoptie een dier dat je wil helpen aan een beter leven, dit hondje is er niet meer, maar er wachten er nog zovele. En ook alle kosten voer vaccinaties verzorging dierenartskosten, infuus ect... Lees daarom altijd goed alle voorwaarden voor je over gaat tot adoptie. En A.U.B. met verwijten en boos te reageren los je hier niks mee op. Wij zetten ons allemaal om wat ook ons doel is om deze kleintjes te helpen. Zonder deze organisatie, zou dierenleed dierensterfte hier nog 10 keer zo erg zijn. Daarom een klein beetje respect naar gelijk welke organisatie toe is niet te veel gevraagd. Vele zitten vanuit NL en België van achter hun computer de lakens uit te delen, niet wetend wat er zich ondertussen afspeelt. Het verdriet de vele tranen bij het verlies van een kleintje of hondje want voor ons heeft elke kleintje een naam . En die naam betekent niet mijn hond die naam betekend iets voor ons keer op keer . Als je denkt dat je je hier niet goed bij voelt ga dan niet over tot een adoptie , want tenslotte is het een diertje dat je een kans wil geven op een goed leven, daar denk ik toch wel dat het in de eerste instantie omgaat. Negatief commentaar is niet moeilijk om te geven, maar vraag je je dan ook wel eens af wat zich verder afspeelt. Al deze opvang mama`s al deze vrijwilligers alle mensen die betrokken zijn bij een stichting dat je deze mensen pijn doet! BEZINT VOOR GE AAN IETS BEGINT. Heb respect voor alle mensen die bij een stichting betrokken zijn.19-3-2026
boodschap van een asiel dier
Boodschap van een asiel dier

Het is eenzaam in het asiel , in stilte dromen ze van vrijheid, een groene speelweide, een lief baasje.
Ze zien door de tralies door, hoe mooi het echte leven kan zijn.

Ooit hadden ze dit ook een knuffel, een warme mand, liefde van hun baasje,ze hebben nog zoveel te geven, maar dit wordt hun nu ontnomen. Waarom???
Ze missen de warmte , een lekker botje ,gewoon bij je zijn. Nu liggen ze daar op de koude vloer, hun dagen zijn geteld.

Toch zijn er mensen die besluiten , we nemen een hond , ze verdienen ook een warme mand, maar... na enkele dagen geven ze het weer op , en hun dagen in het asiel zijn weer geteld .

Waarom moeten ze dit doorstaan, deze honden hebben een verleden, ze verdienen meer dan eten en een mand,ze verdienen vooral Liefde een knuffel , geef ze tijd. Laat ze dit niet keer op keer doorstaan, omdat je er niet de tijd aan kunt geven, ze vragen enkel wat geduld, en je zult merken dat de kans die je ze geeft, beloond wordt met de vriendschap voor het leven.

Denk dus heel goed na voor je er aan begint, als mensen een kind nemen , denken ze daar ook heel goed over na , want dit is voor het leven, je zit daar een hele lange tijd aan vast. Je geeft toch ook je eigen kind niet weg ,nee die corrigeer je als ze iets fout doen, daar neem je je tijd voor.Laat dit ook zo zijn voor een dier dat je neemt, laat het een beslissing zijn voor het leven,

Daarom is een vriendschap van een dier , een vriendschap voor het leven. Denk daarom goed na voor je er aan begint,
Christel Arca Noah

28-12-2025
hoe kan ik helpen
https://www.facebook.com//Local-/Ornishop-473917383123161/
dierenzaak ORNI SHOP
0034643158799 Channah Van Belleghem kan u helpen in het nl en kan de bestelling doorgeven. De betaling kan rechtstreeks na de bestelling aan Orni shop betaald worden.
Alles hebben ze voor die diertjes speeltjes koekjes dierenvoeding katten voeding, katten zand.

local animal food shop *Ornishop* road Coin, Malaga hekp us to help the animals16-10-2025
Geschiedenis van de Ark van Noah
Artikel uit het nieuws over de geschiedenis van de afkomst van `De Ark Van Noah`
Het was een inspiratie voor het kiezen van de naam van onze organisatie Arca Noah.
Lees verder:

[meer...]

4-10-2025
31 hondjes weer veilig aangekomen in België
31 hondjes zijn 23/6 weer veilig aangekomen in Stekene Belgie . Dank aan heel het team. En aan alle adoptanten .Geniet van de beelden die zeggen meer dan 1000 woorden.25-8-2025
Transport sfeerbeelden aankomst 11/8/2020
Deze prachtige fotos zijn gemaakt door onze vriend en top fotograaf Rudi Wouters , ze worden nog verwerkt ook in ons happy end filmpje door Channah Van Belleghem. Maar hier alvast enkele mooie sfeerbeelden ,van de 40 hondjes ,die gisteren in Stekene Belgie zijn aangekomen.
Muchas gracias aan iedereen Els De Graef en Karin De Wachter

opvang Tracy Amaya Aristi Garcia en Javier Laguna Balebona Channah Van Belleghem
En vooral dank aan alle 40 adoptanten , iedereen had keurig een veiligheids tuigje mee Chapeau !!!!!!14-8-2025
40 hondjes onderweg naar hun nieuwe baasjes
40 hondjes onderweg naar hun baasjes dank aan opvang Tracy, Javier Laguna Balebona, Amaya Aristi Garcia en Channah Van Belleghem en org Ace Veerle en Fabiene voor de reisdocumenten, die dit mogelijk gemaakt hebben. Els De Graef, Karin De Wachter en Yentl Vinck zullen ze morgen opwachten.
Dank ook aan Marian Den Dulk voor de adoptiebegeleiding. En veterinario Juan. Muchas gracias
Ze worden morgen namiddag verwacht in België.10-8-2025
2 de transport is ook goed aangekomen
Ook het tweede transport is ons gelukt, weerom veel geduld veel zweet en traantjes, maar veel uitleg is hierbij niet nodig, geniet van de mooie beelden. In Juni gaat nog een 3 transport volgen .
Dank aan iedereen dit meegeholpen heeft om dit mogelijk te maken. Zonder jullie was dit onmogelijk Muchas Gracias20-6-2025
Wat wordt er gedaan voor een katje of hondje komt
Eerst wordt er een check up gedaan bij onze dierenarts, 30 euro hangt beetje af van de grootte van de hond en de
staat waar het hondje zich bevindt.

Dan worden ze gezien hun leeftijd, gechipt en geregistreerd bij de RAI database 43 euro.


Hondjes ouder dan 6 maand worden indien het direct kan gesteriliseerd of gecastreerd , rekening houdend met de grootte van de hond kan dit tussen de 200 en 400 Mastien Espanol bv zijn.

Ze krijgen ook een EU paspoortje (verplicht) dit is 18 euro.


Vervolgens krijgen ze alle vaccinaties , pups krijgen eerst Parvo- Corona Vaccinatie, dan 2 volledig cocktails. Volwassen hondjes krijgen gelijk de 2 cocktails, dit is allemaal volgens de wet en int. vaccinaties schema waar wij ons aan moeten houden.
Ze worden dus ook allemaal verplicht geënt tegen Rabiës .
Dit alles 60 -70 euro euro per hondje .


Bij hondjes ouder dan 6 maand, wordt ook gelijk een test gedaan voor Leishmania 35 euro .
Heel soms als er een reden is bij pups wordt dit eerder gedaan.
Pups onder de 6 maand worden niet getest.

Test Ehrlichia Babesia Anaplasmosis 35 euro gen;
sterilisatie.

Pups krijgen 3 x ontworming voor ze vertrekken. Daar gebruiken wij Telmin voor bij de kleintjes, en iets groter wordt overgegaan op Drontal. Ook bij volwassen honden. 7 euro per keer.

Pups krijgen gelijk bij het binnenkomen, Advetix wat ze ook beschermt tegen leishmania, teken en vlooien .
Volwassen honden krijgen alsook een pipet tegen teken en vlooien en een extra scalibor bandje. Tussen de 10 a 24 euro.

De adoptiebedragen voor een hondje bedragen 300 euro incl. hun transportkooi en gezondheidsverklaring voor vertrek.

Katten krijgen bij aankomst gelijk ook een check up 30 euro . Volwassen katten worden direct ingepland voor sterilisatie, castratie en bloedtesten. Bloedtest 24 euro Sterilisatie/Castratie 50 en 90 euro.
Katten moeten ook verplicht de rabiës entingen krijgen, ze worden wel geënt tegen kattenziekte en niesziekte met andere woorden calicivirus en herpesvirus, aangevuld met FeLV leukemie vac.
katten ouder dan 6 maand worden getest op FelV en FIV
Kittens nog niet tot 6 maand, of daar moet een reden voor zijn.
Volwassen kat is 195 euro Kitten is 150 euro .

meer info arcanoah@gmail.com26-5-2025
Wat is Giardia of Coccidiose woordje uitleg
Even een melding over Giardia de meeste hondjes hebben giardia als ze bij ons binnenkomen dit is omdat ze met meerdere samen zitten en elkaar terug herbesmetten. Het enige wat goed helpt is 6a7 dagen FLAGYL geven, Panacur helpt als het niet erg is, maar Falgyl is sterker en werkt veel beter . Je kan het in tablet vorm krijgen, of als kleine hondjes zijn in siroop geven.


[meer...]

16-5-2025
Denk na voor je een diertje adopteert
Mensen denk toch aub even paar keer na voor je adoptie aanvraag ingeeft. Mensen vullen een aanvraag in, wij gaan van start met de adoptie, nog geen 5 min later nog geen 30 min later nog geen paar uren later, laat staan nog geen dag later, oeps was vergissing we zijn er nog niet aan toe!!!! Of we hebben niet de financiële mogelijkheid, of voor gelijk welk excuus. Wij steken heel veel tijd in adverteren, adoptie, verzorging een heel team staat hierachter . Respecteer dan ook het werk wat ons team doet. En als je een hondje wil aanschaffen groot klein jong oud.
Zeg dan bij jezelf eerst ....

IK ADOPTEER EEN HONDJE
NIET VOOR EVEN,
MAAR VOOR HEEL MIJN LEVEN .
VERGEET NIET
ZE HEBBEN LANG OP JOUW GEWACHT
EN ZE HOPEN DAT ZE DOOR JOUW
NAAR EEN VEILIG HUISJE WORDEN GEBRACHT1-5-2025
Nog steeds verjaardag kalenders te koop 2019
We hebben nog hele mooie verjaardag kalenders te koop.
Zo help je onze Organisatie.
Als je hondje adopteerd kan het gemakkelijk meegegeven worden met de vlucht . Spaart verzendkosten . Help ons helpen voor 10 eurokrijg je iets mooie terug.
Er zijn voor het 10 jarige bestaan van Arca Noah hele mooie verjaardag kalenders gemaakt vorig jaar . Deze zijn gemaakt in familiekring met eigen dieren. Ze kosten 10 euro 33cm op 48cm in mooie kleuren en stevig papier . Dit alles om ons te steunen en ons werk verder te zetten. Wij willen dan ook alle sponsors heel erg bedanken voor hun bijdragen en het waar te maken. Ze zijn gemaakt door 2 professionele fotografen. Belgi� Rudi wouter www.rudiwouters.com Spanje www.estudiotresjotas.com Ze worden in Belgi� Nederland Spanje verkocht. Bestellen kan arcanoah@gmail.com
vermelding verjaardagkalender DELEN IS HEEL LIEF

asociacion Arca Noah
kalender 2018
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal xtlou1@gmail.com
vermelding aankoop kalender 2019
Muchas Gracia

[meer...]

11-4-2025
blijf ons steunen
Arca Noah
IBAN BE24293026042838
BIC GEBABEBB
asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal xtlou1@gmail.com
Muchas Gracias29-3-2025
uitgaven waar gaan ze naar toe !!!!
Waar gaat het de uitgaven in Arca Noah naar toe
*dierenarts consultatie soms gaat de dierenarts op verplaatsing in onze opvang gezinnen.
*bloedtesten bij dieren boven de zes maand ook soms bij de oudjes de blijvertjes
*Leishmaniasis behandelingen wat niet goedkoop is bij de blijvertjes of honden die in opvang binnenkomen.
*Advantix puppets voor alle pups scalibor bandje voor de oudjes en volwassen honden
*ontworming
*Sterilisatie bij honden
*sterilisatie bij katten
*3 puppy coctails voor de pups en coctails voor de volwassen honden
*Rabies vaccinatie
*katten vaccinaties ook voor onze blijvertjes
Special Puppy/kitten milk + food
*Starter voeding en puppy of kitten melk
* Micro chip
* EU Paspoorts
*volwassen voeding voor alle blijvertjes en ook soms voor de opvang gezinnen
*katten eten voor alle blijvertjes kitten voeding of kitten melk
*katten zand .
*honden kooien rennen huisje mandjes
*transport boxen.
*Speelgoed voor de kleintjes Koekje botjes
*onverwachte operaties en na behandelingen
*extra boekingen van vliegtuig reizen die wij zelf boeken van Arca Noah kooien die geboekt worden
mogelijk als een hond naar Belgie of nl moet over weg transporten.
*Af en toe worden er straat katten gecastreerd of gesteriliseerd als het fonds het toelaat.
*onderhoud bij de opvang gezinnen, soms extra omheining kooien mandjes ect... die aangeschaft worden
*Alle oudjes die onder ons hoede zijn die niet langer geplaatst kunnen worden en medische verzorging nodig hebben
Other unforeseen expenses to help the animals
Andere onvoorzien kosten
Collaborating helping some private individuals that rescue animals as well as some dog charities.
Andere mensen die worden geholpen indien zij een dier redden maar niet over de middel beschikken dit kan met eten medicatie zijn .
*boekhouding kosten van de Gestoria
*Benzine kosten van en naar de luchthaven rijden , soms tot 3a4 keer per week
*Hooi voor de rescue paarden. dierenarts kosten tanden hoeven vaccinaties voor de paarden.
*onderhoud aan de Van die gebruikt wordt dagelijks voor arcanoah
*Verzekering voor de dieren .
misschien nog wat vergeten maar toch alvast een lijstje voor degene die twijfelen waar hun 300 euro adoptie bijdragen naar toe gaat.


[meer...]

19-3-2025
koop geen dier adopteer een dier
even de moeite doen om te lezen
Ook in 2019 rekenen we op U hulp, enkel en alleen met U hulp kunnen wij dit werk voor zetten. Help ons helpen, voor ons maakt n euro een groot verschil . Donatie vallen niet zomaar uit de lucht en, smeken om een extra Euro is ook heel moeilijk want mensen kijken niet meer op , zoveel mensenleed ,zoveel dierenleed in deze wereld, maar toch moeten wij proberen dit werk voor te zetten wat zij hebben ons nodig , veel kritiek , veel teleurstellingen , maar ook veel mensen die geen begrip kunnen op brengen, ze weten het allemaal beter, maar ze weten het beter van achter hun scherm , aan hun toetsenbord op 1000 km afstand . Dierenleed is met geen pen te beschrijven, en ik wil dat ook niet beschrijven. Wij als organisaties weten wat we doen wij weten wat het is s`nachts opstaan flesjes geven, waken bij een ziek hondje, pups die dood gaan een na een aan die vreselijke gevreesde Parvo - Corona ziekte. En ja het is maar een buitenlandse hond..... krijg je dan als antwoord. Waarom ze redden??? Er zijn er toch genoeg, inderdaad dieren genoeg . Maar vragen zij om geboren te worden, moeten wij oordelen over hun leven?? Hebben wij dat recht? Mensen hier hebben een minimum loontje, kunnen amper hun gezin recht houden, ook zij vragen daar niet om om lange uren te werken voor paar 100 euro, en dan willen jullie van achter de computer schreeuwen laat ze steriliseren, castreren, hoe gaan ze dit doen??? Wij hebben zelf een charity shop waar we spulletje goedkoop verkopen 0.50 1 euro 2 euro .... om extra kosten te kunnen betalen voor zieke dieren te helpen . Mensen moeten hier soms 0.50 bij elkaar rapen om een spulletje te kopen voor hun kindje . laat staan dat zijn de dure sterilisatie kosten bij hun dierenarts kunnen betalen, dus deze dieren hier zijn daar het slachtoffer van , vele nestje worden geboren, pups worden in vuilcontainers gedumpt. moedertjes lopen rond met gezwollen melkklieren, radeloos op zoek naar hun kleintjes toestanden 1000 verhalen , inderdaad met geen pen te beschrijven. boeken kan je schrijven, en dit lost het probleem niet op , maar wel U hulp . Hoe groot , hoe klein ze is . Doe iets goed , begin het jaar met een goede voornemens, help een asiel hond als je niet kan adopteren doneer dan. Adopteer een dier op afstand steun een organisatie, die zich inzetten. Maar het allerbelangrijkste , wees ook vooral, lief, en begripvol ,respectvol, naar mensen die zich vrijwillig dag en nacht inzetten, om toch deze dieren een kans te geven om te overleven. En vergeet niet een vrijwilliger is onbetaalbaar, want zonder een vrijwilliger, is er geen team, en zonder team, is er geen organisatie ,en zonder organisatie sterven er vele dieren. Dank aan iedereen die zich vrijwillig heeft ingezet bij Arca Noah .veel verdriet gehad veel verlies gehad, veel teleurstellingen gehad,tranen van verdriet maar ook tranen van geluk , dit door liefde en veel respect voor elkaar, met als eind doel een happy end!!! ,
Arca Noah
IBAN BE24293026042838
BIC GEBABEBB
asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal xtlou1@gmail.com
Muchas Gracia1-1-2025
Sponsoring Advantix pipetje voor 8.50 euro
Net aangekocht 24 pipetten voor onze blijvertjes advantix. Dit moet elke maand herhaald worden, omdat het ook tegen de zandvlieg is teken en vlooien . Niet goedkoop maar alle hulp is echt welkom.
sponsor 8.50 per pipet.
Sponsor een blijvertje http://www.arcanoah.eu/aoa/aoa2.php
Arca Noah
IBAN BE24293026042838
BIC GEBABEBB
asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el Grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal xtlou1@gmail.com
Muchas Gracia17-5-2023
MEDEDELING JE ADOPTIE HONDJE bezint eer ge begint
EENMAAL ER EEN HONDJE IS GEKOZEN EN GEADOPTEERD , WORDEN ER OOK GEEN HONDJES WEER VERWISSELD ,Daar kunnen we echt niet aan beginnen als een hondje op de site komt , en de keuze tot adoptie is gemaakt, gaan wij geen dieren meer verwisselen. Er komen regelmatige nieuwe hondjes op, en dit is echt voor ons anders niet haalbaar .2-12-2022
Adopteer eens een hondje op afstand
Vele mensen kunnen door werkomstandigheden, geen tijd, zelf al een hond hebben of andere redenen geen hondje adopteren maar willen wel iets beteken voor de hondjes uit Spanje.
Dit kan door een hondje op afstand te adopteren. Door elke maand 15 euro over te maken kan u een hondje naar keuze adopteren. Dit zijn de blijvertjes van Arca Noah.
Lees verder:

[meer...]

1-12-2022
vaccinatie schema van alle pups die vertrekken.
Yo Juan Fco Bernal, Veterinario colegiado num 1452 en la Provincia de Malaga, y como veterinario de la asociacion protectora de animales ARCA NOAH (G93145134), certifico que todos los animales pertenecientes a dicha asociacion han sido vacunados siguiendo el protocolo que acontunuacion de detalla:
- 40 dias desde el nacimiento: Desparasitacion interna con DRONTAL
- 45 dias desde el nacimiento: Vacunacion con VERSIGUARD CPV
- 60 dias desde el nacimiento: Desparasitacion interna con DRONTAL
- 65 dias desde el nacimiento: Vacunacion con VERSICAN PLUS
- 80 dias desde el nacimiento: Desparasitacion interna con DRONTAL
- 85 dias desde el nacimiento: Vacunacion con VERSICAN PLUS
- 95 dias desde el nacimiento: identificacion con microchip y vacunacion antirrabica.
FDO: Juan Fco Bernal (col: 1452).24-6-2022
hELP ONS HELPEN
ZONDER WOORDEN

Arca Noah
IBAN BE24293026042838
BIC GEBABEBB
asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal xtlou1@gmail.com
Muchas Gracia
5-5-2022
Spulletje gevraagd inzamelen voor de charityshop
HULP GEVRAAGD spulletje inzamelen voor de dieren. iedereen heeft wel iets wat ze niet meer gebruiken, en ligt daar maar te liggen. Wel al deze spulletje huishoudgerief vooral nu zomerkleding , kinderspulletje kinderkleding buggy`s baby artikelen al wat nog verkoopbaar is , juweeltjes tassen noem maar op . Met dit alles maak je ons heel blij mee, want wij kunnen deze spullen verkopen in onze Arca noah Charity shop . Elke 2 maand komt er een transport vanuit Belgie Nl naar Spanje, Rik van ons team zamelt deze spulletje in zo goed hij kan , hij kan natuurlijk niet heel Belgie en Nederland rond rijden. Daarom bij Marian D Dulk in Noordwijk kunnen alvast spullen afgegeven worden, en dan de rest voor Belgie in Lommel bij rik zelf 0032471227285 geef Rik gerust een belletje om iets af te spreken , ook dierenvoeding brokjes voor katten of honden zijn meer als welkom bandjes kortom alles . Muchas Gracias www.arcanoah.eu30-4-2022
transporten adoptie hondjes update
UPDATE 19-04-2020

Ondertussen is er een eerste transport kunnen vertrekken vanuit Cadiz via een andere organisatie is ons gemeld wat dus duidelijkheid geeft dat over de weg terug dierentransporten mogelijk maakt, Dit was wel niet regio Malaga maar een andere regio .
Wij zijn nu druk in de weer, om zodra de juiste instelling ,hier open zijn, een eerste transport over de weg waar te maken. Dit met hulp van Fabiene (die zelf haar eigen organisatie heeft en ons zal helpen ) en onze dierenarts en opvang. Iedereen doet zijn best. Maar zolang ze niet open zijn in onze regio Malaga kunnen we niet vertrekken. We hopen elke dag op nieuws, natuurlijk zijn het niet enkel onze hondjes, maar ook van de andere organisatie, we zullen moeten delen en kijken hoe we dit gaan aanpakken, We hebben alvast in onze organisatie Arca Noah een lijst gemaakt van de hondjes na hun leeftijd datum en Rabia ingedeeld gaan worden. We hopen ook dat spoedig terug kan gevlogen worden, ook zullen we zelf ook rijden van zodra dit kan. Ieder hondje zal een plaatsje krijgen, maar de oudste en de langst wachtende eerst.
Dus heel hard vingers kruisen, heel hard duimen, dat we snel groen licht krijgen, dat we een transport kunnen plannen. wegtransport is mogelijk gemaakt enkel nog de toestemming krijgen!


[meer...]

14-12-2021
heel mooie geschreven even lezen
AANDACHT !
Brief van een mama hond aan de nieuwe eigenaren van haar pup:
[meer...]

29-9-2021
hulp nodig als bescherming voor de dieren
WIJ VRAGEN U HULP heel dringend ....
We vragen het niet graag, want het is altijd maar het zelfde, organisatie hebben hulp nodig, maar toch is dit van nood belang voor alle dieren . Het is lente en binnenkort weer zomer alle hondjes en katten moeten weer een vernieuwing krijgen van bandjes puppetjes voor bescherming tegen de zuiderse zandvlieg Leishmanasis De bandjes kunnen ze 6 maanden om houden puppetjes voor de kleintjes Advetix wat hun ook tegen de zandvlieg beschermt moet elke maand vernieuwd worden . We hebben in totaal toch een 150 nodig om alle hondjes en katten hier te beschermen ook bij onze opvang gezinnen . Bij de dierenarts de bandjes aankopen is te duur want we krijgen daar geen korting op en daar kosten ze 23,50 euro per stuk. Maar we kunnen ze rechtstreeks bij een verdeler aankopen, wat voor ons iets goedkoper is. Maar elke euro is welkom want vele kleine euro`s maken een bandje wat de hondjes dan weer 6 maand beschermt
Iedereen wil heel graag zijn hondje beschermen maar het is ook voor ons heel belangrijk vooral ook voor onze blijvertjes en oudjes

U kan ze ook opsturen naar
Adres is
Luc en Christel De Block Verbist
Arcanoah
App Correos 94
Alhaurin el Grande 29120
Espana
of je kan centje overmaken !
t.n.v. Luc De Block Verbist Christel
Arcanoah tav bandjes voor de dieren
ES8621006892090200062875
Caixa Espana
Asociacion Arca Noah1-7-2021
Waarom is U hulp zo belangrijk ?
dit is een van de zovele 5 kleintjes zijn enkele maanden geleden binnen gekomen, ze waren zo verwaarloosd, dat ze niet ter adoptie konden, Ze hadden amper haar, en waren heel mager , gewoon gedumpt door de MENS. Waarom verdienen ze dit?? En dan waarom doen we dit werk ??? Wat nog steeds mensen zich afvragen waarom donatie zo belangrijk is ook voor ons.Ook al is het redden van enkele maar op kleine schaal. Maar elke leventje dat we redden is er n. Kijk eens hoe mooi ze is geworden, volledig gezond verklaard door de dierenarts na weken verzorging en werk .Ondertussen zijn ze alle 5 geadopteerd , ze hebben geluk gehad en een kans gemaakt.

[meer...]

17-6-2021
hoe omgaan met het verlies van je adoptie hondje
Graag een woordje over het verlies van een adoptie hondje of katje .
Waarom gebeurd dit nu met ons adoptie hondje.... Waarom?

Eerst en vooral wij zetten ons in voor de kleintjes al 12 jaar .


[meer...]

17-6-2021
help ons helpen
we zijn 11 jaar bezig met het herplaatsen van dieren.
Denk eens extra aan onze dieren, we hebben u hulp zo hard nodig , je kan voor 15 euro per maand een hondje of kat adopteren op afstand per maand per jaar. kijk even op deze pagina http://www.arcanoah.eu/aoa/aoa2.php

ook kan je een brokkenpakket schenken voor 7.50 http://www.arcanoah.eu/actie/actie2.php

Ook elke euro zijn we heel blij mee. Help ons ons werk verder te zetten, we hebben echt jullie hulp nodig na 10 jaar en 7500 dieren te hebben geplaatst willen hij heel erg bedanken voor al jullie steun. Maar hebben u nog steeds nodig, het is een speciale dag ook voor onze hondjes katjes en paardjes, kortom alle dieren.
hoe het begon https://youtu.be/JFg3wo6HPXg

t.n.v. Luc De Block Verbist Christel

Arca Noah
IBAN BE24293026042838
BIC GEBABEBB
Muchas Gracia1-6-2021
Denk na voor je een HUISDIER AANSCHAFT
Draag zorg voor mijn hele leven,
Ik heb immers zoveel liefde te geven,
Maar dump me niet wegens scheiding,
Verhuis of te weinig tijd.
Want nadien krijg je spijt
Je laat me met zoveel verdriet achter,
Ik mis mijn thuis de kindjes mijn mandje ,
Ooit zo verwend
DENK AUB KEER NA VOOR JE ADOPTEERT OF HUISDIER AANSCHAFT HET IS NIET VOOR EVEN MAAR VOOR HEEL ZIJN LEVEN4-5-2021
Het nut van castratie en sterilisatie
We krijgen veel vragen waarom mensen hun adoptiehond best laten castreren of steriliseren.
Daarom een woordje uitleg van Dr. Greet Pouders die de voor- en nadelen afweegt.

[meer...]

1-5-2021
Overdracht op de luchthaven van een adoptiehondje
Veel mensen vragen zich af hoe dit verloopt.

[meer...]

1-5-2021
Als men een puppy of hondje adopteert.
Vele vragen worden gesteld:
Is de pup zindelijk?
Kan hij uren alleen zijn?
Kan hij met katten?


[meer...]

1-5-2021
Opvanggezinnen gezocht, woordje van uitleg
ZIJN ER NOG MENSEN DIE ZICH WILLEN OPGEVEN ALS OPVANG GEZIN? NEEM A.U.B CONTACT MET ONS OP. Of mensen die denken dat ze op een of andere manier iets kunnen betekenen voor het Arca Noah team zoals advertenties plaatsen, opvang luchthaven, inzamelen van eten, spullentje enz... , of andere ideen hebben,zijn meer dan welkom.

Als een hondje terug moet komen door omstandigheden van het baasje(ziekte, scheiding, persoonlijke problemen enz) hebben we opvanggezinnen nodig waar het hondje voor een korte periode kan opgevangen worden. Meestal worden deze hondjes snel terug geadopteerd.

[meer...]

1-5-2021
VOOR JE ADOPTEERT LEES DIT EVEN IS KLEINE MOEITE
Waarom doen wij dit werk?
Jammer genoeg zijn wij al 10 jaar bezig en het wordt alleen maar erger. Mensen hier moeten overleven met soms 400-500 euro in de maand. Dit zijn vaak gezinnen met kinderen, ze krijgen geen uitkeringen, laat staan kinderbijslag en daar moeten ze het mee doen. mensen hebben hier in het zuiden ook veel armoede en kindjes gaan gewoon zonder eten naar school. Ze hebben honden en katten thuis rond lopen maar nu de dierenklinieken ook nog eens hun prijzen opdrijven, hebben deze mensen helemaal geen geld meer voor hun dieren, de tax is nu al 21% , wat verwacht je dan. Het wordt er niet beter op, zelf krijgen we te weinig steun, donaties of middelen om te helpen.
Steriliseren en castreren kost geld, het is heel makkelijk gezegd van doe er iets aan maar wij moeten wel de financile middelen hebben om dit te doen.

[meer...]

1-5-2021
Wendy verkoopt wenskaartjes voor Arca noah
Wegens het Corona virus zet ik nog een actie op poten voor extra financiele steun voor arca noah nl verkoop van wenskaarten.

10 wenskaarten aan 5euro
25 wenskaarten aan 10 euro

Er zijn ook nog tasjes van arca noah te verkrijgen aan 4 euro

Exclusief verzendkosten

Bij interesse graag pb naar Wendy Geens via facebook of stuur mailtje arcanoah@gmail.com

[meer...]

30-3-2021
adopteer een oudje op afstand
alle info op onze pagina http://www.arcanoah.eu/aoa/aoa2.php16-3-2021
geen excuus meer even lezen...huren en huisdieren
Goed nieuws voor alle dierenliefhebbers! Wie een woning of appartement huurt, zal binnenkort altijd een huisdier mogen houden. Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) bereikte daarover namelijk een akkoord met de Verenigde Eigenaars, de organisatie die de belangen van verhuurders verdedigt. Dat meldt De Zondag.[meer...]

3-3-2021
koop geen hond adopteer een hond
12-1-2021
aankomst 39 hondjes in België
39 Arca Noah hondjes zijn vertrokken. Na veel stress, zweet en traantjes is het ons gelukt een transport te organiseren. Gisteren zijn ze aangekomen in Stekene. Deze beelden zeggen meer dan 1000 woorden .12-1-2021
EVEN LEZEN VOOR JE OVERGAAT TOT EEN ADOPTIE
BEZIN EER GE BEGINT EEN DIER ADOPTEREN IS VOOR HET LEVEN NIET VOOR EVEN

Ik begrijp soms niet dat mensen een aanvraag tot een officieel adoptie indienen. Denken ze daar dan niet over na , is dit een bevliegen, is dit iets dat ze zomaar van de ene minuut op de andere willen hebben, en daarna van de ene minuut op de andere weer niet meer willen, mag niet van de huisbaas, mijn man wil het toch niet, oma vind het niet goed, alle die smoesjes. Je denkt daar toch niet n minuut aan als je leuk koppie ziet passeren en je zegt` ik wil die,` zonder daar even over na te denken, daarom AUB denk na voor je overgaat tot het invullen van een adoptie formulier, het team gaat van start, in ons hart gaat een klein vonkje over, weer een hondje dat een huisje krijgt, en dan nog geen 24h later sorry hoor maar we willen het toch niet want.........Inderdaad zou je zeggen beter zo, want als mensen er niet over nadenken , wie weet waar het hondje terecht komt, en binnen enkele maanden staat ze terug aan ons deur, met het was toch foute beslissing, we willen ze niet meer , weer een trauma voor die diertje, weer een herplaatsing, zij of hij vragen daar niet om NEE jij doet dit het diertje aan. Omdat je toen een verkeerde overhaaste beslissing hebt genomen, omdat het toch wat meer werk in houd, omdat je niet meer zo veel vrijheid hebt, omdat je weet ik welk verhaal er bij hoort. Deze dieren hebben klein of groot verleden, sommige komen bij hun nieuwe familie, en zijn van dag n de beste maatjes alsof ze er jaren waren. Sommige hebben tijd nodig en moeten zich aanpassen. Wij weten ook niet altijd hoe dit hondje katje zich gaat gedragen, Ze hebben zich aangepast tijdens hun verblijf aan ons of de opvang ouders , wij steken daar veel tijd in. Maar de adoptie ouders verlangen soms dat dit dier van minuut n de hond is die ze gekocht hebben, oeps nee niet gekocht geadopteerd hebben omdat ze het een beter leven willen geven, of het nu met of zonder trauma`s is. Daarom denk na niet n keer maar 10 keer voor je het adoptie formulier aanvraagt om over te gaan tot een adoptie, want onthou heel goed, adopteren van een hond of kat is voor het leven niet voor even. Zo bespaar je jezelf heel veel pijn en verdriet zo bespaar je het hondje een ander trauma, en zo bespaar je heel het team werk die we aan ander diertje kunnen besteden die wel een kansje op goede adoptie krijgen. BEZIN EER GE BEGINT is een oud spreekwoord. van maar vier woorden, onthou die heel goed als je denk aan de aanschaf van nieuw huisdier ALS MENSEN RESERVEREN EN OPZEGGEN ZAL ER EEN VERGOEDING GEVRAAGD WORDEN VAN 50 EURO .1-1-2021
WOORDJE UITLEG IVM UPDATES ADOPTIE HONDJES
Elke dag zit de mailbox vol met mailtjes , krijgen we update, krijgen we foto`s. De pups zitten bij ons niet in een asiel maar verspreid over vele opvang gezinnen. Deze doen dit allemaal op vrijwillige basis , ik kan niet verlangen dat ze elke dag mails foto`s en updates voorzien, elke 2-3 weken vragen wij aan hun update. Ook heerst er nu door de extreme hitte veel Parvo en Corona. Dit is heel dodelijk voor een pup of jong hondje. enkele een klein percentage overleefd dit virus. Daarom zitten ze bij ons verdeeld in verschillende opvang gezinnen om ze te beschermen tegen dit verschrikkelijk virus. Wij proberen deze kleintjes in de opvang gezinnen tot 10-12 dagen na de twee coctail vaccinaties zoveel mogelijk nu apart te houden en er niet bij te komen zodat wij het virus indien dit aanwezig is te verspreiden. Nu in de zomer is dit virus heel hardnekkig. vorig jaar hebben wij het zelf gehad 23 kleintjes op n week verloren. Nu hebben wij zelf voorgenomen. Dat wij dit niet meer doen, elke opvang gezin zorgt voor de kleintjes tot 10-12 dagen na de 2 de coctail. Dan zijn ze toch voor 95% beschermt dit is rond 3 maand volledig afgerond , dan krijgen ze de Rabs enting en hun chip. 21 dagen later mogen ze gaan. Wij reden wekelijks van ene opvang na de andere voor foto`s te maken en updates . Dit risico nemen we nu NIET op moment. De ziekenhuizen liggen vol met pups aan infuus met het Parvo virus. Op moment zijn alle pups in alle opvang heel gezond. De meeste hebben hun tweede vaccinatie net gehad , of gaan het nu krijgen. Dus aub geen ons even de tijd om deze kleintjes te beschermen . Alle hondjes doen het goed. Zodra er weer nieuwe foto`s zijn worden ze gelijk doorgestuurd , maar we nemen nu geen risico .20-12-2020
Help amaya almas 4 patas
Buenas tardes familia de almas !!!
Help AmayaCaixa Bank Caixa Bank TITULAR: ALMAS DE 4 PATAS.
IBAN: ES04 2100 6892 0002 0007 3328
BIC/SWIFT CAIXESB#128536;

[meer...]

5-12-2020
Zwerfdieren het ergste in spanje
Spanje heeft meeste verlaten huisdieren van heel Europa lees even.... waarom adopteren zo belangrijk is.


[meer...]

5-12-2020
Iedereen al heel erg bedankt voor alle donaties
Blijf aub ons helpen , met ongeveer 150 dieren in onze opvang en de geadopteerde hondjes; blijven nu wie weet hoe lang in opvang ook, voor onze vele oudjes die hier verblijven, wij hebben ook een enorm groot verlies, van vluchten , deze donatie worden, straks gebruikt voor U transport om je hondje na deze moeilijke tijd over te brengen Want iedereen wil dan toch graag straks zijn hondje dit gaat ons heel veel geld kosten en dit kunnen wij niet alleen , heel veel vluchten transporten zullen nodig zijn.Maar ook de extra zorgen nu voor alle opvang hondjes.
Alle kleine beetjes maakt een groot geheel. Wij zijn nu 12 tal vluchten kwijt die maar april en misschien wel mei zouden gaan vertrekken. Dit zullen allemaal herboekt moeten worden, helaas hebben wij daar zelf niet de financieel mogelijkheid voor. Wij vragen geen grote bedragen. Maar als iedereen een klein steentje bijdraagd is dit voor ons in deze tijd mogelijk. Mensen zijn allemaal bang , maar wij ook. Wat gaat er gebeuren?? We weten wel een ding dat als de grens open gaat dat er heel veel moeten gaan vertrekken , we zullen extra vluchten kooien weg transporten nodig hebben, maar ondertussen ook de extra lange zorgen nu. Het wordt ook warme de pups hebben puppetje nodig want niemand wil een pup met leishmaniasis straks deze moeten elke 4 weken herhaald worden, ook de wormingen en de scalibor bandjes voor de oudjes zijn nodig. Wij rekenen zonder de corona toestand altijd op vluchten die ons aangeboden worden , deze keer gaat dit anders zijn, ons team zal op en neer vliegen maar wie gaat deze tickets betalen? Daarom proberen we nu een inzameling te doen om straks dit mogelijk te maken, onze charity shop die wij open houden, deze opbrenst daarvan helpen wij onze oudjes paardjes katten die niet meer geplaatst kunnen worden, de winkel is nu heel de maand maart dicht geen opbrengsten ook zal dit zo zijn voor april wij zitten nu aan alle reserves die opgeraken. Hopen op een beetje begrip dit is niet nu profiteren van de situatie dit is omdat wij het nodig hebben.
Muchas garcias heel erg bedankt namens Arca Noah2-12-2020
Waarom er zoveel zwerfhonden en pups zijn
Een veel gestelde vraag is waarom hier zoveel pups zijn en waarom nog steeds zoveel honden in Spanje zijn.[meer...]

1-12-2020
Dierenverhalen ook op facebook
Hier kunnen alle adoptie hondjes en katjes die geadopteerd zijn bij Arca Noah hun leuke verhaaltjes delen.
klik hier1-12-2020
HELP ONS TE DELEN WAAROM IS DIT ZO BELANGRIJK
HELP ONS TE DELEN WAAROM IS DIT ZO BELANGRIJK op facebook !
We zijn nog maar net terug van vakantie,en de telefoon staat niet stil. Meer dan 7 mama , met pups !!! Niet te begrijpen waar ze allemaal vandaag komen, mensen vinden hondjes, zielig ,heel alleen, aan het rondzwerven. Ze kunnen het niet aan hun hart overlaten ze achter te laten. Ze nemen ze mee. Maar al snel komt de harde waarheid ,het hondje blijkt zwanger te zijn, en niet zomaar zwanger maar hoogzwanger, vele krijgen paar dagen na aankomst al hun kleintjes . Mensen zijn radeloos, wat nu , ze willen een hondje redden en krijgen plots een hele kroost. Vele organisatie kunnen ze helaas niet binnen nemen in de kennels ivm het parvo virus. Het heeft geen zin mama en kleintjes te redden om ze daarna te moeten afgeven en ze overlijden aan het parvo virus. Daarom werken wij ook op een andere manier met opvang gezinnen, of proberen de mensen te overhalen om mama en kleintjes te fosteren, wij staan in voor alle kosten. alle hulp die nodig is. Wij plaatsen ze dan op de site en gaan huisje zoeken, we kunnen deze mensen die toch hun goede bedoelingen willen helpen hebben niet in de steek laten.
Nu zijn het er heel veel heel veel lieve mama in opvang met hun kleintjes, door te delen ons te steunen kunnen wij een goed huisje voor ze zoeken, op deze manier worden ze niet achter gelaten in wanhoop dat in de asielen. Elke vorm van steun is daarom ook nodig en heel welkom. Elke euro . Maar vooral ook door te delen. Zodat zowel mama en kleintjes later een toekomst krijgen. En krijgen de mensen die hun inzetten als fostergezin toch de hoop op een goede afloop.1-12-2020
bandjes voor Leishmaniasis schenken
We vragen het niet graag, want het is altijd maar het zelfde, organisatie hebben hulp nodig, maar toch is dit van nood belang voor alle dieren . Het is weer zomer alle hondjes en katten moeten weer een vernieuwing krijgen van bandjes voor bescherming tegen de zuiderse zandvlieg Leishmanasis alsook voor vlooien en Teken . Deze kunnen ze 6 maanden om houden puppetjes voor de kleintjes Advetix wat hun ook tegen de zandvlieg beschermt moet elke maand vernieuwd worden . We hebben in totaal toch een 150 nodig om alle hondjes en katten hier te beschermen ook bij onze opvang gezinnen . Bij de dierenarts de bandjes aankopen is te duur want we krijgen daar geen korting op en daar kosten ze 23,50 euro per stuk. Maar we kunnen ze rechtstreeks bij een verdeler aankopen, wat voor ons iets goedkoper is. Maar elke euro is welkom want vele kleine euro`s maken een bandje wat de hondjes dan weer 6 maand beschermt
Adres is
Luc en Christel De Block Verbist
Arcanoah
App Correos 94
Alhaurin el Grande 29120
Espana
of je kan centje overmaken !
t.n.v. Luc De Block Verbist Christel
Arcanoah tav bandjes voor de dieren
ES8621006892090200062875
Caixa Espana
Asociacion Arca Noah

[meer...]

1-12-2020
Urgent we need your help
WE NEED URGENT YOUR HELP ARCA NOAH
We do not like it, because it`s always the same, organizations need help!!!! But this is still a matter of urgency for all are animals. It`s summer again, and all are dogs and cats need a protection against Leishmanasis fleas ect..... The can hold them for 6 months but the drops for the little ones Advetix is only for month .In total, we need a 150 to protect all dogs and cats here in our foster families. We can buy them directly from a distributor, which is something cheaper for us. But every euro is more then welcome,
Address is
Luc and Christel Block the Block
Arcanoah
App Correos 94
Alhaurin el Grande 29120
Espana
Or you can transfer money!
T.n.v. Luc De Block Verbist Christel
Arcanoah
ES8621006892090200062875
Caixa Espana
Asociacion Arca Christel Arca Noah Verbist
MUCHAS GRACIAS

[meer...]

1-12-2020
Het konijnenhof, zoekt je een konijntje adopteer!
Yentl mijn nichtje runt al jaren het konijnehof. Als je overweegd een konijntje te adopteren geef gerust een seintje . Terug te vinden op facebook op https://www.facebook.com/hetkonijnenhof/ . Alle hulp kan ze gebruiken. hetkonijnenhof@outlook.com of stuur een mailtje. meer info kan je verder lezen;

[meer...]

9-11-2020
oproepje schoonmaakproducten zijn meer als welkom
Message urgent !!!!!!
People sometimes ask how we can help Arca Noah , very simple when you do you shopping add 1 extra item in your Shopping basket, What is very welcom ???
cleaning products, detergents, with sometimes more than 80 baby pups in in care is this more than welcome,pups are like baby`s childeren ,and you know yourself how much work a baby is ,a lot of cleaning work ; but 80 pups pfff no words needed.
You can bring it to are charity shop ARCANOAH on the variante cloce to centro salut. every thinks can help.
Muchas gracias

Met heel veel baby pups in onze opvang, zijn kuisproducten wasproducten alles wat nodig is om schoon te maken, wassen is meer als welkom. Kan afgegeven worden in Nl of Belgie bij contact punten, dit komt dan naar Spanje , ook voor de mensen hier in Spanje als je gaat shoppen denk eens aan de hondjes een fles schoonmaakmiddel maakt voor ons al heel verschil. je kan ze afgeven bij onze Charity shop Arca Noah heel erg bedankt

[meer...]

13-10-2020
Film over Arca Noah
We vonden het een leuk idee om een filmpje te maken over het werk dat Arca Noah verricht. In het filmpje ziet u veel leuke, ontroerende en soms ook zielige beelden die het afgelopen jaar de revue zijn gepasseerd. We willen u vragen de link (zie volgende pagina) door te sturen naar zoveel mogelijk dierenvrienden!

We thought it would be a nice idea to make a movie regarding the work done by Arca Noah. In this movie you will see a lot of nice, touching and sometimes sad images which have occured during the past year. We would like to ask you to forward the link (check next page) to other animal friends!

Klik op deze link voor de Nederlandse versie,

Click here for the English version.

[meer...]

1-10-2020
Hoe groot word ik en ben ik al zindelijk???
Een veel gestelde vraag van de nieuwe adoptie ouders is:`Hoe groot gaat mijn hondje worden`?. Het is voor ons heel moeilijk om daar op te antwoorden omdat de meeste hondjes vondelingen zijn, moeder noch vader gekend. Soms kennen we de moeder maar is de vader onbekend.

[meer...]

1-10-2020
Adopties op afstand: woordje uitleg
Bij Arca Noah verblijven dieren die in principe niet meer voor adoptie in aanmerking komen en dus Finca Noah niet meer zullen verlaten. Enerzijds gaat het om dieren die te oud zijn om nog ergens anders een hoofdstuk aan hun leven toe te voegen en dus als pensionados hun oude dag bij ons slijten. Anderszijds gaat het om dieren die wij om uiteenlopende redenen, al dan niet tijdelijk, niet ter adoptie willen of kunnen aanbieden.
Voor meer info kan u altijd mailen of bellen: arcanoah@gmail.com
Lees verder:


[meer...]

1-10-2020
Leishmaniasis Scalibor Collars, Expott puppetjes
Update: De Scalibor bandjes en de expott puppetjes zijn het heel jaar nodig als bescherming tegen de zandvlieg.
Alle hondjes moeten weer een vernieuwing krijgen van hun Scalibor bandje voor bescherming tegen de zuiderse zandvlieg wat heel belangrijk is ook voor uw toekomstig adoptie hondje, alsook Expott puppetjes voor de kleintjes, die elke maand moeten vernieuwd worden.

[meer...]

1-10-2020
Woordje uitleg over Giardia
Sommige hondjes hebben bij aankomst last van diarree, dit kan door de stress, verandering van eten enz komen.
Ook kan door stress een hondje last krijgen van wormen (elke hond heeft eitjes in zijn darmen en deze komen bij stress tot ontwikkeling, dit is ook zo bij zogende teven)
Daarom raden wij aan in samenspraak met onze dierenarts om bij aankomst nogmaals te ontwormen en dit met Panacur omdat dit buiten de ontwormende functie ook een herstellende functie heeft.
Is te verkrijgen bij de dierenarts, apotheek of drogist.

[meer...]

1-10-2020
Omzetten microchip
nog steeds zijn er mensen die twijfelen over het omzetten van de chip. Alle info staat op onze info pagina. Maar voor alle duidelijkheid kan dit via internet. Het beste is de chip binnen de week om te zetten van uw nieuw adoptiedier.
Chip omzeten Nederland: www.ndg.nl
Belgi: Kan alleen via de dierenarts.

1-10-2020
Wat kan ik verwachten van mijn adoptiehondje?
Een moeilijke vraag soms, mensen moeten heel goed voor ogen nemen als ze een hondje adopteren dat vele van deze hondje een verleden hebben.
Lees verder:
GEEF ZE DAN OOK ECHT DIE KANS EN VOOR ALTIJD! NIET VOOR EEN KORT MOMENT. DE HOND MAAKT GEEN KEUZE OM GEADOPTEERD TE WORDEN, JIJ MAAKT DIE BEWUSTE KEUZE VOOR HEM. DE HOND VRAAGT NIET OM NA 1 WEEK TERUG OP STRAAT TE STAAN, JIJ MAAKT OOK DIE KEUZE VOOR HEM. DUS MAAK VAN DE EERSTE KEER DE GOEDE KEUZE!!!
Denk A.U.B 10 x na voor je de beslissing neemt een hondje te adopteren!!!
[meer...]

1-10-2020
De voordelen van volwassen dieren te adopteren
Kittens en puppy`s zijn ontzettend schattig en verdwijnen veel sneller uit asielen dan hun volwassen soortgenoten. Toch heeft het adopteren van een ouder dier heel wat voordelen. dus met alle oudere viervoeters die nog een warme thuis zoeken in gedachten, geven we jullie graag een handvol redenen om een volwassen dier te adopteren en een paar trucjes om meteen een thuisgevoel te creren.

De voordelen van een volwassen dier te adopteren:


[meer...]

1-10-2020
Opvanggezinnen gezocht
Altijd zijn opvanggezinnen welkom voor Belgi en Nederland. Maar denk aub heel goed na voor je je opgeeft als opvanggezin. De voor-en de nadelen. Deze dieren waren geadopteerd maar om een of andere reden klikt het niet in het nieuwe gezin, dit kan door andere dieren zijn, kinderen. Ook moeten wij soms dieren herplaatsen na een relatiebreuk of ziekte van het baasje of soms bij overlijden van het baasje.
Daarom zoeken we echt paar lieve mensen die tijdelijk een hondje willen opvangen tot ze terug naar een nieuw baasje kunnen.
arcanoah@gmail.com

[meer...]

1-10-2020
Oproepje voor alle facebookvrienden
Willen jullie aub jullie fb vrienden vragen om ons te liken zodat het bereik groter gaat worden ten gunste van de dieren.

Klik hier
Graag zoveel mogelijk delen en reclame maken- dank jullie wel.1-10-2020
Vrijwilligers zijn welkom, hoe meld ik me aan?
Hoe meld ik me aan als vrijwilliger?

Een stichting als Arca Noah kan niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Er zijn altijd veel werkzaamheden waarbij we een handje kunnen gebruiken.
Denk dan aan bijvoorbeeld: adverteren met honden en katten ter adoptie, opvangen van honden of katten, inzamelen spulletjes of assistentie op de luchthaven.

We zoeken ook mensen die dagelijks ons willen helpen met advertenties te plaatsen op verschillende pagina`s, dit is een hele job op zich zelf. Teamleden werken en doen dit tussen door wat toch heel wat tijd in beslag neemt, daarom als we deze taak tussen verschillende teamleden kunnen verdelen , is het ook makkelijker en neemt dan ook niet zoveel tijd in beslag.

Sinds de oprichting van Arca Noah hebben we meer dan 6000 honden en katten een fijne toekomst kunnen geven door adopties. Echter, er is natuurlijk ook verloop in het team van vrijwilligers omdat omstandigheden kunnen wijzigen. Daarom zijn we op zoek naar een aantal nieuwe vrijwilligers die ons willen helpen.

Wat opvang betreft, in principe willen we geen honden of katten in opvang plaatsen tenzij dit een heel dringende reden heeft. Het ene diertje zal snel opnieuw worden geadopteerd terwijl een ander wellicht iets langer moet blijven.
Uiteraard kun je vrijblijvend informeren naar de details van de diverse werkzaamheden.

Wil je graag je steentje bijdragen aan de werkzaamheden van Arca Noah, stuur ons dan een mailtje waarin je iets vertelt over jezelf, je motivatie, je leefomstandigheden (in het geval van opvang) en je ervaring met dieren. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op over de mogelijkheden.
Alvast bedankt namens alle diertjes van Arca Noah en het hele team.
Belgi mail even naar arcanoah@gmail.com of Nederland mariandendulk@online.nl1-10-2020
Voer en medicatie zijn nog steeds welkom!
We gaan weer een actie organiseren om eten bij elkaar te krijgen zodat wij een groot transport naar Malaga kunnen laten vertrekken, elke drie maand is er een transport . Wij vragen als organisatie heel weinig en proberen altijd te roeien met de riemen die we hebben maar heel af en toe hebben wij ook uw hulp nodig
We hebben binnenkort weer een transport richting Zuid-Spanje naar Finca Noah. Honden-en katteneten is nog altijd de zwaarste onkost van elke organisatie. Daarom lieve mensen willen we graag voor de lange wintermaanden eten inzamelen. We hebben 52 poezen die hier verblijven, dit zijn oudjes en zieke katten. Hierbij ons in de finca zijn er al 30 en bij de opvang van Janice zijn er nog 20. Deze hebben kattenzand, brokken en zacht voer nodig. (Sommige oude poezen kunnen geen brokjes meer eten) Er zitten poezen tussen van 12 en 20 jaar.
Ook onze hondjes waarvan de meeste oud en ziek en hondjes die omwille van gedragsproblemen niet meer kunnen geplaatst worden, hebben dagelijks voer nodig. Elk soort van voer is meer dan welkom. Wij hebben verschillende adressen waar het kan naartoe gebracht worden om dan richting Spanje te vertrekken.
Wij verdelen ook eten hier aan de verschillende opvangadressen. Koekjes, botjes en alle soorten voer zijn welkom.
Als het om grote hoeveelheden gaat kunnen mensen van ons team dit met veel plezier ophalen in Belgi en Nederland.
De dieren kijken er alvast naar uit!1-10-2020
Een hond of kat adopteren? Denk goed na!!!
Graag wil ik een woordje plaatsen over het adopteren van een dier. Lees eerst dit aandachtig voor u overgaat tot het invullen van een adoptieaanvraag.
ALS U EEN DIER ADOPTEERT, IS DIT VOOR HET LEVEN, NIET VOOR EVEN!!!

[meer...]

1-10-2020
Euroclub van Arca Noah help ons helpen
klik hier
Beste leden,
Omdat wij Arca Noah een warm hart toedragen en heel graag willen dat zij verder kunnen gaan met hun mooie werk hebben wij een euroclub opgericht. Iedereen die wil kan n euro per maand automatisch over laten maken. We hebben veel leden dus dit projectje zou moeten lukken. Wie wil er mee doen.

Je kan gaan via onze site en via paypal overmaken
Belgie kan het gewoon op de Arca noah rekening overgemaakt worden
Belgie BE24293026042838
Nederland NL31ABNA0500070989
Paypal zie homepage.[meer...]

1-10-2020
Kattenvaccinaties: woordje uitleg
Er zijn de laatste tijd weer veel kittens en katten gevonden. Ze worden gewoon in dozen afgezet.
Velen willen graag een woordje uitleg over de vaccinaties en wat we doen.
Een kat krijgt op 10 weken een cocktail, dit is nu een nieuw vaccin (niet goedkoop) maar alles zit erin. i
Ze zijn nu ook volledig beschermd tegen leukemie. Deze cocktail wordt nog een keer herhaald op 14 weken
Ze krijgen dan ook de Rabies enting en 21 dagen later kunnen ze gaan. Ook een volwassen kat krijgt identiek het zelfde. Dit beschermt ze dan voor n volledig jaar.
Fevaxyn Pentofel.
FPV -FCV-FVR-Chlamidia- FEL.V (leukemia)


[meer...]

1-10-2020
Arca Noah Charity shop Alhaurin el grande
Alle Nederlanders en Belgen die in de buurt van Alhaurin el Grande en omstreken wonen kunnen tweedehandsspullen binnenbrengen ten voordele van onze honden en katten paarden Vogels. recht over de supermarkt Mercadonna in het dorp
Ook mensen die iets leuk zoeken zoals kleding, boeken, cd`s, juwelen enz vinden hier zeker hun gading.
klik hier[meer...]

1-10-2020
Mededeling als mijn hondje is overleden wat dan?
Als een hondje komt te overlijden wat gebeurd er dan, want er zijn wat vragen hier over. Als een hondje is geadopteerd en vertrekt komt het op happy end. Soms gebeurd dat een hondje komt te overlijden, wij kunnen niet anders dan het dan op overleden plaatsen in de database, dit wil ook zeggen dat de weblogjes niet meer blijven bestaan. Helaas kan ik dit niet veranderen. Ze blijven allemaal in onze gedachten.1-10-2020
Arca Noah España wordt gesponsord door:

essential oils

Advocaat bureau AEG

Alhaurin el Grande 952491125

Baviera Property Management