Arca Noah España 
Andalucia Registry of Associations
Charity No. 8517
Entidad Inscrita en el Registro de
Asociaciones de Andalucia No. 8517
CIF NIF G93145134
RSIN 8275.01.043


x
 

Over Arca Noah

Mijn naam is Christel. Ik ben de voorzitter van Arca Noah en woon samen met mijn gezin in Alhaurin el Grande, een dorp dichtbij Malaga, Andalusië in het zuiden van Spanje.
Sinds 2009 bestaat Arca Noah onder zijn officiële verenigingsnaam, hoewel we reeds jaren ervoor hetzelfde werk deden,
samen met een team van vrijwilligers, opvanggezinnen en andere organisaties die wij hulp aanbieden.
De hondjes zitten bij ons niet in kennels, omdat wij hoofdzakelijk werken met kleintjes, puppies, of moeders met kleintjes die gevonden worden, omdat dit een intense zorg vraagt en men in grote kennels dikwijls geen tijd heeft om ze de nodige specifieke zorgen te geven en ze in hun prille kwetsbare leven te beschermen tegen overdraagbare ziektes.

Dagelijks zijn er oproepen. Maar we kunnen enkel doen wat in onze mogelijkheden ligt om dit zo efficiënt en veilig te kunnen volbrengen. Zij gaan dan, onder andere, in (meestal ervaren) gastgezinnen, die ervoor zorgen tot ze geadopteerd zijn.
Er wordt voor gezorgd dat alle hondjes gezond en volledig in orde zijn met alle wettelijke vaccinaties. We proberen ze tevens zo goed mogelijk sociaal te maken (zindelijke training is daar meestal nog niet bij, omdat dit dikwijls onmogelijk is gezien de omstandigheden en accommodatie bij de opvang ouders). Ze worden omringd met veel zorg en liefde wat heel belangrijk is in hun prille bestaan. Ze worden in de mate van het mogelijke geleerd om te gaan met kinderen, oudere honden en katten, soms ook met andere dieren.
De verzorging en het opbrengen is een zware taak. Niet altijd redden ze het, vanwege genetische aangeboren afwijkingen of reeds vergevorderde ziekte of zwakte, en moeten we er soms eentje, niettegenstaande alle reddingspogingen, met veel verdriet laten gaan.

Een van mijn dochters is afgestudeerd als dierenartsassistente, en zorgt permanent samen met onze dierenarts dat alles altijd onder controle en in orde is. Paspoorten, vaccinaties, en nogmaals ultieme gezondheidscheck en -verklaring zijn up-to-date vooraleer ze naar hun nieuwe thuisbestemming reizen.

Wij helpen de laatste jaren ook, voor zover onze mogelijkheden reiken, kleine locale organisaties die hier in Spanje weinig adopties hebben. Ze mogen hun hondjes, met het toezicht dat alles in orde is, op onze website plaatsen.

Iedere adoptant mag dan ook direct in contact komen, na het reserveren van het hondje, met de opvangouder(s), daar dit heel belangrijk kan zijn omdat zij het hondje kennen en er dagelijks mee bezig zijn/waren. In die optiek zijn zij in staat ook wat meer info te geven qua karakter en alles wat ze moeten weten over hun nieuwe toekomstige viervoeter.

Wij runnen ook al meer dan 10 jaar in ons dorp een Charity Shop met vrijwilligers. Dit is ook omdat er veel geld nodig is voor de zorg, voeding, veterinaire kosten (o.a. vaccinaties, sterilisaties, medicatie, operaties enz..) en dit alzo mede te kunnen sponsoren. Bijvoorbeeld: onze kleintjes krijgen van dag 1 de beste voeding (Royal Canin Starters 0-2 maand, daarna de junior van 2-12 maand). Een organisatie met heel veel kleintjes en hun intense zorg kost veel geld en daarom is jullie steun altijd welkom.
Iedereen van onze familie, team vrijwilligers, alsook onze webmaster en sponsors dragen op hun manier hun steentje bij om dit werk te kunnen verderzetten.
Wat is de zin van hun bestaan om dikwijls in erbarmelijke omstandigheden in een onwelkome wereld terecht te komen zonder erom gevraagd te hebben. Veelal is dit, betreurenswaardig genoeg, de schuld van lichtzinnige egocentrische mensen die spijtig genoeg meestal ongesanctioneerd blijven en zulke daden zonder scrupules herhalen. Daarom moet tevens de algemene opinie wakker geschud en bewust gemaakt worden van deze wantoestanden i.p.v. deze te negeren. Dit is een aanfluiting voor de vermeende humane `beschaving`. Deze diertjes, die er niet om gevraagd hebben om geboren te worden, te worden verwaarloosd, mishandeld of verlaten te worden, soms na jaren trouwheid, willen wij een kans op een beter leven proberen te bieden. Een pupje past zich snel aan, maar er zijn ook zoveel lieve, brave oudere honden die gedumpt zijn, die wij ook graag een kans geven, een lichtpuntje in hun armoedig bestaan, een mooie ouwe dag, geborgenheid en zekerheid.

Dus als u zich bereid voelt om een Spaans hondje of poesje te adopteren en ze een nieuwe kans op een beter leven te geven, gelieve dan de stappen ter adoptie te willen volgen.
Wij vragen u wel er heel goed over na te denken alvorens deze stap te zetten, zodat deze dieren na hun leed en dikwijls moeizaam herstel niet van de regen in de drup terecht komen.
Bent u (individueel of als paar) in staat het dier voldoende aandacht te geven en te onderhouden? Weet u zeker of u deze toestand kunt bestendigen?

U vindt op de site bij elke hondje dat ter adoptie staat een beschrijving. Uiteraard beantwoord ik graag bijkomende vragen. Dit kan bij voorkeur per e-mail, via dewelke we u trachten zo spoedig mogelijk te beantwoorden. We hebben ook de mogelijkheid als mensen graag hun hondje zelf willen komen ophalen, en gelijktijdig andere geadopteerde hondjes willen overvliegen, gratis (in geval van beperkte termijn of langer tegen kleine vergoeding) hier te laten logeren in het apart gelegen gastenverblijf op Finca Noah. We hopen verder heel veel hondjes te kunnen helpen en te plaatsen, eventueel met uw hulp. Donaties zijn altijd welkom, ook in de zin van voedsel, mandjes, dekentjes, speeltjes, medicijnen, schoonmaakproducten etc. alsook tweedehands spullen die verkocht kunnen worden in onze charity-shop ten gunste van onze beestjes, zijn welkom. Regelmatig zijn er transporten waar dit kan meegegeven worden. Iedereen die iets wil doen, of denkt op een of andere manier te kunnen helpen of bijdragen is welkom.
Alle nuttige ideeën en hulp zijn welkom.

Hartelijk dank voor uw medeleven,
Het Arca Noah team
Alhaurin el Grande, Spanje
Arca Noah España wordt gesponsord door:

Home manager and rentals

beautyline

Advocaat bureau AEG


dierenvoeding supermercado del campo

centro veterinario Jubega

ornishop coin

Baviera Property Management