Arca Noah España 
Andalucia Registry of Associations
Charity No. 8517
Entidad Inscrita en el Registro de
Asociaciones de Andalucia No. 8517
CIF NIF G93145134

x
 

Arca Noah TeamAlmas de 4 Patas Amaya

Amaya is een Spaanse opvang die een kleine organisatie runt Almas de 4 Patas, wij helpen haar met zoveel mogelijk hondjes te herplaatsen . Zij werkt met haar eigen opvang gezinnen. En is verantwoordelijk voor haar eigen dieren, wij verzorgen de adoptie.

Mil gracias por ayudarnos y estar, sin vosotros Almas no existira


Andy Goossens

Andy is de partner van mijn dochter channah, doet de airports verzorging van de dieren, en vooral ook alle karweitjes die met de dieren te maken hebben op te lossen.


APA Javier Laguna La Sonrisa Peluda

Deze organisatie helpen wij met sommige van hun hondjes staan op de site, ze zijn volledig in orde. Vaccinaties bloedtesten EU paspoort ze worden onder contract van Arca Noah geadopteerd.

Somos una humilde Protectora de Animales situada en Malaga. Solamente con donaciones y colaboraciones llevamos a cabo labores de rescate y recuperacion.

Recogemos y recuperamos a estos animales de la calle, del campo, zulos o prisiones donde los tienen en infima condiciones de vida. Los tratamos en nuestros centros colaboradores y recuperamos en nuestro refugio, pero lamentablemente todos estos cuidados tienen un coste economico que nos cuesta mucho sufragar.

Por desgracia todos nuestros animales tienen una triste historia antes de ser parte de nuestra protectora. Por eso es necesario que conozcan que el ser humano puede ser su companero y sobre todo: humano.

Visitanos y conoce a nuestros peludos, estan sanos, cuidados, esterilizados y te ayudamos a encontrar el que mejor se adapte a tu vida.

SON TODO AMOR! les das una oportunidad?


Channah

Channah is mijn tweede jongste meid, is van 1992 geboren: ze doet wonderen met de dieren, we hebben er soms geen woorden voor. Ze heeft enkele maanden geleden 4 kleine kittens van 1 uur oud, die de vet zelfs geen kans gaf, omdat ze in koud water bijna verdronken waren, toch met veel geduld en liefde groot gebracht. Elke 2 uur dag en nacht 24 uur ze flessenvoeding gegeven en ze warm gehouden. Ze zijn nu drie maanden dit is een voorbeeld. maar Channah doet meer: ze geeft alle dagen de juiste medicatie aan de dieren en zorgt dat ze allemaal het juiste eten krijgen, ook als er eens een heel bang hondje bij is dat een trauma heeft opgelopen lost Channah dit op, eigenlijk is ze onmisbaar hier voor de diertjes. Samen met haar vriend Andy wonen ze in de finca , ze zijn onmisbaar voor Arca Noah.


Christel

Hoi, ik ben Christel woon al sinds 1999 in Zuid Spanje bij Malaga met mijn man Luc en mijn vier kids het zijn er 5 maar de oudste Jess woont met zijn vriendin in Belgie.

We zijn Belgisch. We wonen op een finca dicht bij de zee en bergen, samen met ons 4 rescue paardjes (Platina is intussen overleden) poezen, hondjes.
Ik zet me al meer dan 10 jaar in om hondjes, die bij onze dierenarts of in de campo gevonden worden, met inslapen bedreigd worden, om ze op te vangen, te verzorgen, en ze een beetje liefde te geven, dit samen met mijn kinderen en mijn man. En ook een lieve Engelse dame Tina
Ik denk dat ik in totaal al zeker meer dan 4000 hondjes gered heb, waarvan 200 met de fles. Gelukkig heb ik voor elk van hun een liefdevol huisje kunnen vinden.
Mijn man is keer op keer bezig is met muurtjes en omheiningen te zetten voor de beestjes. Want onze dieren zitten niet in kennels met ijzeren hekken en deuren. Elke hond heeft speelruimte en warme kamers om te slapen.

We hopen dit nog lang te kunnen doen, want het dierenleed is hier nog lang niet opgelost, heel veel verwaarloosde moederhonden, die gedumpt worden omdat ze zwanger geraakt zijn, omdat de eigenaar ze niet wilde laten steriliseren. Ze worden aan hun lot overgelaten en in de campo of bossen achtergelaten, waar ze dan een kogel te wachten staat van de boswachters! Die krijgen opdracht hier om alle loslopende honden binnen te brengen om ze te laten inslapen, maar vele kiezen de gemakkelijkste en goedkoopste weg: de kogel!

De kids vinden regelmatig plastic zakken met lijkjes van mama met pups, sommige halen het nog, die hebben geluk!

Het is een geweldig doel om deze hondjes een kans te geven met de inzet van heel het team.
Vooral als ik later de weblogs lees en zie dat elk hondje weer gelukkig is geworden. Daar doen we het toch voor!!! Ik hoop echt dat mensen die een nieuw hondje aanschaffen eens nadenken over het dierenleed hier in Spanje, en een hondje via ons adopteren. De hondjes worden hier allemaal met liefde opgevangen, verzorgd tot ze naar Belgie of Nederland kunnen gaan. De telefoon staat hier niet stil: elke keer weer pups gevonden in de vuilnis op straat. Hoe meer pups en hondjes er door jullie allemaal een nieuwe thuis bezorgd wordt hoe meer we er hier kunnen opvangen. Wij wonen hier al zoveel jaren en worden telkens keer op keer met de realiteit geconfronteerd.

Groetjes Christel, Luc en kinderen


Christel Scheurs

Een paar jaar geleden heb ik Christel en Lou leren kennen bij mijn zoektocht naar een hond. Ik heb met eigen ogen kunnen zien hoe het daar in Spanje allemaal gaat en heb steeds heel veel bewondering gehad voor wat zij allemaal doen voor de dieren.
Ik ga me dan ook met heel veel plezier en enthousiasme inzetten om de overdrachten te regelen op de luchthaven.
Ik kijk er alvast naar uit.
Liefs Christel


Conny Greve

Mijn naam is Conny (Greve) en ik kom uit Rotterdam, waar ik ook woon.
Ik ben getrouwd en heb 2 zoons (12 en 14 jaar oud )
We hebben 2 hondjes , een Franse bulldog en een vuilnisbakje.
Ik heb enorm veel zin om voor Arca Noah aan de slag te gaan en zo een hoop hondjes, poesjes en gezinnen blij te maken !!Ellen Brusse en Andr

Door gemeenschappelijke vrienden hebben we Christel en Luc de Block leren kennen.
Toen ik hoorde wat ze deden, zei ik meteen: "Ik ga je helpen. Hoe weet ik nog niet, maar ik ga je helpen."
Mijn leven lang ben ik dol op dieren geweest, dat heb ik van mijn grootouders maar vooral van mijn ouders meegekregen.
Er waren altijd dieren: honden, katten, kippen, pauwen, duiven, geiten, bokken, papegaai, paarden, noem maar op.
Zelf heb ik altijd honden en katten gehad en alhoewel ik van alle dieren hou, ben ik eigenlijk een echt kattenmens.
Mijn laatste 2 katten zijn 20 en 17 jaar geworden.
Verwend tot aan het puntje van hun staart.... Heerlijk.
Voor Arca Noah vliegen mijn partner André en ik al jaren hondjes naar Nederland en ik zoek en benader mensen met de vraag of zij dat ook willen doen.
Recent heb ik het voor elkaar gekregen dat Viva España (het vroegere Temperament) aandacht aan Arca Noah wilde besteden .
Het is een prachtig artikel geworden en dat is natuurlijk een stukje publiciteit dat we hard nodig hebben.
Ik heb een grenzeloze bewondering voor Christel en Luc, het hele gezin, alle andere vrijwilligers die zich dag-in dag-uit inzetten om kansloze dieren een kans te geven.
En ik ben blij dat ik er een piep-piepklein steentje aan mag bijdragen......


Ellen Warger

Ellen helpt al paar jaar mee bij Arca Noah , ze vliegt regelmatig hondjes en katten over. Ook zet ze zich in voor vele straatkatten die ze ook opvangt. Ze gaat naar de dierenarts, en probeert op alle mogelijke manieren te helpen. Vertegenwoordigd ook de wandelingen in Nederland in naam van Arca Noah.


Els

Ik ben Els, moeder van 3 geweldige jongvolwassenen. In mijn dagelijkse leven werk ik als teamcoach in een woon en zorgcentrum in de buurt. Ik woon in Hamme, Belgi.
Dieren zijn altijd belangrijk geweest voor mij. Ik was diegene die honden en katten mee naar huis bracht toen ik nog jong was.
9 jaar geleden heb ik Arca Noach al leren kennen toen 1 van mijn beste maatjes een hondje adopteerde via Arca.
Jammer genoeg kon ik mijn ex man niet overtuigen om ook een hond in huis te halen.
Vele jaren later kwamen er 2 honden in mijn leven via AID. En nog wat later het hondje van mijn zus.
Sinds kort woon ik terug alleen en was ik op zoek naar een nieuw doel in mijn leven. Dat het met dieren moest zijn, dat stond al vast.
De vraag om vrijwilliger te worden kwam dus ook als een geschenk uit de hemel.
Ik heb in het verleden geholpen met een vzw op te richten voor een hondenopvang, hielp mee om sponsors te zoeken, zorgde voor t shirts, truien en ander promotiemateriaal met het logo van de opvang. Ik heb dus wel al wat ervaring in de rescue wereld.
Ik hoop iets te kunnen betekenen voor Arca Noach. Ik ben alleszins super gemotiveerd.


Fiona

Ik ben fiona en help al enige jaren mee als vrijwilliger in de Charity shop in ons dorp van Arca Noah. Ik hou van dieren en heb me daarom ook aangeboden om een handje te helpen als vrijwilliger in de shop.


het vliegteam

Dit is het Arca Noah vliegteam, dat in de toekomst de Spaanse hondjes zal vliegen vanuit Malaga, Spanje.


Karin

Hoi, ik ben Karin.

Ik woon in Belgie samen met mijn zoon van 18 jaar.

Ik heb 5 kinderen en 5 kleinkinderen. Sinds mijn jeugd hebben wij altijd al honden in huis gehad.

Een 3 tal jaar geleden heb ik voor het eerst een hondje van Arca Noah geadopteerd (Boo). Geregeld ga ik met haar wandelen in groep. Dat doet ze heel graag.

Na een oproep van Arca Noah voor vrijwilligers ben ik er op in gegaan. Om mijn steentje bij te dragen en meer onder de mensen te komen, ben ik begonnen met overdrachten te doen. Dit doe ik met hart en ziel. Ik vind het altijd fijn te zien hoe de hondjes verenigd worden met hun adoptanten.


Liefs Karin


Lou

Lou is het mannetje van alles en is alle dagen bezig met bouwen en verbouwen voor de hondjes, want die maken wel eens dingen stuk, omheining repareren enz.... Ook rijdt hij naar de dierenarts als het moet, ook bereidt hij alles goed voor zodat de hondjes veilig op de luchthaven geraken. Hij heeft zijn handjes vol, maar in zijn vrije tijd kan hij nog wel eens een klein jazz concertje geven ten voordele van de hondjes.


Maacha

Maacha is mijn oudste dochter, 1986. Ze rijdt keer op keer ,dag of nacht ,als het moet naar de dierenarts , en helpt zo goed het kan.
Maacha en haar vriend Romareo hebben sinds aug 2009 zelf een dochter Aisha. Ze woont samen met haar gezin in appartement, maar komt nog dagelijks langs finca Noah om een handje te helpen indien dit nodig is.


Maarten

Hoi Ik ben Maarten, en heb me aangeboden als opvang ouder in Nederland. Ik ben bijna altijd thuis, waardoor ik veel tijd heb om aandacht aan herplaatsers te geven. Ik doe dit met alle liefde en heb een groot hart voor dieren.


Marian

Ik ben Marian en woon in Noordwijk samen met mijn zoon Thijs, dochter Tessa en ons Spaanse hondje Blanky. Ik heb bij het opstarten van Arca Noah enkele jaren meegeholpen, maar even rust genomen. Nu ben ik er weer en help bij de aankomsten op de luchthaven en adverteren. Soms vang ik een hondje wat herplaatst moet worden op. Ook vlieg ik af en toe op en neer naar Spanje om hondjes te halen. Zo kan ik op mijn manier een steentje bij dragen aan Arca Noah.


Max

Hoi,ik ben Max.
Ik woon in Gulpen,samen met mijn vrouw Janny.
Wij hebben 3 kinderen en 3 kleinkinderen.
Thuis hebben wij 3 kipjes,2 aangelopen straatkatten Grimm en Pinky en van 4 augustus 2016 ons Arca Noah hondje Woody.
Ik ben vrijwilliger geweest bij de werkgroep Zwerfkat van de dierenbescherming.
Ook was ik vrijwilliger in het dierenasiel en waren wij gastgezin voor pups en kittens.
Al zolang ik mij kan herinneren heb ik altijd van dieren en de natuur gehouden,ik ben ermee opgegroeid.
En vooral de dieren die gedumpt, mishandeld en hulp nodig hebben,daar heb ik een zwak voor.
Nu ga ik mij inzetten voor Arca Noah,sinds vorig jaar volg ik hun werk en het is zo mooi wat zij voor de dieren doen.Nancy

Mijn naam is Nancy Rombaut, 43 jaar, samenwonend met Johnny de Blaeij. Zelf heb ik met mijn ex man drie honden van Arca Noah : Lobo, onze grote zwarte lieve herder, Jimmy de clown , een kruising herder en onze lieve maar o zo stoute Mariposa, Ik ben werkzaam als paraveterinair assistente in een dierenkliniek in Sas van Gent. Via mijn werk probeer Luc en Christel zoveel mogelijk te helpen en te steunen door mensen in te lichten over de misstanden en gruwelijkheden die zich in Spanje afspelen.
Ook vlieg ik een paar keer per jaar naar Spanje om honden te halen die geadopteerd zijn om ze dan op Zavetem af te geven in de armen van de wachtende baasjes ! ik hoop nog lang als vrijwilliger Arca Noah te steunen en zoveel mogelijk kansarme hondjes een goed thuis te geven.
Nancy Rombaut


Natasja

Ik ben Natasja 44 jaar en dol op dieren, in het bijzonder honden. Ik heb mijn hele leven al honden gehad! 2 jaar geleden is onze Bordeauxdog na bijna 11 mooie jaar overleden en de grote vraag was.....nemen we weer een hond? Ik ben nml chronisch ziek en weet niet hoe het verloop van mijn ziekte zal gaan. Ondertussen niet echt op zoek geweest wel lid geworden van de Arca Noah facebook pagina. Toen gebeurde het, Tipsy kwam voorbij en de beslissing nam zij. Na gesproken te hebben met Marian over de adoptie en zij mij uitleg gaf over het reilen en zeilen binnen Arca Noah en de mededeling dat zij het ook wel wat rustiger aan wilde doen was ik gelijk enthousiast. Wat super mooi dat deze dieren zo liefdevol opgevangen worden en hoe mooi is het om hieraan bij te kunnen dragen, door adoptanten blij te maken tijdens de overdracht! Ik ben heel blij dat ik als vrijwilliger op deze manier mijn steentje bij kan dragen en andere blij kan maken.


Pat en lee

Pat en Lee zijn vrienden van ons al lange tijd, en fosteren ook voor ons regelmatig hondjes . Ze doen dit met heel veel liefde en heel veel zorg. Ze staan altijd klaar, in noodsituatie.


Paula

Hoi,

Mijn naam is Paula. Samen met mijn man en 2 kinderen (19 en 14) woon ik in de buurt van Amsterdam. 22 December hebben wij helaas onze 13 jarige labrador moeten laten inslapen. Een ding was zeker, we wilden nog een hond. Een jaar geleden vertelde een vriendin over Arca Noah en dat ze haar hond daar ook vandaan had. Dus wij zijn gelijk gaan kijken en verliefd geworden op Spike en ook gelijk adoptie aangevraagd. En wat waren we gelukkig toen we hoorden dat het gelukt was!! Het wachten kon beginnen! Omdat er niet veel vluchten waren heb ik uiteindelijk besloten om naar Málaga te vliegen en hem op te halen en gelijk ook andere hondjes voor hun nieuwe baasjes meegenomen. Heb toen zelf gezien hoe druk Christel en haar gezin het dagelijks hebben en met hoeveel liefde en passie ze dit doen! Omdat ik ook mijn steentje wilde bijdragen heb ik mij inmiddels ook opgegeven als vrijwilligster. Het geeft zoveel voldoening! Inmiddels is Spike 2 maanden bij ons! Ik kan het iedereen, die serieus overweegt een hondje te willen nemen, om een hondje van Arca Noah te adopteren. Worden met liefde opgevangen en verzorgd dus je krijgt een super lieve en dankbare hond in huis!

Veel liefs,


Paula


Pauline

Ik ben Pauline van Belzen 47 jaar en ik woon in Vlissingen . Ik ben moeder van 3 kinderen 26, 21 en 12 jaar oud en getrouwd met Ron. Verder werk ik parttime bij de dagverzorging in Goes. En als overblijf ouder op de school van mijn jongste.
Mijn eerste kennismaking met Arca noah is nu iets meer dan 2 jaar geleden toen ik graag een hondje erbij wilde. Onze Nicky werd al een dagje ouder en het leek me wel gezellig om er nog een hondje bij te nemen voordat Nicky te oud zou zijn. Ik kreeg geld voor mijn verjaardag dus daar wist ik nu wel een leuk cadeau voor.
Dus ben ik op de site van asiels enz. gaan kijken. Helaas waren er eigenlijk alleen maar oudere honden. Ik wilde het liefst een pup omdat deze toch wat makkelijker te vormen zijn en zich richten naar de rangorde in huis. En aangezien Nicky nou niet direct een leider en baas is wilden we haar wel ontzien. Dus ook maar eens op marktplaats gekeken. Daar kwam ik een advertentie tegen van Arca noah. Een leuke hond maar een die wat groter zou worden. Nu, ze hadden een heleboel hondjes dus maar eens op de site gaan kijken. En daar stond ze! Of liever gezegd, zweefde ze als een klein haarballetje in de handen van een vriendelijke dame die haar bereidwillig voor de foto vasthield. Hondje zelf keek er bij als of ze zeggen wilde `wat nu weer?` Maar ik viel als een blok voor dat eigenwijze snuitje. De naam was al even apart, Pauline!
De keus was snel gemaakt. En jawel ze kon snel naar Nederland komen! Eind maart. Het telefoontje dat ik van Christel kreeg eind februari was dan ook een hele verrassing. En of je nu in toeval gelooft of niet, ze kon al eerder meekomen, of ik 5 maart naar Schiphol kon komen? Wat een geweldige datum! Ik had wel wat afspraken staan want ik ben dus ook echt jarig die dag, maar die heb ik afgezegd, want de allergrootste verrassing die je kunt krijgen is toch dat je op de dag dat je echt jarig bent persoonlijk je cadeau in je armen kan sluiten! Dus alle verjaarsvisite werd netjes afgezegd. Met de kinderen ben ik met de trein haar gaan halen. Vanaf dag 1 is ze helemaal lid van de familie, ook mijn man is er helemaal gek van. Eigenlijk zijn die 2 nog gekker op elkaar dan op mij. Ze mag altijd op zijn schouder slapen en hangen als een soort hanghondje, of hij nou slaapt, tv kijkt of eet. En Nicky vrolijkte helemaal op met zo`n stuiterbal in huis.
Omdat ik niet bezig kon blijven met het aanschaffen van hondjes en ik toch iets meer wilde doen besloot ik om voor arca noah wat vrijwilligerswerk te gaan doen. Ik heb met Luna(want het is niet handig om je eigen naam steeds te roepen)op school een klein project gedaan over arca naoh en zwerfhonden enz. En sinds kort adverteer ik op marktplaats. Ook doen we mee in een aaihonden project voor ouderen in een verzorgingstehuis. Tja, voor koekjes doen Luna en Nicky alles! Zelfs geduldig zich laten knuffelen. En wie weet komt er nog wel eens een hondje bij. Er komen zoveel leuke lieverds bij Arca binnen!
Groet Pauline


Suzanne en Kevin

We have been fostering puppies for Arca Noah for 4 years now , it started when we found ONE ! We have now fostered 82 ! Thanks to the fabulous job that ANoah do they have all been adopted, mostly within a week of being on the website , we dont know how they do it ! Our job is just to love & care for them ( and "clean up " you know what that means ! ) We have 3000m2 of land for the pups to run around and explore but mostly they choose to stay on the veranda and chew my slippers ! We teach them to be social as most of them are abandoned or dumped at weeks old , then when all the vaccinations have been done & they have a chip, passport etc they are ready to go to their forever homes . Thats the hard part, but as we are in contact with the new families as soon as they are adopted we give updates & photos on their progress and can answer any questions they have.... this is wonderful because the new families then keep us updated on their growth. It is great to hear how they are getting on in their new homes , it brings tears to our eyes ! We are blessed x


Kevin & Suzanne


Tracy

Tracy is onze Engelse opvang mama , ze zorgt voor de kleintjes zo goed ze kan , ze krijgen alle liefde en aandacht. Ze blijven dan ook bij haar eenmaal ze in opvang zijn, tot ze vertrekken.


Veronique Sermeus

Hoi, ik ben Veronique en heb ook een groot hart voor dieren. Door Wendy heb ik Arca Noah leren kennen. Sinds begin 2017 zet ik mij dan ook in om inzamelacties enz te organiseren.


Wendy

Hoi allemaal, ik ben Wendy en heb een 7-tal jaren geleden Arca Noah leren kennen via een vriendin. Na dat eerste bezoekje aan Arca Noah hebben mijn man Kurt en ik dan ook ons eerste hondje Noupy geadopteerd. Ik ben toen begonnen met inzamelen van geld dmv verkoop van wenskaartjes om Arca Noah te steunen. De inzameling heeft jammer genoeg een geruime tijd op een heel laag pitje gestaan maar nu 4 Arca Noah hondjes later sta ik er terug om geld/kleren ed in te zamelen en te helpen waar ik kan en dit samen met mijn collega Vronique.
Yentl Vinck

Hoi Ik ben Yentl , ik heb jaren het konijnenhof gerund , heel wat ervaring op gedaan met dieren. Nu wil ik graag mijn tante helpen om me in te zetten voor de herplaatsingen . Dieren die om reden terug komen. Ik ga helpen deze dieren te herplaatsen , ze op te volgen. En indien nodig ze ook te begeleiden. Ik heb altijd een hart voor dieren gehad. En nu wil ik ook iets betekenen hiervoor. https://www.facebook.com/hetkonijnenhof/ op facebook vind je mijn pagina . Als je interesse hebt een konijntje te adopteren of te helpen op gelijk welke manier is alle hulp welkom.
Arca Noah España wordt gesponsord door:

Advocaat bureau AEG

Alhaurin el Grande 952491125

Baviera Property Management