Arca Noah España 
Andalucia Registry of Associations
Charity No. 8517
Entidad Inscrita en el Registro de
Asociaciones de Andalucia No. 8517
CIF NIF G93145134

x
 

Weblog

Nepal .


1-3-2020 Luie zondagnamiddag....
Lazy sunday afternoon...
Maar we hebben wel al een paar kilometertjes in onze pootjes van deze voormiddag, tussen de regenvlagen door, en een plons in een vijvertje kon er ook nog bij.

12-12-2019 Windkracht 10
Hallo iedereen,

Stormy weather!! Maar niet getreurd, het belet ons niet om een lange wandeling te maken.
Maar vrouwtje... staan we nu eindelijk op die foto, zodat we verder onze neus achterna kunnen?

26-9-2019 Op stap
Tijd om op stap te gaan, wij zitten gespoord en gelaarsd in de auto. Ons gaan ze niet achterlaten ...

11-7-2019 Groetjes
Hallo iedereen,

In de zomer gaan we 's morgens vroeg een grote wandeling maken met ons vrouwtje, anders is het veel te warm. Wij, als rasechte Spanjaarden, kunnen daar wel heel goed tegen, maar zo af en toe moeten wij ook wel een kleine rustpauze inlassen..

Groetjes van ons, de 2 broertjes Wolf en Beejay.

30-4-2019 Hallo
Wolf en Beejay hier.
Long time no see.... Alles gaat hier hartstikke goed met ons tweetjes, wij zijn 4 pootjes op 1 buik. Samen eten, samen slapen en niet vergeten samen spelen, ravotten, de tuin omspitten, bloembollen uit de grond halen, egeltjes voor de deur leggen.
Goh trouwens die egeltjes, rare beestjes, van zodra ze ons in de gaten krijgen, hebben ze plots geen kop en pootjes meer. Wij zien zelfs niet waar hun voor of achterkant is.
En die verdomde stekels, priemen zo hard in onze lippen...
Maar tegen de volgende ochtend kunnen we er weer tegenaan.
Tot de volgende!!
Poot van Wolf en Beejay...

14-10-2018 Putje graven
Hallo

Wolf en Beejay hier.
We zijn vandaag zeer actief en energiek bezig geweest in de tuin. Zeg maar, ons vrouwtje en baasje helpen, zodat ze niet alles alleen moeten doen.
Tis maar hoe je het bekijkt, wij honden kunnen dat ook.

31-7-2018 Terug thuis
Ik ben er weer, alles is al achter de rug. Ik moest normaal gezien 2 dagen blijven, maar witteshortmadam heeft mijn vrouwtje opgebeld om te vragen of ze mij wou komen ophalen omdat ik mij daar stierlijk begon te vervelen en alle andere zieke diertjes wakker hield. Tis maar dat je het weet wat je moet doen om eerder naar huis te kunnen hé!
Ik had blijkbaar heeeeeeel veeeeeeel gras gegeten die niet meer uit mijn maagje kon. Het was geen jong sappig gras, maar van die rietstengels die in onze tuin groeien. Ik had het toch gezegd hé dat ik geen kousen of onderbroeken meer eet, wat denkt ze wel zeg, ik ben geen puber meer!!!
Ik mag nu wel niet meer met broer spelen, niet in de auto springen... en veel rusten, bah, wat denkt ze wel, ik ben geen watje hé.

30-7-2018 Brrrr, operatie...
Ik ben nog zieker of vorige week, die pilletjes werken echt niet, het enige wat ik nog wil eten is gras, maar vind geen mooi sappig gras meer omdat het al zo lang heel warm is...
Opnieuw naar de witteshortmadam. Ze duwde overal op, mijn buikje doet wel heel veel pijn, ze is met iets engs diep in mijn keel geweest en heeft foto's van mijn buik genomen. Volgens haar heb ik iets heel raars opgegeten, ze zegt een kous of onderbroek? Wat denkt zij wel, ik ben geen pup meer hé. Ik ben er niet graag bij hoor, want ze zegt dat dat eruit moet en de enige manier is buik en maag open... Brrr, zo eng, en ik moet dan 2 dagen bij haar blijven, ik mag niet naar huis naar mijn vrouwtje en baasje.

27-7-2018 Ziek
Pffff, ziek... Ik kan niets meer eten of drinken, ben futloos. Mijn vrouwtje nam mij mee naar die mevrouw met die witte short, ik moet pilletjes nemen tegen de misselijkheid. Veel slapen is het enige wat ik nog wil doen.

14-6-2018 Op wandeling...
Mijn broer Beejay en ik op de wandel met ons vrouwtje. Zalig... veel snuffelen, pootje opheffen, weer snuffelen, k..kje doen, nog een beetje snuffelen, met elkaar spelen, en ja, je raadt het al, snuffelen... wat moet een hond nog meer hebben?
En dat allemaal zonder leiband, zeg nu zelf, we zijn verstandig, toch??
Groetjes Wolf en Beejay!!

13-6-2018 DNA test
Ons vrouwtje liet een DNA test doen van mij en mijn broer Beejay.
En wat blijkt... 1 van onze ouders zou een rasechte Staffordshire Terrier zijn, er schuilt ook nog Spaanse Waterhond en Duitse Herder in ons.
Tja ik zeg, wij hebben van alle goeie rassen iets in ons. Om trots op te zijn toch??

3-4-2018 Genieten!!
Broer en ik genietend van de eerste voorzichtige zonnestraaltjes...

9-2-2018 Nog maar eens sneeuwpret....
Nog maar eens sneeuwpret!!

11-12-2017 Sneeuwpret
Zeg broer, heb jij dat raar spul dat uit de lucht komt vallen al eens gezien?
Zullen we...???

1-11-2017 Jeehaaa, joepieeeee!!!!!!
Mijn dag kan niet meer stuk!!!!
Mijn broer komt bij mij, mijn dikke beste vriend komt bij ons wonen.
Oooh super is dat.
Mijn vrouwtje zegt dat ik dan wel echt alles moet delen met hem, mijn speeltjes, mijn eten, de aandacht van mijn vrouwtje en baasje...
Maar uuuh, moet dat echt?
Alles?
Ja nou, das wat anders!
Oh we zien wel... toch vind ik het super!!!

28-10-2017 Ben een beetje triestig.
Pfffff, mijn broer Beejay is terug naar huis. Zijn vrouwtje vindt het een moeilijke beslissing om hem te herplaatsen en ze wilt eerst nog goed afscheid nemen van hem.
Maar wacht eens... afscheid nemen van hem? Wil dat dan zeggen????
Moet ik toch eens aan mijn vrouwtje vragen hoe de vork nu precies in de steel zit.

15-10-2017 Logeerpartij.
Joepie joepie joepie, mijn broer komt logeren voor een weekje...
Dat wordt een hele week dolle pret.
Das nu mijn broer si.
Niet te ontkennen héé...

9-10-2017 Broer Beejay
Waw wat een super broer heb ik zeg... Wat hebben wij samen plezier gehad, wij hebben elkaar al lang niet meer gezien, maar de band was er nog altijd hoor.
Eerst voorzichtig kennismaken, maar algauw waren wij één.
Samen lopen, spelen, in het zand rollen, elkaar vriendschappelijke beetjes geven...
Oooooh ik hoop zo dat mijn vrouwtje onze broer wil erbij nemen.
Ik hoor soms van een kaarsje branden, wel nu zou ik dat wel willen doen, maar uh, hoe gaat dat???

8-10-2017 Kennismaking
OOOOOH ik ben zo nieuwsgierig.
Mijn vrouwtje heeft toevallig kennis gemaakt met het vrouwtje van mijn broer.
Ja jullie lezen het goed, mijn BROER.
En weten jullie wat, mijn broertje moet herplaatst worden, gezien zijn baasje hem niet goed meer kan bijhouden bij het wandelen. Ze wenst dat haar lieve schat in een huis met een grote tuin woont.
En laten wij nu juist een grote tuin hebben en gezien mijn vrouwtje en baasje op zoek waren naar een vriendje voor mij, gaan wij vandaag samen gaan wandelen.
Mijn vrouwtje zei eerst dat ze wel een KLEIN vriendje wou voor mij, en mijn broer is nu niet bepaald klein hé.
Maar toen ik haar aankeek met mijn smeekoogjes, is ze overstag gegaan...
Wordt vervolgd!

25-9-2017 Vriendje
Mijn baasjes zijn op zoek naar een klein vriendje voor mij. Om mee te spelen en om mij gezelschap te houden.

19-9-2017 Zomer...
De zomer was een groot feest...!!!

16-4-2017 Modderbadje
Hey Wolf hier... Vanmiddag op onze wandeling met mijn baasje, een plas water gevonden. Mijn vrouwtje zei dat dat geen water was, en dat ik daar niet in mocht.... Niet in mogen, dat is iets wat ik echt niet ken hé, ze keek even naar de paardjes die passeerden, en weg was ik.... nou ja, water was het in elk geval niet, maar daarvoor was het niet minder leuk!!! Mijn vrouwtje was boos, maar ik zag toch een lichte glimlach op haar gezicht, ze zei dat ik een beetje een viespeuk was en dat ik een beetje stonk. 't Is maar wat je stinken vindt, ik vond dat nog meevallen hoor!!! In elk geval, een modderbadje zo nu en dan, kan geen kwaad, toch?

5-3-2017 Regenjasje
Lap.... vandaag moest ik eraan geloven, ik heb het maanden kunnen afwimpelen, maar vandaag lukte het echt niet. Ik wou vandaag zeker op stap, maar het regende, en gezien ik zo onrustig was, besliste mijn vrouwmens om toch te gaan, maar dan met vestje.... Jah, ze wou geen kledder natte hond in de zetel!!
In het begin ging dat een beetje raar om een plasje en een k..kje te doen, maar nu is dat een fluitje van een cent.
Dat vestje heeft ook zijn voordelen, als ik in de struiken stuif achter een konijn, word ik niet geprikt.
Pffff waarom heb ik eigenlijk zo lang dat ding niet willen aandoen?

22-2-2017 Nieuwe slaapplaats
Ik kreeg een nieuwe slaapplaats, zalig hoor zo'n zacht nieuw kussen, al kan ik niet beloven dat ik niet meer in de zetel zal liggen.
En hoelang het zal meegaan, weet ik ook niet, omdat ik nogal graag mousse eet...

28-10-2016 Jasje
Hoi!!
Ik heb een jasje gekregen om deze winter op stap te gaan, zodat ik het niet koud heb, ik heb het namelijk graag warm... Spanjaard hé!!
Het is in een hip kleurtje, mijn vrouwtje noemt het FLUO.
Ze zegt dat de dagen heel kort worden, en dat het dan vlug donker wordt en met zo'n jasje zien ze me goed op straat als we samen op wandel zijn.
Ik vind het nog een beetje onwennig, ik ben zo'n ding niet gewoon, maar komt goed hoor!!!

6-7-2016 Zomer?
Toen ik nog een puppy was, en toen nog heel ver van mijn huisje zat, waren de zomers toch veel beter dan nu!! Toen konden we nog in het zonnetje liggen, maar nu, waar is da zonnetje eigenlijk naar toe?
Deze namiddag ben ik met mijn vrouwtje naar de duinen getrokken voor een wandeling en toch kwam het zonnetje een heel klein beetje piepen. Mijn vrouwtje vroeg telkens aan mij om naast haar te komen zitten om een seflie te maken, wat dat ook betekent, mag mij een worst wezen, ik had er in elk geval geen zin in om te zitten, er is zoveel te ontdekken rondom mij, dat ik daar helemaal geen tijd voor heb...

31-5-2016 Opnieuw naar de dierenarts.
Lap daar gaan we dan... opnieuw naar de dierenarts. Mijn nagel is opnieuw helemaal gespleten.
Madam de dokter wou mijn nagel eruit trekken zonder mij eerst naar dromenland te sturen... Maar nie met mij zunne! Ik had al iets rond mijn snoet gekregen, dus veel kon ik niet meer doen, dan maar oorverdovend janken zodat ze hoorde dat ik niet opgezet was met veel pijn.
Ik voelde iets prikken en plots was ik vertrokken (naar dromenland welteverstaan!!).
Nu ben ik terug thuis, ik had eerst geen energie om uit de auto komen, dus heb ik eerst een heeeele tijd in de auto geslapen.
Gelukkig kreeg ik geen verbandje rond mij poot, want das zo lastig om dat er terug af te krijgen.
Nu lig ik op de bank... te doen alsof ik nog veel pijn heb, dan krijg ik lekker veel knuffels van mijn baasje.

26-4-2016 Wat is het leven toch lastig
Hallo daar,

Hier ben ik nog eens.
Het is super slecht weer buiten... Geen weer om een hond buiten te jagen, zeggen ze dan. En oh, het leven is dan zo lastig man!!
PFFFFFFFF.......

13-2-2016 Mijn beste baasje.
Ik en mijn liefste baasje, of moet ik nu zeggen mijn liefste baasje en ik?
Alhoewel, ik heb nog 3 andere lieve baasjes hoor, maar met met haar ga ik bijna elke dag een grote wandeling maken waar ik me eens goed kan uitleven, mijn poten strekken, in het zand rollen tot het zand in mijn oren en snuit zit, achter de konijntjes aanspurten, een frisse duik in de zee nemen...
Zoals je ziet had ik niet veel tijd om een selfie te nemen, want er passeerde juist een konijn om achter te hollen...

11-1-2016 DNA test
Mijn vrouwtje heeft mij laten testen om te weten welke hondjes mijn mama en papa zijn.
Eindelijk weten we het. Mijn mama is een zuivere Staffordshire Terrier, mijn papa is een mixje van Stafford, Spaanse Waterhond en Duitse herdershond.

Gezien mijn papa geen zuiver ras is, hebben ze mij en mijn broertjes en zusjes weggedaan, zegt mijn baasje. Wij waren niet welkom.

Never mind, ik heb nu een heerlijk gezin rond mij en een warme mand om in te slapen (alhoewel ik deze al verschillende keren in stukken gebeten (lees opgegeten) heb. Mijn etensbakje staat altijd klaar voor mij, dus wat moet je nog meer hebben, toch??

4-12-2015 Pech
Vorige week ben ik weer een beetje te onstuimig geweest. Mijn nagel van mijn voorpoot was helemaal eruit... tja, naar de dierenarts ermee. Een spuitje in mijn poep en weg was ik, naar dromenland. Ik hoorde wel nog mijn baasje met de dierenarts praten, maar ik voelde helemaal geen pijn.
Toen ik weer bijkwam, zat er een verband rond mijn pootje. En neen... geen rose deze keer, een blauwe.
Ik moest dat ding 48 uren rond mijn poot laten, maar na een uur hield ik dat voor bekeken en hop, verband weg! Mijn vrouwtje wou die er weer aandoen, maar niet met mij hoor, ik moest dat ding niet meer!!
Enfin, alles is weer goed met mij, tis nu wachten op een nieuw nageltje zodat ik ze opnieuw kan lakken. Graptje hoor!!

14-11-2015 Hallo!!!
Hallo, hier ben ik nog maar eens. Ja, ja, 'k weet het, het is lang geleden, te lang zelfs.
Met mij gaat alles goed. Ik ben een flink uit de kluiten gewassen puber geworden van 34 kg.
Ja nog altijd een PUBER... mijn vrouwtje zegt dat ik altijd een puber zal blijven. Eentje die iedereens vriend is, één die alles van tafel steelt als het vrouwtje fftjes niet kijkt, de deuren zijn voor mij ook geen probleem, opendoen is een fluitje van een cent voor mij, en als ik om aandacht vraag en die niet krijg, dan geef ik gewoon een klein neepje, en hup, iedereens aandacht. Toch hoor ik regelmatig van mijn baasje dat ze me nu al niet meer zou kunnen missen.
Ben ik een charmeur of niet?
Groetjes
Wolf.

7-9-2015 Ik ga nooit meer mee smorgens vroeg.
Wat had ik een rare dag vrijdag.
Mijn baasjes heeft mij afgezet bij die mevrouw met dat rare blauwe shortje, bij wie ik al eerder was toen ik hier aankwam in februari.
Zij deed iets met mij, ik weet niet wat, maar opeens viel ik pardoes in slaap. Later toen ik wakker werd, zat ik in een vreemde bench. Maar ik had geluk, ik was niet alleen, naast mij zat een poes. Ik voelde mij wat slapjes, maar toch geprobeerd om uit de bench te ontsnappen om die poes eens van dichtbij te bekijken. Maar wat een rare zeg... ze zette haar keel wijd open en opeens stond mevrouw blauw shortje naast me en duwde mij weer in mijn bench. Toen maar weer een dutje gedaan, want ik was niet in opperbeste conditie.
Een HEEEELE tijd later zag ik mijn baasje terug, en mocht ik mee naar huis. Ik had een raar lampadaireke rond mijn nek... en een roze dan nog wel! Weten ze hier niet dat ik een VENT ben!!! Alhoewel... toen ik thuis de zaak eens van dichtbij beschouwde, bleek van die VENT niet veel meer over. Mijn baasje zegt dat ik nu geen kindjes meer kan maken.
IK GA NOOIT MEER MEE MET HAAR SMORGENS VROEG!!!

2-9-2015 Oei !!
Vrijdag moet ik mee met mijn baasje, ze zegt niet naar waar of naar wie, maar het voelt niet goed aan...
Ze zegt dat ik maar terug naar huis mag tegen de avond als ik weer helemaal wakker ben.
Ik moet ook een raar plastieken ding rond mijn nek doen voor een paar dagen.
Oei, oei, oei, wat nog allemaal, naar het schijnt zou ik dan ook niet meer zo MACHO zijn.

5-7-2015 Zusje
Joepie, joepie, joepie, morgen ga ik op het strand gaan spelen met mijn zusje Juno (Noortje). Ze woont niet zo ver van mij vandaan en mijn vrouwtje heeft afgesproken met haar vrouwtje.
Morgen breng ik verslag uit, met misschien wel een fotootje...
Kan niet wachten tot morgen!

19-6-2015 Schutkleurtje.
Je ziet me lekker niet!
Wacht ik maak een putje, dan zie je me helemaal niet meer... Zou mijn baasje me nu nog zien? Neen ik denk het niet, en als ik nu helemaal stil lig...??
Eerst nog een sprintje... waar is mijn putje nu? Ah hier!
Super leuk!

2-6-2015 Warme dag op het strand
Een warme dag op het strand...

22-5-2015 Kleine zeteltjes.
In de zetel slapen, vind ik supergezellig.

Maar potverdorie toch, ik heb weer één van die kleine zeteltjes gekozen, dan lukt het me niet om me echt goed te installeren. Draaien, keren, en er dan nog bijna uitrollen!

Pffff wat is het leven toch lastig!

21-5-2015 Broertjes en zusjes
Ik heb veel broertjes en zusjes. Toen ik nog in Spanje verbleef, had ik ook nog andere leeftijdsgenootjes met wie ik in 1 grote doos afgeleverd werd. Ik zou zo graag weten waar jullie nu zijn, hoe het met jullie gaat en hoe groot jullie al zijn.

Becky, Butch, Babe, Bartje, Bayou, Beejay, Bayla, Boomer, Britt, Nalay, Niena, Norman ... We waren toen met 17 dus ik ben wel enkele van jullie vergeten. Sorry hiervoor hoor.

Indien jullie willen kunnen jullie de groetjes aan mij overmaken via
katiageyzen@telenet.be.

Daaag!

20-5-2015 Knap.
Al zeg ik het zelf, ik ben toch ongelooflijk knap...

6-5-2015 Strandwandeling...
Hier ben ik weer, maar ik ben ooooh zoooooo moe na die lange strandwandeling...

19-4-2015 Puberen.
Wat vond ik vanmorgen op mijn kussen? 2 tandjes. Mijn baasje zegt dat ik aan het PUBEREN ben, wat is dat nou weer???

Ze heeft het uitgelegd, ik weet niet of ik het wel goed versta, maar soms zakt de moed haar in haar schoenen, zegt ze.

Ik zou Oost-Indisch doof zijn voor haar geroep, ik probeer continu mijn grenzen te verleggen, en alles wat ik al geleerd heb, schijn ik vergeten te zijn.

Mijn baasje zegt ook dat het nu belangrijk is dat niet ik, maar ZIJ in alles het initiatief neemt. Ze gaat ook niet in op mijn gebedel om aandacht, spelletjes te spelen, eten te krijgen of uitgelaten te worden.

PFFFFF, is da puberen, wel, dan vind ik het niet leuk!

12-4-2015 Ontsnapt!
Vanmorgen ben ik ontsnapt.
Dat was super spannend, er is zoveel te ontdekken in die tuinen van de buren. Mijn baasje kwam achter mij om mij terug mee te nemen naar huis, maar dat wou ik AB SOOO LUUUT niet... Ik spurtte weg om nog andere tuintjes te ontdekken. Opeens zag ik mijn baasje samen met grote baas en mijn menselijke broer achter me komen, dat was wat anders. Toch nog proberen weg te geraken, maar opeens dreven ze mij in een hoek en hadden ze mij te pakken. Jammer! Wat nog erger was, ik kreeg een mep, en 'k moet zeggen, 't was een flinke.
Mijn baasje zegt dat ik dat NOOIT meer mag doen, omdat ik dan misschien wel onder een auto loop, of niet meer thuis geraak en dan buiten moet slapen, geen lekker brokken meer krijg en meer van die, niet zo leuke, dingen...
Tja, misschien de volgende keer beter 2X nadenken vooraleer ik weer de gort opga.

2-4-2015 Vijverpret.
Hallo, hier ben ik weer.
Een tijdje geleden hé, maar zoveel nieuws is er niet gebeurd, ik ben nog altijd even zot, zegt mijn baasje.
Maar vandaag heb ik mij rot geamuseerd in de modder van de vijver. Ik was wel een beetje vuil, maar 't was het waard.
Pootjes en snuit in de vijver op zoek naar de waterplanten, en dan smakelijk opeten. 't Was lekker, maar toen ik mijn behoefte moest doen deze avond, was het de moeite hoor...
In het vervolg mij misschien toch beter houden bij mijn brokjes!

13-3-2015 Puppyparty
Vandaag ben ik, samen met mijn baasje en klein baasje naar de puppyparty geweest in de dierenkliniek in Oudenburg. Bah, er hing daar een akelig geurtje, ik wou eerst niet naar binnen.
We kregen uitleg over voeding, verzorging en ziektes.
Die uitleg over de voeding en snoepjes was interessant, veel lekkere dingen zien passeren, maar niet mogen proeven, JAMMER. Toch even geprobeerd, maar 't lukte NIET.
Toen ze begonnen over mijn tandjes poetsen, oortjes reinigen, nagels knippen, anaalklieren (wat dat ook mag zijn) ledigen, was mijn interesse weg en ben ik in slaap gevallen.
Maar toen kwam HET! Onze leibandjes mochten allemaal af en mochten we met elkaar spelen.
Er waren 2 super kleine hondjes, Chihuahua's noemde mijn baasje ze, niets voor mij.
2 grote teddyberen, Leonbergers, super zacht om mijn neus eens in hun vacht te steken.
Maar TOP OF THE BILL een Engelse Bulldog. Een supergast om mee te spelen. Een uur aan een stuk hebben we rondgetold, op en onder elkaar, gebeten (soms wel iets te hard), maar 't was superleuk. Ik wou echt niet naar huis. Mijn baasje zei dat hij eens op bezoek mag komen als zij geen tijd voor mij heeft. Dat zou ik super vinden!

11-3-2015 Mannequin.
Vandaag heeft mijn baasje enkele kiekjes van mij geschoten, om in te kaderen, zei ze. Wat dat mocht betekenen, weet ik niet. Maar het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf...
Die 2 andere hondjes waren mijn voorgangers. Zien er wel schatjes uit, moet ik zeggen.

10-3-2015 Vijver
Vandaag ben ik op verkenning geweest IN DE VIJVER.
Interessant!!!
Eerst met mijn voorpootjes erin, LEUK!
Dan met mijn neus erin, NOG LEUKER!
En dan maar heel mijn kop, SUPER LEUK.
Er hangden van die groene drendeltjes tussen mijn tanden die ik er maar niet van tussen kreeg. Na een spurtje door de tuin en wat heen en weer gesprongen te hebben, kreeg ik eindelijk die groene dingen van tussen mijn tanden. Toen ik aan mijn baasje vroeg om binnen te komen, mocht ik niet. Ik moest buiten blijven, het vijverwater droop vanuit mijn oren...

7-3-2015 Kleuterklas
Vandaag voor de eerste maal naar de kleuterklas geweest. Ik was een beetje zenuwachtig en heb opnieuw mijn behoefte niet kunnen inhouden, dan maar in de auto. Mijn baasje en klein baasje klaagden en zaagden, maar das nu toch niet zo erg... 't was uit mijn buikje en das toch het voornaamste.
Ik werd daar in een bench gestoken omdat mijn baasjes eerst een beetje uitleg kregen. Ik ben nu wel gewoon om in een bench te zitten, maar deze was toch wel HEEL klein, dan maar een half uurtje mijn klaagzang laten horen. Er zaten nog andere hondjes naast mij en deze deden dat ook, dus waarom niet hé!
Toen kwamen alle baasjes ons eruit halen om oefeningen te doen. We werden eerst nogal hardhandig tegen de grond gehouden om onze tandjes, oortjes, oogjes, pootjes te controleren... doen ze dat nu ook in de school? Ik heb me toch wel ferm verzet, en dan nog die vreemde handen aan mij...
Toen werd ons geleerd om DEFTIG uit de bench te komen en niet TE enthousiast eruit te stormen.
BLIJF leerden we ook aan. Goh das wel lastig om te blijven zitten op de plaats die mijn baasje aantoont, totdat ze me weer bij haar roept. Pffff das niets voor mij. Ik stormde haar telkens tegemoet, maar met harde hand werd ik terug op die plaats gezet. Nog eens proberen, en nog eens, en nog eens, en nog eens... 't geeft geen zin, toch maar blijven zitten. En ja hoor, toen werd ik wel beloond zeker!
De rit naar huis was niet plezant, ik moet ze toch wel gelijk geven, die auto rook niet echt fris...
's Namiddags nog een flinke wandeling gemaakt, nog een beetje met de lakens die buiten hangden te wapperen, gespeeld in de tuin, en nu uitgeteld...

2-3-2015 Boos.
Oei mijn baasje was vandaag weer boos op mij toen ze haar laarzen wou aandoen. Ze zei zoiets van NU ZIJN ZE HELEMAAL NAAR DE VAANTJES. Ik deed toch maar voor goed. Ik wou ze niet wakker maken en heb me alleen bezig gehouden.
Doe dan eens goed hé...

1-3-2015 Ziek
Mijn baasje is ziek. Ze ligt in de zetel, ik vraag telkens om te spelen met een flinke natte lik, maar ik krijg haar niet uit de zetel.
Dan maar alleen spelen hé...
Goh al die ponponnetjes aan dat dekentje zijn allemaal terug, JOEHOE ik kan weer herbeginnen met ze één voor één eraf te halen, dat zal me wel een tijdje bezig houden.
En die ritsen van die laarzen lijken mij ook wel heel leuk, zou ik die eruit kunnen knabbelen? Ja hoor fluitje van een cent...
Zit er ook niet zoiets in mijn kussen? Dat moet er toch ook uit kunnen, het proberen waard. Done! Wat ben ik toch super knap.
Nog eens proberen te spelen met mijn baasje. Jammer ze wilt nog niet.
Ik moet wel dringend pisje en kakje doen. Ja dan maar hier zeker.
Vrouwtje wilt precies toch spelen met mij. Oei neen ze is super boos op mij. Wat heb ik toch verkeerd gedaan? Ik heb haar toch niet wakker gemaakt.
Sorry, zal het nooit meer doen. Jah je moest maar gespeeld hebben met mij.

21-2-2015 Ozzie
Dag Ozzie. Ja jij bent mijn zusje. Er zitten nog een paar van onze broertjes en zusjes in Spanje. Mijn baas zegt altijd dat hij Bartje ook nog wil een mandje geven, maar mijn vrouwtje zegt dat 1 loebas zoals ik, wat ze daarmee bedoelt, is me een raadsel, genoeg is, want ze denkt dat ik een grote jongen zal worden. Jij bent ook al flink gegroeid hé Ozzie!
Waar woon jij nu?
Natte lik van je broertje Wolf.

21-2-2015 Mooie meisjes.
Vandaag een wandeling gemaakt met nog drie andere 4 voeters. Ik mocht van mijn baasje voor de eerste keer los lopen en dat beviel mij super goed. Ik kon zoveel rennen als ik zelf wilde, en heel ver totdat ik mijn baasje bijna niet meer zag... Al vlug was ik goeie maatjes met de andere soortgenoten. En bij een grondige snuffelbeurt (achteraan zal ik maar zeggen) bleken het alle 3 meisjes te zijn... Goh toen beviel het mij nog meer, maar mijn vrouwtje zegt dat ik nog een beetje te jong ben...
Thuis was mijn lichtje weerom uit.

20-2-2015 Blijf van de hamster.
Ze hebben hier NOG iets heel raars, maar dat maakt, gelukkig, niet zoveel leven of die BLIJF VAN DE KIPPEN...
Een balletje dat uit zijn eigen voortdurend rond hobbelt. Er zit precies nog iets in ook. En het daagt me nog uit ook, dat balletje komt voortdurend rond mijn neus en poten ronddraaien.
Ze noemen het hier: BLIJF VAN DE HAMSTER, waarschijnlijk familie van die dingen die zoveel leven maakten...

18-2-2015 Wandeling
Vandaag met mijn andere vrouwtje, Yana, en haar vriendje, allee dat denk ik toch, want ik zie ze soms heeeel veeeel zoentjes geven aan elkaar, een hele grote wandeling gemaakt.
Toen we thuis kwamen zei mijn baasje dat het wel iets te ver was voor een klein hondje zoals ik...
KLEIN pfffffff, wat denken ze wel!
Ik heb de rest van de avond geen zin meer gehad om te spelen. Yana is groot en zij had ook geen zin meer om te spelen!

16-2-2015 Blijf van de kippen
De tuin is nu volledig mijn terrein, ik kan niet meer de straat op, wat goed is voor mij, zeggen ze, gezien ik anders wel het hazepad zou kiezen...
Toen mijn baasjes druk bezig waren in de tuin, zag ik iets lopen wat ik heel interessant vond...
Eens achterom kijken, neen niemand ziet mij, en OFF WE GO!!! Holaaa die dingen maken veel kabaal, en wat vliegt hier allemaal in de lucht, precies pluimpjes... Door dat gekke geluid van die dingen kwam mijn baas aangelopen om iets van tussen mijn tanden te plukken dat nog steeds veel leven maakte. Mijn baas zei dat ze gelukkig NOG lawaai maakten, maar dat vond ik niet...
Ze noemen die dingen: BLIJF VAN DE KIPPEN.
Mijn baas zei dat we in de toekomst wel af en toe eens Coq au Vin zullen eten, in plaats van eitjes...

14-2-2015 Strandwandeling.
Deze namiddag een flinke strandwandeling gemaakt. Het zonnetje zat uit, maar dat is toch niet datzelfde zonnetje of in Spanje vermoed ik, want hier is dat toch niet zo warm. En oei wat is dat lastig in dat zand, geef mij dan maar de dijk waar ik iedereen rond de hielen kan lopen om een vriendelijk klopje te krijgen.
In de winkel waar mijn baasje mijn brokken koopt, kreeg ik een cadeautje, een leiband om in het donker te lopen. Daar wacht ik toch nog een beetje mee, want in het donker ben ik niet zo dapper, gelukkig liet mijn vrouwtje gisterenavond een lichtje aan voor mij.
Nu ben ik echt uitgeteld, laat me nu maar een dutje doen.

14-2-2015 Dierenarts.
Wat ruikt het hier raar, zou ik daar wel binnengaan, neen, ruikt een beetje verdacht. Baasje pakt mij met kordate hand, wel een beetje te stevig naar mijn gedacht, op en zet mij binnen. Eerst wat rond snuffelen, er komen hier precies veel hondjes... En dan komt een mevrouw me halen, ze lijkt me wel vriendelijk, niets aan de hand!
Oei, oei, oei, wat is dat hier allemaal, ik word op een grote tafel gezet, ik overlaad die mevrouw met natte lebberds, ik zei het toch al dat ze vriendelijk was...
Ik word overal betast, ik krijg iets koud op mijn buik, kennelijk om te luisteren wat er vanbinnen allemaal gebeurt, mijn oren, ogen en tanden krijgen een grondig onderzoek. Ik krijg iets nat in mijn nek gespoten, en ik krijg 3 kleine snoepjes... bah ze smaken niet zo lekker, dan maar terug uitspuwen zeker. Die mevrouw smijt ze ver in mijn keel, 'k slik ze toch maar door, kwestie van haar vriendelijk te houden. Ik word van de tafel getild en zie Mevrouw Vriendelijk, tevreden knikken. Dat heb ik toch maar weer goed gedaan hé!!!
Nu gaan ze nog met iets over mijn nekje, het piept en enkele blaadjes worden ingevuld. Als ik nu verloren loop, sturen ze mij niet meer terug naar Spanje, maar kan mijn nieuwe baasje mij terug komen ophalen.
And that's it, mijn baasje haalt nog enkele briefjes uit haar tasje, ze kijkt precies een beetje raar, dat ze er zoveel moet uithalen en dan zijn we weg. Tot de volgende keer mevrouw vriendelijk...

13-2-2015 Opstaan!!!!
Opstaan!!! Tis precies nog donker, maar ik heb toch al zin om te spelen en op verkenning te gaan.
Oei dat rare ding om mijn nekje om naar buiten te gaan, is toch maar niets, ik wil lopen, maar opeens vlieg ik onderste boven, hoe komt dat toch? Dan zet ik me nog liever neer, ik verzet geen poot meer, baasje moet me maar opnemen, dan kan ik haar nog eens flink bedelven met mijn natte zoenen.

12-2-2015 Eindelijk thuis.
Na een rit van bijna 3 uur aangekomen op het vliegplein van Eindhoven,en ja, we waren een uur te vroeg, en wat gaat die tijd toch traag... zagen we 2 grote benches door de gate komen. Eindelijk daar was hij... Pech het waren 2 volwassen honden van een andere organisatie. Kort erna nog een bench met 2 hondjes. Ik herkende hem meteen, het was liefde op het eerste gezicht.

De rit naar mijn nieuwe thuis, 3 uur lang op de schoot van mijn nieuwe baasje, wat ruikt ze lekker, ik heb haar een paar keer enkele flinke, natte smakkerds gegeven, ik ben ook een poosje misselijk geweest en het vrouwtje onder gekotst, toen rook ze wel niet meer zo goed moet ik zeggen. Na een korte sanitaire stop, eindelijk thuis.
Is dat grote kussen helemaal voor mij alleen? Eerst even testen, ja goedgekeurd, zacht en groot genoeg. Mijn handtekening nog gezet in de woonplaats, kwestie van mijn terrein af te bakenen... En toen was het donker, en stil. Of toch niet, hoor ik daar mijn baasje in de zetel slapen? Toch even proberen om hier door te geraken, erover springen is misschien beter... 1,2 3 daar gaan we, erover en erdoor en weer enkele natte smakkerds op dat gezicht van haar. Ja ik heb ze wakker gekregen, tijd om te spelen... Ze heeft precies niet zo veel zin. Met stevige hand word ik terug op mijn kussen geduwd, toch maar even slapen zeker?

12-2-2015 Welkom!
De uitzet ligt al klaar....
Een super zacht en groot kussen, een extra grote eetbak BEST DOG, speeltjes, snoepjes, shampoo...
Welkom kleine kerel!

11-2-2015 D-Day!
Morgen gaan we hem gaan afhalen in Eindhoven!
Verslag volgt...

7-2-2015 Aftellen...
Eindelijk!!
Op 12 februari mogen we hem gaan afhalen in Eindhoven, om 23.30 landt onze Nepal.
Mandje klaarzetten, check.
halsbandje en riem, check.
Naam, check en nu aftellen ...

31-1-2015 Nepal
De kogel is door de kerk!
Nu we sedert 31 juli geen hond meer hebben (onze Shih Tzu moeten laten inslapen op 18 jarige leeftijd) en na vele traantjes gelaten te hebben voor hem, eindelijk beslist om een hondje te adopteren.

Op de site van Arca Noah vonden we hele leuke puppy's. Eigenlijk zijn alle honden leuk, maar een puppy leek ons nog beter...
Onze keuze viel eerst op Boomer, maar hij bleek al gereserveerd, toen zijn we voor Nepal gegaan, gezien we ditmaal een grote hond wilden. Onze eerste hond was een Bobtail, de tweede een Shih Tzu.

We zijn al op zoek gegaan naar een naam, wij geraken er niet uit. Hieronder onze voorkeuren, misschien ook voor andere hondjes een aanrader...
Argos: hond van Odysseus
Filos: vriend in Grieks
Novak: nieuweling
zoran: zonopkomst
Lobo: wolf in Spaans
Vito: het leven in Spaans
Zenon: vol leven in Spaans

We kijken vol verlangen uit naar zijn komst... In afwachting kijk ik wel elke dag naar de foto's of naar het filmpje op You Tube van Argos, Filos, Novak ('k weet het niet) misschien behouden we wel de naam Nepal...
Tot zeer binnenkort lieve vriend (zou het dan toch Filos worden ???)

31-1-2015 Nieuwe foto
Vandaag kregen we 6 nieuwe foto's van onze Nepal.

Hij is reeds flink gegroeid. Dit kleine manneke wordt vast een flinke, uit de kluiten gewassen, jonge heer.

Ik smelt voor die mooie bruine oogjes.

De tijd kan niet snel genoeg gaan...
Arca Noah España wordt gesponsord door:

Spaanse Recepten