Arca Noah España 
Andalucia Registry of Associations
Charity No. 8517
Entidad Inscrita en el Registro de
Asociaciones de Andalucia No. 8517
CIF NIF G93145134

x
 

Over Arca Noah

Ik ben Christel en woon samen met mijn man Luc (`Lou` voor de Spanjaarden ), en 4 kinderen, al 14 jaar in Malaga, Andalusië, Zuid Spanje. We hebben hier een ruime finca, en hebben sedert onze aankomst in Spanje hondjes en katjes proberen redden en opvangen en dit is nu na al die jaren uitgegroeid tot een heuse organisatie.

De hondjes zitten bij ons niet in kennels. We hebben verschillende perceeltjes ingedeeld en er komen er nog steeds departementen bij, met elk de nodige beschutte slaapruimte, een speciale warme kamer voor de pupjes, een speciale ruimte met infrarood lampen voor de borelingen, een departement voor de oudjes die op pensioen zijn; voor de grotere pups en volwassen hondjes een grote speelwei. We hebben ook `rescuepaardjes`, waar hoofdzakelijk twee van onze dochters hun tijd insteken (Lou mag om het hooi, jammer dat hij hooikoorts heeft), 30 `rescuepoezen`, die twee grote aparte ruimtes hebben, eentje voor de kleinsten en een voor de volwassenen. Verscheidene hondjes en poezen zijn met de papfles groot gebracht, omdat we ze vonden zonder moeder (gedumpt in een vuilniscontainer, aan hun lot achtergelaten op de buitenplaats of een in vervallen huis, soms verpakt in een plastic zak (soms nog met placenta), gedumpt in een beek, aan de poort gezet, enz... Sommigen werden gebruikt voor de jacht en na dat ze afgedankt zijn omdat ze niet voldoende (meer) functioneren, gedumpt en aan hun lot overgelaten of half of geheel opgehangen aan een boom in de `campo` waar niemand ze vindt. Kleine pups worden ten prooi gesmeten in geïmproviseerde arena`s voor de `fun`, sensatie en weddenschappen. - En zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. Elk diertje heeft zijn eigen (meestal traumatisch) verhaal.
Ik heb meer dan 120 pupjes (en ook poesjes) met de fles groot gebracht en er zijn meer dan 8000 hondjes hier in de finca gepasseerd. Vele waren verwaarloosd, ziek en erg onderkomen. We steken er één voor één heel veel tijd en geduld in, met heel het gezin, met heel veel zorg liefde en affectie, velen om hun vertrouwen te herwinnen in de mensen die hun dikwijls zo slecht behandeld hebben; kortom om hen klaar te maken voor een nieuwe stap in een betere wereld, naar een nieuw huisje, een lieve en trouwe familie en een betere toekomst. Ik heb heel veel hulp van mijn kinderen die ook dag en nacht klaar staan om te helpen met voeden, flessenvoeding, dierenartsbezoeken en ziekenzorg. Mijn man die steeds maar uitbreidt en bijbouwt om de hondjes ruimte en onderdak te geven. En een heel goed team van geëngageerde mensen die allemaal een handje toesteken om de hondjes zo goed mogelijk op te vangen.

Vele weten dat dierenleed hier dagelijkse kost is en wij worden er dan ook dagelijks mee geconfronteerd. Wij hebben de laatste jaren verscheidene mensen en organisaties geholpen om dieren een nieuwe kans te geven op een aangenaam leven i.p.v. op de wereld te komen in een hel, om enkel miserie, leed, honger en pijn te ervaren om er uiteindelijk traag maar zeker aan ten onder te gaan.

Wat is de zin van zo`n bestaan en op zo`n wereld terecht te komen?
Veelal is dit, betreurenswaardig genoeg, de schuld van lichtzinnige mensen die spijtig genoeg meestal ongesanctioneerd blijven en zulke daden zonder scrupules herhalen. Daarom moet tevens de algemene opinie wakker geschud en bewust gemaakt worden van deze wantoestanden i.p.v. deze te negeren .Dit is een aanfluiting voor de vermeende humane `beschaving`. Deze diertjes, die er niet om gevraagd hebben te worden verwaarloosd, mishandeld of verlaten te worden, dikwijls na jaren trouwheid, willen wij een kans op een beter leven proberen te bieden. Een pupje past zich snel aan, maar er zijn ook zoveel lieve, brave oudere honden die gedumpt zijn, die wij ook graag een kans geven, een lichtpuntje in hun pover bestaan, een mooie ouwe dag, geborgenheid en zekerheid.

Dus als u zich bereid voelt om een Spaans hondje of poesje te adopteren en ze een nieuwe kans op een beter leven te geven, gelieve dan de stappen ter adoptie te willen volgen.
Wij vragen u wel er heel goed over na te denken alvorens deze stap te zetten, zodat dat deze dieren na hun leed en dikwijls moeizaam herstel niet van de regen in de drup terecht komen. Bent u (individueel of als paar) in staat het dier voldoende aandacht te geven en te onderhouden? Weet u zeker of u deze toestand kunt bestendigen?

U vindt op de site bij elke hondje dat ter adoptie staat een beschrijving. Uiteraard beantwoord ik graag bijkomende vragen. Dit kan bij voorkeur per e- mail, via dewelke we u trachten zo spoedig mogelijk te beantwoorden. We hebben ook de mogelijkheid als mensen graag hun hondje zelf willen komen ophalen, en gelijktijdig andere hondjes willen overvliegen, gratis hier te laten logeren in het apart gelegen gastenverblijf op Finca Noah. We hopen verder heel veel hondjes te kunnen helpen en te plaatsen met uw hulp.

Donaties zijn altijd welkom, ook in de zin van voedsel, mandjes, dekentjes, speeltjes, medicijnen, etc. Kortom alles wat een hondje nodig heeft of kan gebruiken. Wij rijden zelf af en toe naar België en Nederland om hondjes en poezen over te brengen en kooien op te halen en kunnen dan de geschonken spulletjes meenemen. Iedereen die iets wil doen, of denkt op een of andere manier te kunnen helpen is welkom. Alle nuttige ideeën en hulp zijn welkom.

Hartelijk dank voor uw interesse,

groetjes,
Christel, Luc en kids

Alhaurin el Grande
España
telefoon0034 952 596 514
mobiel0034 619 502 649
e-mailchristel
bankBNP PARIBAS FortisCaixa Banco
rekeningnummer
t.n.v.Arca Noah De Block VerbistAsociacion Arca Noah
IBANBE80293055156477 ES8621006892090200062875
BICGEBABEBB

Arca Noah España wordt gesponsord door:


Advocaat bureau AEG

Baviera Property Management