Arca Noah España 
Andalucia Registry of Associations
Charity No. 8517
Entidad Inscrita en el Registro de
Asociaciones de Andalucia No. 8517
CIF NIF G93145134

x
 

Opvanggezinnen gezocht, woordje van uitleg

De baasjes moeten wel rekening houden met een wachttijd omdat we soms even moeten wachten tot er terug plaats vrij komt bij een van onze opvanggezinnen. Wij hebben enkele opvanggezinnen, maar soms zijn ze niet vrij, is er al een opvanghondje of is het moeilijker in een vakantieperiode. Opvanggezinnen hebben ook een priv�leven en daarom zullen baasjes die een hondje willen herplaatsen geduld moeten opbrengen totdat er een plaatsje vrijkomt. Wij kunnen niet meer doen dan ons best en intussen zoeken wij voor een nieuw baasje. Het huidige baasje moet wel zo goed mogelijk voor hun dier blijven zorgen, dit dier heeft er tenslotte ook niet om gevraagd om herplaatst te worden! We zoeken nog altijd mensen die zich willen opgeven als opvanggezin. Voel je je geroepen lees dan even verder:
We hebben verschillende oproepjes gedaan om op te vangen, vele mensen hebben zich aangeboden maar denk er aub heel goed over na. Het zijn `rescue` hondjes en sommigen hebben helaas toch al wel wat meegemaakt in hun jonge leventje. Je moet je heel bewust zijn van de keuze om op te vangen, want in het verleden en ook nu zijn er veel mensen die zich aanbieden om op te vangen en heel graag willen helpen. Maar na een paar dagen beseffen ze dat het toch wel wat werk met zich meebrengt. Soms moeten pups nog zindelijk gemaakt worden, sommigen moeten nog leren aan de leiband te lopen, moeten natuurlijk uitgelaten worden. Vele dingen waar je mee bezig bent. Soms hebben ze ook medische verzorging nodig en moet er naar de dierenarts gegaan worden. Wij laten een hondje een reis maken van 2500 km en als dan een opvangfamilie na een paar dagen beseft dat ze het toch te veel werk vinden en er niet zoveel tijd kunnen of willen insteken, zijn we genoodzaakt het hondje terug ergens anders te plaatsen, wat enorm jammer is zeker voor het hondje dat weer moet verhuizen en ergens anders moet wennen en vermits we beperkt zijn in opvanggezinnen, is het dan heel moeilijk om direct een oplossing te vinden. Het spreekwoord wat mijn grootmoeder altijd zei `BEZINT EER GE BEGINT` is hier dan ook van toepassing.
Mensen melden zich aan, we nemen contact op en zetten ze in een bestand, maar helaas als we dan een opvangfamilie nodig hebben, kunnen ze bijna nooit opvangen. Het past niet of ze hebben het te druk. Wij hebben begrip voor iedereen zijn situatie, maar geef je dan niet op als opvanggezin want het geeft ons als organisatie heel veel werk om alles te regelen en als het dan weer niet doorgaat nog meer werk en kopzorgen. Deze energie steken we liever in de hondjes die onze hulp nodig hebben hier op de finca. Daarom zoeken we mensen die zich heel goed bewust zijn wat het inhoudt een `rescue` hondje op te vangen en daar hun tijd en liefde met hart en ziel in willen steken en dit in afwachting dat het hondje een nieuw baasje krijgt.
Soms gebeurt het dat een adoptiehondje terugkomt. Dit kan allerlei redenen hebben. Relatieproblemen, allergie, het hondje kan toch niet met hun hond en kat, ziekte, overlijden enz. Daarom is het heel belangrijk dat we mensen achter de hand hebben die we met een gerust hart kunnen contacteren en die achter ons staan in geval van nood.
Ben jij zo iemand en je kan je vinden in onze verwachtingen neem dan gerust contact op voor verdere uitleg.

.
Arca Noah España wordt gesponsord door:

Advocaat bureau AEG

Alhaurin el Grande 952491125

Baviera Property Management