Arca Noah España 
Andalucia Registry of Associations
Charity No. 8517
Entidad Inscrita en el Registro de
Asociaciones de Andalucia No. 8517
CIF NIF G93145134
RSIN 8275.01.043


x
 

Arca Noah TeamAN Veterinario Juan F. Bernal

Veterinair van Arca Noah


A-N Christel Verbist

Christel Maria J Verbist Cargo - Presidencia Arca Noah


Hoi, ik ben Christel woon al sinds 1999 in Zuid Spanje bij Malaga met mijn man Luc en mijn vier kids het zijn er 5 maar de oudste Jess woont met zijn vriendin in Belgie.

We zijn Belgisch. We wonen op een finca dicht bij de zee en bergen, samen met ons 2 rescue paardjes katten en oude hondjes en onze kippen.

Ik zet me al heel veel jaren in om hondjes, die bij onze dierenarts of in de campo gevonden worden, met inslapen bedreigd worden, om ze op te vangen, te verzorgen, en ze een beetje liefde te geven, dit samen met mijn kinderen en mijn man. En een geweldig Arca Noah team en onze opvang mamasWe hopen dit nog lang te kunnen doen, want het dierenleed is hier nog lang niet opgelost, heel veel verwaarloosde moederhonden, die gedumpt worden omdat ze zwanger geraakt zijn, omdat de eigenaar ze niet wilde laten steriliseren. Ze worden aan hun lot overgelaten en in de campo of bossen achtergelaten, waar ze dan een kogel te wachten staat van de boswachters! Die krijgen opdracht hier om alle loslopende honden binnen te brengen om ze te laten inslapen, maar vele kiezen de gemakkelijkste en goedkoopste weg: de kogel!
We vinden regelmatig plastic zakken met lijkjes van mama met pups, sommige halen het nog, die hebben geluk!

Het is een geweldig doel om deze hondjes een kans te geven met de inzet van heel het team.
Vooral als ik later de weblogs lees en zie dat elk hondje weer gelukkig is geworden. Daar doen we het toch voor!!! Ik hoop echt dat mensen die een nieuw hondje aanschaffen eens nadenken over het dierenleed hier in Spanje, en een hondje via ons adopteren. De hondjes worden hier allemaal met liefde opgevangen, verzorgd tot ze naar Belgie of Nederland kunnen gaan. De telefoon staat hier niet stil: elke keer weer pups gevonden in de vuilnis op straat. Hoe meer pups en hondjes er door jullie allemaal een nieuwe thuis bezorgd wordt hoe meer we er hier kunnen opvangen. Wij wonen hier al zoveel jaren en worden telkens keer op keer met de realiteit geconfronteerd.

Groetjes Christel, Luc en kinderen


A-N Fiona Mackie

Fiona Jessie Laurie Mackie Cargo Tesoreria Arca Noah

Fiona runt als vrijwilliger al jaren onze Arca Noah charity shop. In Alhaurin el Grande


A-N Goossens Andy

Andy Goossens Cargo Vicepresidencia Arca Noah

Andy is de klusjes man van Arca Noah , hij zorgt dat alles veilig is bij de opvang ouders. Ook verzorgd hij de transporten. En help mee in de Charity shop en de verzorging van de dieren.


A-N Luc De block

Luc De Block Cargo Secretaria Arca Noah

Lou is het mannetje van alles en is alle dagen bezig met bouwen en verbouwen voor de hondjes, want die maken wel eens dingen stuk, omheining repareren enz.... Ook rijdt hij naar de dierenarts als het moet, ook bereidt hij alles goed voor zodat de hondjes veilig op de luchthaven geraken. Hij heeft zijn handjes vol, maar in zijn vrije tijd kan hij nog wel eens een klein jazz concertje geven ten voordele van de hondjes.


An Cerstianes instructrice voor AN

Ik ben An Cerstiaens.
Heb arca noah leren kennen via Karin De Wachter. Zij liep hondenschool met haar hondje Boo(arcanoah),waar ik instructrice was voor moeilijke honden. Ik wordt ook een hondenfluisteraar genoemd. We zijn nu nog altijd vrienden en ik help Karin met de overdracht van de wegtransport. En geef haar raad met haar opvanghondjes als dat nodig is.
zijn er problemen met een hondje of heb je vragen je mag me altijd mailen an_cerstiaens@msn.comChannah dierenarts assistente AN

Channah VB Dierenarts assistente van Arca Noah
tevens ook ontwerper van Bellasglow www.belasglow.eu
waar een precent naar de dieren gaat .

Channah is mijn tweede jongste meid, is van 1992 geboren: ze doet wonderen met de dieren, we hebben er soms geen woorden voor.
Ze is ondertussen afgestudeert als dierenarts assistente en is verantwoordelijk voor alle kleintjes hun verzorging bij de opvang gezinnen. Zorgt dat alle vaccinaties en paspoortjes in orde zijn voor hun vertrek
Doet wekelijks de update zodat alle adoptanten een update krijgen.

ook als er eens een heel bang hondje bij is dat een trauma heeft opgelopen lost Channah dit op, eigenlijk is ze onmisbaar hier voor de diertjes.


Christel Scheurs

Een paar jaar geleden heb ik Christel en Lou leren kennen bij mijn zoektocht naar een hond. Ik heb met eigen ogen kunnen zien hoe het daar in Spanje allemaal gaat en heb steeds heel veel bewondering gehad voor wat zij allemaal doen voor de dieren.
Ik ga me dan ook met heel veel plezier en enthousiasme inzetten om de overdrachten te regelen op de luchthaven.
Ik kijk er alvast naar uit.
Liefs Christel


Ellen Warger

Ellen helpt al paar jaar mee bij Arca Noah , ze vliegt regelmatig hondjes en katten over. Ook zet ze zich in voor vele straatkatten die ze ook opvangt. Ze gaat naar de dierenarts, en probeert op alle mogelijke manieren te helpen. Vertegenwoordigd ook de wandelingen in Nederland in naam van Arca Noah.


ES Almas de 4 Patas amaya

Amaya is een Spaanse opvang die een kleine organisatie runt Almas de 4 Patas, wij helpen haar met zoveel mogelijk hondjes te herplaatsen . Zij werkt met haar eigen opvang gezinnen. En is verantwoordelijk voor haar eigen dieren, wij verzorgen de adoptie.

Mil gracias por ayudarnos y estar, sin vosotros Almas no existira


het vliegteam

Dit is het Arca Noah vliegteam, dat in de toekomst de Spaanse hondjes zal vliegen vanuit Malaga, Spanje.


javierAPA Laguna La Sonrisa Peluda

Deze organisatie helpen wij met sommige van hun hondjes staan op de site, ze zijn volledig in orde. Vaccinaties bloedtesten EU paspoort ze worden onder contract van Arca Noah geadopteerd.

Somos una humilde Protectora de Animales situada en Malaga. Solamente con donaciones y colaboraciones llevamos a cabo labores de rescate y recuperacion.

Recogemos y recuperamos a estos animales de la calle, del campo, zulos o prisiones donde los tienen en infima condiciones de vida. Los tratamos en nuestros centros colaboradores y recuperamos en nuestro refugio, pero lamentablemente todos estos cuidados tienen un coste economico que nos cuesta mucho sufragar.

Por desgracia todos nuestros animales tienen una triste historia antes de ser parte de nuestra protectora. Por eso es necesario que conozcan que el ser humano puede ser su companero y sobre todo: humano.

Visitanos y conoce a nuestros peludos, estan sanos, cuidados, esterilizados y te ayudamos a encontrar el que mejor se adapte a tu vida.

SON TODO AMOR! les das una oportunidad? javier


Karin

Hoi, ik ben Karin.

Ik woon in Belgie samen met mijn zoon van 18 jaar.

Ik heb 5 kinderen en 5 kleinkinderen. Sinds mijn jeugd hebben wij altijd al honden in huis gehad.

Een 3 tal jaar geleden heb ik voor het eerst een hondje van Arca Noah geadopteerd (Boo). Geregeld ga ik met haar wandelen in groep. Dat doet ze heel graag.

Na een oproep van Arca Noah voor vrijwilligers ben ik er op in gegaan. Om mijn steentje bij te dragen en meer onder de mensen te komen, ben ik begonnen met overdrachten te doen. Dit doe ik met hart en ziel. Ik vind het altijd fijn te zien hoe de hondjes verenigd worden met hun adoptanten.


Liefs Karin


Maacha VB

Maacha is mijn oudste dochter, 1986. Ze rijdt keer op keer ,dag of nacht ,als het moet naar de dierenarts , en helpt zo goed het kan.
Maacha is ook vrijwilliger op haar vrijdagen in onze charity shop in Ahaurin el grande


Marian

Ik ben Marian en woon in Noordwijk samen met mijn zoon Thijs, dochter Tessa en ons Spaanse hondje Blanky. Ik heb bij het opstarten van Arca Noah enkele jaren meegeholpen, maar even rust genomen. Nu ben ik er weer en help bij de aankomsten op de luchthaven en adverteren. Soms vang ik een hondje wat herplaatst moet worden op. Ook vlieg ik af en toe op en neer naar Spanje om hondjes te halen. Zo kan ik op mijn manier een steentje bij dragen aan Arca Noah.


Nancy

Mijn naam is Nancy Rombaut, 43 jaar, samenwonend met Johnny de Blaeij. Zelf heb ik met mijn ex man drie honden van Arca Noah : Lobo, onze grote zwarte lieve herder, Jimmy de clown , een kruising herder en onze lieve maar o zo stoute Mariposa, Ik ben werkzaam als paraveterinair assistente in een dierenkliniek in Sas van Gent. Via mijn werk probeer Luc en Christel zoveel mogelijk te helpen en te steunen door mensen in te lichten over de misstanden en gruwelijkheden die zich in Spanje afspelen.
Ook vlieg ik een paar keer per jaar naar Spanje om honden te halen die geadopteerd zijn om ze dan op Zavetem af te geven in de armen van de wachtende baasjes ! ik hoop nog lang als vrijwilliger Arca Noah te steunen en zoveel mogelijk kansarme hondjes een goed thuis te geven.
Nancy Rombaut


Natasja

Ik ben Natasja 44 jaar en dol op dieren, in het bijzonder honden. Ik heb mijn hele leven al honden gehad! 2 jaar geleden is onze Bordeauxdog na bijna 11 mooie jaar overleden en de grote vraag was.....nemen we weer een hond? Ik ben nml chronisch ziek en weet niet hoe het verloop van mijn ziekte zal gaan. Ondertussen niet echt op zoek geweest wel lid geworden van de Arca Noah facebook pagina. Toen gebeurde het, Tipsy kwam voorbij en de beslissing nam zij. Na gesproken te hebben met Marian over de adoptie en zij mij uitleg gaf over het reilen en zeilen binnen Arca Noah en de mededeling dat zij het ook wel wat rustiger aan wilde doen was ik gelijk enthousiast. Wat super mooi dat deze dieren zo liefdevol opgevangen worden en hoe mooi is het om hieraan bij te kunnen dragen, door adoptanten blij te maken tijdens de overdracht! Ik ben heel blij dat ik als vrijwilliger op deze manier mijn steentje bij kan dragen en andere blij kan maken.


Neneh

Neneh is mijn 3 oudste dochter, ze is van 1991 Neneh is boekhouder
Ze helpt ook met alles wat kan binnen Arca Noah


org pats rescue Retreat

Pats Rescue Retreat is a registered Charity and a nonprofit organisation dedicated to the rescue, rehabilitation, and placement of abandoned, neglected, abused and homeless dogs.

​Based in Alora in Andalucia Pats aim is to, with the aid of the information given in the preadoption form, try to make sure that the puppy or dog is placed with a family who will give him or her the best forever home possible and of course a pet that the family will love and cherish.

Thank you for supporting Pat’s Rescue Retreat, and for helping her help these wonderful animals x
Deze lieverds zijn van de organisatie ;
pats rescue Retreat in Alora 40 min van Arca Noah
Patricia Pat runt deze organisatie al heel veel jaren, ze zet zich vooral in voor de groter rassen als Mastien Espanol ook kruisings. Zij is een ongelooflijke lieve vrouw die dag en nacht alles doet voor deze honden. Er verblijven ook heel wat oude blijvertjes.

Ze heeft de laatste maanden heel wat oproepen gehad van kleintjes in nood , verschillende nestje binnen genomen omdat gewoon iedereen vol zit . Ze zorgt daar voor als haar kinderen, er komen stagaires die training geven aan de pups, ze werkt heel hard aan de socialisatie, opvoeding met ervaren gedragstherapeuten die vrijwillig bij haar hun wekelijks aanmelden om te helpen . Je merkt ook dat al deze hondjes kleintjes bij haar geweldig aanhankelijk heel sociaal en heel lief zijn. De dierenarts komt alle weken langs om alles te controleren. Ze krijgen de beste zorgen en voeding, hebben, hele mooie puppy speeltuin waar ze samen kunnen ravotten. Je krijgt gewoon een hele lieve pup dat in een gezin kan geplaatst worden dat heel sociaal is. Geen gedrags problemen heeft , want daar werkt zijn met ervaren mensen aan. Al deze kleintjes vind je nu op onze website omdat ze via onze dierenarts onze hulp heeft ingeroepen, om hun ook een kans te geven op een gouden mandje. Al hondje onder Org Pat W bij hun naam zitten bij haar. Ze zijn volledig tip top in orde met alle vaccinaties ontwormingen en vertrek klaar.
Nu zoeken wij enkel nog die ene gouden mand voor deze lieverds bij interesse mag je persoonlijk met haar in contact komen met alle vragen over het hondje .
Pat en lee

Pat en Lee zijn vrienden van ons al lange tijd, en fosteren ook voor ons regelmatig hondjes . Ze doen dit met heel veel liefde en heel veel zorg. Ze staan altijd klaar, in noodsituatie.


Paula

Hoi,

Mijn naam is Paula. Samen met mijn man en 2 kinderen (19 en 14) woon ik in de buurt van Amsterdam. 22 December hebben wij helaas onze 13 jarige labrador moeten laten inslapen. Een ding was zeker, we wilden nog een hond. Een jaar geleden vertelde een vriendin over Arca Noah en dat ze haar hond daar ook vandaan had. Dus wij zijn gelijk gaan kijken en verliefd geworden op Spike en ook gelijk adoptie aangevraagd. En wat waren we gelukkig toen we hoorden dat het gelukt was!! Het wachten kon beginnen! Omdat er niet veel vluchten waren heb ik uiteindelijk besloten om naar Málaga te vliegen en hem op te halen en gelijk ook andere hondjes voor hun nieuwe baasjes meegenomen. Heb toen zelf gezien hoe druk Christel en haar gezin het dagelijks hebben en met hoeveel liefde en passie ze dit doen! Omdat ik ook mijn steentje wilde bijdragen heb ik mij inmiddels ook opgegeven als vrijwilligster. Het geeft zoveel voldoening! Inmiddels is Spike 2 maanden bij ons! Ik kan het iedereen, die serieus overweegt een hondje te willen nemen, om een hondje van Arca Noah te adopteren. Worden met liefde opgevangen en verzorgd dus je krijgt een super lieve en dankbare hond in huis!

Veel liefs,


Paula


Pauline

Ik ben Pauline van Belzen 47 jaar en ik woon in Vlissingen . Ik ben moeder van 3 kinderen 26, 21 en 12 jaar oud en getrouwd met Ron. Verder werk ik parttime bij de dagverzorging in Goes. En als overblijf ouder op de school van mijn jongste.
Mijn eerste kennismaking met Arca noah is nu iets meer dan 2 jaar geleden toen ik graag een hondje erbij wilde. Onze Nicky werd al een dagje ouder en het leek me wel gezellig om er nog een hondje bij te nemen voordat Nicky te oud zou zijn. Ik kreeg geld voor mijn verjaardag dus daar wist ik nu wel een leuk cadeau voor.
Dus ben ik op de site van asiels enz. gaan kijken. Helaas waren er eigenlijk alleen maar oudere honden. Ik wilde het liefst een pup omdat deze toch wat makkelijker te vormen zijn en zich richten naar de rangorde in huis. En aangezien Nicky nou niet direct een leider en baas is wilden we haar wel ontzien. Dus ook maar eens op marktplaats gekeken. Daar kwam ik een advertentie tegen van Arca noah. Een leuke hond maar een die wat groter zou worden. Nu, ze hadden een heleboel hondjes dus maar eens op de site gaan kijken. En daar stond ze! Of liever gezegd, zweefde ze als een klein haarballetje in de handen van een vriendelijke dame die haar bereidwillig voor de foto vasthield. Hondje zelf keek er bij als of ze zeggen wilde `wat nu weer?` Maar ik viel als een blok voor dat eigenwijze snuitje. De naam was al even apart, Pauline!
De keus was snel gemaakt. En jawel ze kon snel naar Nederland komen! Eind maart. Het telefoontje dat ik van Christel kreeg eind februari was dan ook een hele verrassing. En of je nu in toeval gelooft of niet, ze kon al eerder meekomen, of ik 5 maart naar Schiphol kon komen? Wat een geweldige datum! Ik had wel wat afspraken staan want ik ben dus ook echt jarig die dag, maar die heb ik afgezegd, want de allergrootste verrassing die je kunt krijgen is toch dat je op de dag dat je echt jarig bent persoonlijk je cadeau in je armen kan sluiten! Dus alle verjaarsvisite werd netjes afgezegd. Met de kinderen ben ik met de trein haar gaan halen. Vanaf dag 1 is ze helemaal lid van de familie, ook mijn man is er helemaal gek van. Eigenlijk zijn die 2 nog gekker op elkaar dan op mij. Ze mag altijd op zijn schouder slapen en hangen als een soort hanghondje, of hij nou slaapt, tv kijkt of eet. En Nicky vrolijkte helemaal op met zo`n stuiterbal in huis.
Omdat ik niet bezig kon blijven met het aanschaffen van hondjes en ik toch iets meer wilde doen besloot ik om voor arca noah wat vrijwilligerswerk te gaan doen. Ik heb met Luna(want het is niet handig om je eigen naam steeds te roepen)op school een klein project gedaan over arca naoh en zwerfhonden enz. En sinds kort adverteer ik op marktplaats. Ook doen we mee in een aaihonden project voor ouderen in een verzorgingstehuis. Tja, voor koekjes doen Luna en Nicky alles! Zelfs geduldig zich laten knuffelen. En wie weet komt er nog wel eens een hondje bij. Er komen zoveel leuke lieverds bij Arca binnen!
Groet Pauline


Suzanne en Kevin opvangouders

We have been fostering puppies for Arca Noah for 4 years now , it started when we found ONE ! We have now fostered 82 ! Thanks to the fabulous job that ANoah do they have all been adopted, mostly within a week of being on the website , we dont know how they do it ! Our job is just to love & care for them ( and "clean up " you know what that means ! ) We have 3000m2 of land for the pups to run around and explore but mostly they choose to stay on the veranda and chew my slippers ! We teach them to be social as most of them are abandoned or dumped at weeks old , then when all the vaccinations have been done & they have a chip, passport etc they are ready to go to their forever homes . Thats the hard part, but as we are in contact with the new families as soon as they are adopted we give updates & photos on their progress and can answer any questions they have.... this is wonderful because the new families then keep us updated on their growth. It is great to hear how they are getting on in their new homes , it brings tears to our eyes ! We are blessed x


Kevin & Suzanne


Tracy opvang mama

Tracy is onze Engelse opvang mama , ze zorgt voor de kleintjes zo goed ze kan , ze krijgen alle liefde en aandacht. Ze blijven dan ook bij haar eenmaal ze in opvang zijn, tot ze vertrekken.


Veronique Sermeus

Hoi, ik ben Veronique en heb ook een groot hart voor dieren. Door Wendy heb ik Arca Noah leren kennen. Sinds begin 2017 zet ik mij dan ook in om inzamelacties enz te organiseren.


Wendy

Hoi allemaal, ik ben Wendy en heb een 7-tal jaren geleden Arca Noah leren kennen via een vriendin. Na dat eerste bezoekje aan Arca Noah hebben mijn man Kurt en ik dan ook ons eerste hondje Noupy geadopteerd. Ik ben toen begonnen met inzamelen van geld dmv verkoop van wenskaartjes om Arca Noah te steunen. De inzameling heeft jammer genoeg een geruime tijd op een heel laag pitje gestaan maar nu 4 Arca Noah hondjes later sta ik er terug om geld/kleren ed in te zamelen en te helpen waar ik kan en dit samen met mijn collega Vronique.
Yentl Vinck

Hoi Ik ben Yentl , ik heb jaren het konijnenhof gerund , heel wat ervaring op gedaan met dieren. Nu wil ik graag mijn tante helpen om me in te zetten voor de herplaatsingen . Dieren die om reden terug komen. Ik ga helpen deze dieren te herplaatsen , ze op te volgen. En indien nodig ze ook te begeleiden. Ik heb altijd een hart voor dieren gehad. En nu wil ik ook iets betekenen hiervoor. https://www.facebook.com/hetkonijnenhof/ op facebook vind je mijn pagina . Als je interesse hebt een konijntje te adopteren of te helpen op gelijk welke manier is alle hulp welkom.
Arca Noah España wordt gesponsord door:

Home manager and rentals

beautyline

Advocaat bureau AEG


dierenvoeding supermercado del campo

centro veterinario Jubega

ornishop coin

Baviera Property Management