Arca Noah España 
Andalucia Registry of Associations
Charity No. 8517
Entidad Inscrita en el Registro de
Asociaciones de Andalucia No. 8517
CIF NIF G93145134

x
 

Hoe groot word ik en ben ik al zindelijk???

Als u een rashondje neemt, weet je precies hoe groot deze gaan worden omdat elk ras zijn kenmerken heeft. Helaas is dit niet bij deze hondjes. Soms kennen we de mama, maar dan wil dit nog niet heel veel zeggen omdat we vaak niet weten welke kruisingen er in haar zitten. Omdat sterilisatie en castratie nog altijd het grote probleem is hier in Spanje, krijg je dus vele kruisingen. We kunnen natuurlijk wel een onderscheid maken tussen een York en Labrador en dit min of meer uit de ervaring en ook door de dierenarts die daar een schatting over kan maken. Maar nogmaals de vraag hoe groot ze gaan worden in centimers, kunnen we meestal niet zeggen. De kruisingen die het overleven, want vele sterven in begin omdat beide ouders geen entingen hebben gehad, en Parvo en Corona is nog altijd de grootste doodsoorzaak van deze pups, maar als pups na hun vaccinaties blijven leven, groeien ze meestal op tot sterke hondjes. Vooral ook omdat men met deze hondjes geen bedoeling had om mee te kweken, het zijn ongelukjes omdat mensen gewoon weg geen castratie of sterilisatie voor hun hondjes kunnen of willen betalen.
Ze kunnen amper eten voor zich zelf kopen door de aanhoudende crisis hier in Zuid-Andalusi�. De dieren lopen hier dan ook meestal vrij en het is niet altijd dat een hondje of kat dat je in de dorpen ziet rondlopen het zwerfhondjes zijn. Ze hebben een huisje maar dit is een typisch kenmerk van het Zuiden. Hun deuren staan altijd open en hun dieren kunnen vrij gaan en staan waar ze willen. Maar helaas hebben de meeste geen chip of vaccinatie, laat staan dat ze geholpen worden. Het is zoals het 100 jaar geleden bij ons op de boerderij werd gedaan. Een ongewenst nestje katjes of hondjes werd weggehaald. Daarom belandden velen van hun in vuilcontainers of in de rivier. Dus al je een pupje wil adopteren kunnen we helpen met ongeveer een richtlijn te geven hoe groot ze vermoedelijk gaan worden.

Nog een vraag over zindelijkheid, wijzelf alsook de fostermama Tina en Diane hebben tussen de 5 en 20 kleintjes en is het onmogelijk om daar aan te beginnen. Als je een nieuw hondje bij een kweker haalt in Nederland of Belgi� uit het nestje zijn die ook niet zindelijk. Dit geld soms ook voor de volwassen hondjes, ze zwerven soms maanden rond en hebben misschien ooit een huisje gehad, maar zijn het verleerd. Maar met een beetje moeite en tijd, geduld en liefde komt dit zeker goed. Geef het niet op na 3 dagen. Sommige hondjes leren snel, anderen hebben wat meer tijd nodig.

Ook is het mogelijk dat sommige hondjes diarree hebben bij aankomst, dit is normaal door de stress en spanning. Ook nieuwe voeding en omgeving kunnen daar een rol in spelen. Na enkele dagen is dit meestal beter.
.
Arca Noah España wordt gesponsord door:

Advocaat bureau AEG

Alhaurin el Grande 952491125

Baviera Property Management