Arca Noah España 
Andalucia Registry of Associations
Charity No. 8517
Entidad Inscrita en el Registro de
Asociaciones de Andalucia No. 8517
CIF NIF G93145134

x
 

Een hond of kat adopteren? Denk goed na!!!

Graag wil ik een woordje plaatsen over het adopteren van een dier.
Denk heel goed na voor je een volwassen hond, pup of kat adopteert. We krijgen per dag meer dan 100 mails. Dit zijn heel veel mails, met heel veel vragen en we steken daar ook heel veel tijd in met ons team om deze zo goed mogelijk te beantwoord. Vele mensen vragen dan ook hoe groot wordt deze pup? Maar helaas kunnen wij dit niet in cm zeggen omdat meeste pups vondelingen zijn en zijn de ouders onbekend. Ook al weten we wie de moeder is dan weten we nog niet wie de vader kan zijn.
Mensen vullen na verschillende keren over en weer te hebben gemaild een aanvraag tot adoptie in. Wij gaan er vanuit dat u dan toch heel goed heeft nagedacht. Vooral omdat wij daar ook veel tijd in steken met mails, telefoons en overleg. De opvang wordt verwittigd met het goede nieuws dat het hondje is gereserveerd. Voorbereidingen worden getroffen om het hondje klaar te maken voor vertrek naar zijn nieuwe familie. In de weken voor vertrek moeten de 3 puppy-vaccinaties en Rabi�s moeten gebeurd zijn zijn, wordt er een paspoort aangemaakt en moet het dier gechipt worden. Dit alles wordt bij de dierenarts gedaan en moet er dus telkens naar toe gereden worden wat ook zeer tijdrovend is. Het dier moet worden ingeboekt op een vlucht en dat moet ook allemaal door ons in orde gemaakt worden. Er komt veel papierwerk en organisatie bij kijken, zowel in Spanje als voor de vrijwilligers die naar het vliegveld gaan in Belgi� of Nederland om het dier en adoptieouders op te vangen. Nadat u een aanvraag tot adoptie heeft ingevuld nemen we contact op met u. Soms gebeurt het dat mensen gewoon niet meer reageren, beantwoorden de mails niet die we sturen en nemen hun telefoon niet op. Het gaat over een diertje zijn leven, denk daar in de eerste plaats aan als u een aanvraag invult.
Als u toch beslist om een of andere rede de adoptie niet door te laten gaan, laat het dan gewoon weten aan ons. Dit is gewoon elementaire beleefdheid en respect naar uw medemens en dier toe. Gewoon niks meer van u laten horen en de telefoon niet opnemen is niet een manier hoe je met mensen en dieren omgaat. Dit zegt veel over wie u bent en hoe u met dieren en uw medemens omgaat. Daarom vragen wij ook om het adoptiegeld over te maken binnen de 8 dagen. Dit is om ons een zekerheid te geven dat u een beslissing heeft genomen en daar zeker van bent. Wij hebben dat adoptiegeld ook broodnodig om het dier in orde te maken en in te boeken op een vlucht.
We maken soms mee dat mensen uitstel vragen om te betalen en dan staat het diertje weken op gereserveerd. Vaak waren er dan nog adoptanten ge�nteresseerd die we dan moeten teleurstellen omdat het dier gereserveerd is. Als we na die weken die mensen terug contacteren dat het dier terug vrij is voor adoptie hebben ze meestal al voor een ander hondje gekozen. Het diertje is dan helemaal klaar is voor vertrek en we horen dan niets meer. Intussen is er al een heel stuk van de puppy tijd voorbij en de mooiste en belangrijkste tijd is toch de puppy periode. Wij moeten dan weer terug beginnen vanaf NUL. Wij hebben maar een heel klein team en er kruipt hier zoveel werk in om de co�rdinatie zo goed mogelijk te laten verlopen.
Daarom denk geen 2 keer maar 10 keer na voor je overweegt over te gaan tot een adoptie. Een beslissing is voor het leven, niet voor een moment. Een weldoordachte beslissing bespaart ons ook heel veel tijd, tijd kunnen wij nuttig gebruiken. De dieren in Spanje hebben constant verzorging nodig en dit moeten wij buiten heel het papier-en computerwerk ook nog doen.
Wij werken alle dagen met een enthousiast team maar dit is vrijwilligerswerk buiten de normale werkzaamheden van deze mensen en zonder vergoeding. Vele mensen begrijpen soms niet dat wij niet elke dag foto`s kunnen doorsturen of binnen het uur de mails kunnen beantwoorden. Arca Noah draait op lieve teamgenoten die allemaal op hun steentje bijdragen zo goed ze kunnen en tussen hun gezinsleven en werk door.
Dit is ook in Spanje, wij zijn hier alle dagen samen met een paar vrijwilligers in Belgi� en Nederland bezig met de dieren, advertenties plaatsen, mails beantwoorden, facebookpagina`s onderhouden, de website up to date houden, dierenartsbezoeken, gevonden dieren ophalen, de opvangers in Spanje bevoorraden, vele telefoons beantwoorden enz. Vergeet niet dat er achter Arca Noah voor ons en de vrijwilligers ook een familie zit met een echtgenoot, kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden en wij buiten de organisatie ook nog een druk leven hebben.
Daarom is het zo belangrijk als u beslist bij ons een diertje te adopteren, dat je dan ook goed nadenkt over de vele dingen die achter de schermen van elke organisatie plaatsvinden.
Ook als blijkt dat na aankomst de hond toch niet de juiste beslissing blijkt te zijn om welke rede dan ook of plots door familiale omstandigheden herplaatst moet worden, geef ons de tijd! We hebben deze tijd nodig om een nieuwe opvang te regelen of nieuw baasje te zoeken. Dit kan niet op 24 uur opgelost worden.
Wij hebben de tijd nodig om deze problemen op te lossen. Hoeveel tijd we nodig hebben hangt af van de hond en het opvanggezin dat vrij is.
Elke hond is anders en we moeten dan ook een geschikte oplossing hiervoor zoeken om de hond te herplaatsen en daar is begrip en tijd voor nodig.
Wij danken u voor uw begrip.

Het Arca Noah team


.
Arca Noah España wordt gesponsord door:

Advocaat bureau AEG

Alhaurin el Grande 952491125

Baviera Property Management