Arca Noah España 
Andalucia Registry of Associations
Charity No. 8517
Entidad Inscrita en el Registro de
Asociaciones de Andalucia No. 8517
CIF NIF G93145134

x
 

De voordelen van volwassen dieren te adopteren

1. Makkelijk te trainen
In tegenstelling tot wat velen denken, kan je een oudere hond wel degelijk nog nieuwe dingen leren. Dat gaat zelfs gemakkelijk. Ze focussen niet alleen beter dan puppy`s, maar begrijpen veel sneller de commando`s. Oudere dieren zijn doorgaans ook al zindelijk, wat de thuiskomst bovendien een stuk properder maakt.

2. Geen verrassingen
Wanneer je een volwassen huisdier adopteert, weet je perfect hoe groot het is, welke persoonlijkheid het heeft en welke gezondheidsproblemen er al geweest zijn. Bovendien krijg je vaak ook informatie mee over zijn of haar verzorgingsnoden. Geen nood aan 24/7 babysit spelen dus.

3. Take it easy
Hoewel oudere viervoeters nog steeds nood hebben aan regelmatige beweging, heeft hun ouder wordend lichaam ook heel wat rust nodig. Ze zullen dan ook maar wat graag een dutje doen op momenten dat jij het razend druk hebt.

4. Ideale vuurdoop
Voor wie nog nooit een baasje is geweest, zijn oudere dieren de perfecte vuurdoop. Ze arriveren namelijk aan de deur met de nodige manieren en levenswijsheid en zullen veel makkelijker opgenomen worden in je dagelijks leven. Ze eisen ook minder tijd op dan pups en kittens.

5. Appreciatie
Hoewel de band tussen huisdier en baasje altijd speciaal is, waarderen oudere dieren alles wat je voor hen doet veel meer dan hun jongere soortgenoten. In hun `gouden jaren` zijn ze nog aanhankelijker en meer toegewijd, wat voor een diepgaandere band kan zorgen.


Tips voor een thuisgevoel:

* Gezien oudere dieren een groot deel van de dag rustend doorbrengen, is het belangrijk dat je zorgt voor een comfortabel bed. Wanneer je thuis arriveert, leg je best een gedragen t-shirt in het bed zodat hij/zij je geur meteen associeert met veiligheid en warmte. Wie een vaste routine in huis heeft en doorheen de dag lange tijd in verschillende kamers doorbrengt, zorgt best voor meerdere slaapplaatsen. Zo kan het dier rusten �n bij je zijn.

* Probeer een rustige omgeving te cre�ren waar hij/zij kan wennen, want oudere huisdieren zijn niet zo tolerant voor chaos. Plan daarom bewust een aangename thuiskomst vooraleer er contact is met kinderen en/of jongere, actievere dieren.

* Zorg ervoor dat je voldoende water geeft. Oudere dieren dehydrateren namelijk sneller en hebben nood aan veel water doorheen de dag. Zet daarom op verschillende plaatsen in huis kommetjes met vers water.

* Verwen ze met een stevige dosis gezond lekkers. Oudere dieren hebben vanzelfsprekend meer gezondheidsproblemen en hebben dus nood aan gezonde voeding. Naarmate ze ouder worden hebben ze steeds minder nood aan vet en calorie�n. Kijk dus zeker eens naar de voedingswaarden voor je koekjes en voeding koopt.

* Probeer tot slot elke dag wat beweging in te lassen. Volwassen dieren die te weinig bewegen lopen een veel groter risico op overgewicht en bijhorende ziektes. De ideale formule is twee keer per dag een half uurtje wandelen op een rustig tempo.

.
Arca Noah España wordt gesponsord door:

Advocaat bureau AEG

Alhaurin el Grande 952491125

Baviera Property Management