Arca Noah Espaņa 
Andalucia Registry of Associations
Charity No. 8517
Entidad Inscrita en el Registro de
Asociaciones de Andalucia No. 8517
CIF NIF G93145134

x
 

Weblog

Thiso

20-3-2020 Onze aanwinst Thiso bijna 2 jaar bij ons
In April is het 2 jaar geleden dat we om 00.30 uur op Schiphol Thiso in ontvangst namen, een klein hoopje hond met lange pootjes. Vanaf de eerste dag bij ons had hij problemen met alles zoals geluiden, bewegingen van mensen en dieren en als ergste had hij last van de giardia parasiet, waardoor zijn eten er in vloeibare vorm weer uit kwam. We zijn een paar maanden bezig geweest om dat onder controle te krijgen, terwijl we daarnaast hard hebben gewerkt om hem te leren hoe hij zich moest gedragen.
Bang voor alles op de buurt, een hele tijd om te wennen aan Bella onze New Foundlander en dan al die nieuwe indrukken, het viel niet mee.De giardia hebben we onder de knie gekregen, maar het heeft hem bijna zijn leven gekost door uitdroging, maar tenslotte was is dat goed gekomen , alleen het gedrag bleef heel moeilijk, zodat we na een jaar besloten als laatste redmiddel een therapeut in te schakelen. Als dat niet zou helpen moesten we afscheid van hem nemen, want het was bijna niet meer op te brengen. Wat een goede keus was de therapeut, Bach bloesem om rustig te worden (nog steeds) tips om hem rust te geven en te leren hoe zich buiten te gedragen en na 2 maanden was het een totaal ander hondje.

Als we nu terug kijken, zijn we ontzettend blij dat we niet opgegeven hebben, want dit is de leukste hond die we in de afgelopen 40 jaar hebben gehad, hij kan heel leuk spelen met een kiezelsteen, hij weet elke keer de aandacht te vragen en hij maakt hele leuke geluidjes, zodat we elke keer weer blij worden.

Als er mensen zijn die een hondje via Arca Noah willen adopteren, realiseer je goed, dat ze alles nog moeten leren en dat het een hele tijd kan duren, maar als je volhoudt is de beloning een hele leuke hond waar je vele jaren plezier van kunt hebben.

Wij hebben er beslist geen spijt van.

Chris en Louise .
Arca Noah Espaņa wordt gesponsord door:

Spaanse Recepten