Arca Noah España 
Andalucia Registry of Associations
Charity No. 8517
Entidad Inscrita en el Registro de
Asociaciones de Andalucia No. 8517
CIF NIF G93145134

x
 

17 honden wachten op een nieuw thuis...Dringend vluchten gevraagdHeel dringend vluchten gevraagd , want de adoptanten willen allemaal graag hun hondje Het moet wel via Malaga zijn.
Heel wat hondjes zijn de laatste weken geadopteerd en de adopties stromen binnen. Heel fijn natuurlijk maar dit wil ook zeggen dat straks al deze hondjes moeten vliegen naar hun nieuw baasje. Vluchten op België en Nederland zijn meer dan welkom. Brussels airlines, Jetair en Transavia zijn de maatschappijen waarmee kunnen gevlogen worden.Een team van vrijwilligers doet al het werk. Kost geen moeite , Mensen die een ticket willen schenken of zelf hun hond of kat komen halen, kan ook kan ook. Zo help je toch op een manier dat de hondjes sneller kunnen vertrekken. Wij rekenen op uw steun.
Meer info: arcanoah@gmail.com http://www.arcanoah.eu/vliegen/vliegen2.php
Arca Noah
IBAN BE24293026042838
BIC GEBABEBB
asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal xtlou1@gmail.com
Muchas Gracia


[meer..]

1-12-2022
Siva.
Baasje kan wegens omstandigheden niet meer voor Siva zorgen heeft gevraagd om te helpen om een goed huisje voor Siva te zoeken. hierbij heeft ze haar zo goed mogelijk omschreven , bij interesse kan je met haar contact opnemen en een bezoektje brengen op aanvraag. Beschrijving, Siva is een hele energieke, slimme, mooie, aanhankelijke en waakzame middelgrote kruising herdershond. Ze is gesteriliseerd, en daarbij hebben ze alles verwijderd. Ze is fysiek in goede conditie. Ze is ingeënt en ook de neus enting voor kennelhoest is gedaan. Ze kent vele commando`s en truukjeswaaronder :zie site bij de teefjes

hoe kan ik helpen


https://www.facebook.com/…/Local-…/Ornishop-473917383123161/
dierenzaak ORNI SHOP
0034643158799 Channah Van Belleghem kan u helpen in het nl en kan de bestelling doorgeven. De betaling kan rechtstreeks na de bestelling aan Orni shop betaald worden.
Alles hebben ze voor die diertjes speeltjes koekjes dierenvoeding katten voeding, katten zand.

local animal food shop *Ornishop* road Coin, Malaga hekp us to help the animals
16-10-2025
 

Arca Noah is het Spaans voor ark van Noah, en is de naam die we gekozen hebben voor onze organisatie ter opvang en (her-)plaatsing van honden en katten.
De naam is afgeleid van de Ark Van Noah ,en wonen sinds 1999 in Zuid Spanje , Wij werken met diverse organisaties samen wat nu een doorgangskanaal geworden is voor verlaten, verwaarloosde, zieke en gewonde honden en katten.

Wij helpen deze organisatie om deze kansloze dieren aan een huisje te helpen. In oktober 2008 is de organisatie Arca Noah van start gegaan, mede dankzij de vruchtbare samenwerking met diverse instanties en organisaties en de toenemende adopties in de loop der jaren. Bekijk ook eens dit filmpje om een indruk te krijgen van de werkzaamheden bij Arca Noah.
we hebben ondertussen sinds we begonnen zijn voor meer dan 8000 dieren een huisje gevonden. 2008 okt tot 1 jan 2019. Als organisatie Arca Noah kunnen we ons officieel en publiekelijk profileren. Ook proberen we meer druk uit te oefenen op de betrokken Spaanse instanties zoals de dierenbescherming e.d. We hopen via onze organisatie en de media de politiek te kunnen beïnvloeden, zodat de 'beestachtige' omstandigheden waarin vele dieren in Spanje leven, snel tot het verleden behoren. Ook dieren hebben immers recht op een liefdevol en respectvol leven.Wij werken enkel met gastengezinnen of andere organisaties die wij hulp aanbieden hun dieren te helpen herplaatsen , de dieren verblijven in deze gastengezinnen tot ze geadopteerd zijn.

We hopen dit werk nog lang te kunnen voortzetten en hebben de medewerking van een gemotiveerd, energiek en enthousiast team vrijwilligers.
Bij voorbaat dank voor uw interesse en uw bereidheid om met ons te willen samenwerken. Uw steun en bijdrage zijn van belang voor de verbetering van het lot van de kansarme dieren. Meeste vangen wij kleintjes op dit omdat er heel weinig asiels ze kunnen binnen nemen. Dit ook omdat er veel Parvo Corona onder de kleintjes voorkomt. Wij werken daarom hoofdzakelijk met opvang gezinnen fosterfamilies. Zij blijven daar en krijgen daar ook alle zorgen tot ze dan uiteindelijk mogen vertrekken. Soms zijn ze heel jong , als een paar dagen oud, ze worden door door onze opvang gezinnen heel liefdevol met de fles opgebracht.

Christel en Luc

MEDEDELING ivm het Corona virus
Arca noah mededeling even aandachtig lezen aub.

Voor iedereen zal het nu ondertussen duidelijk zijn de aankomende weken geen vluchten doorgaan . Wij willen nog, onze vluchtbegeleiders nog ons team in gevaar brengen. Zodra er verder nieuws of planning zal zijn laten wij het iedere persoonlijk weten. Nogmaals de diertjes zitten veilig bij hun opvang mama`s krijgen alle zorgen. En vergeet niet uitstel is geen afstel . Dit is overmacht. Ook voor ons is dit financieel een enorme aderlating. Vluchten zijn gecanceld , reiskooien die geboekt worden gaan verloren. Ook onze Charity shop , waarvoor het inkomen diende om de dieren te voorzien van medische hulp voeding is gesloten. Donkere tijd ook voor ons, maar aub de adoptie gaan door alle diertjes zoeken nog liefdevolle huisje en hebben u nu ook meer als nodig . Alleen zal het transport iets langer op zich laten wachten. De lente komt eraan alle dieren moeten voorzien worden van scalibor of advetix puppetjes tegen de zandvlieg leishmaniasis . Vluchten zullen moeten herboekt worden, reiskooien opnieuw moeten bijgeboekt worden. DAAROM AUB DENK AAN ALLE DIEREN EN ALLE CHARITYS U HULP IS NU ECHT NODIG.

1 euro maakt misschien voor U geen verschil , maar voor ons is deze 1 euro nu heel hard nodig! HELP ONS HELPEN enkel met u steun in deze somber tijd geeft ons dit een kleine verlichting en een klein beetje hoop .
bedrijven die willen sponsoren, wij kunnen een factuur bezorgen dat kan ingebracht worden daar we een erkende charity zijn.

Dank je Muchas gracias.

Arca Noah
IBAN BE24293026042838
BIC GEBABEBB
asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal xtlou1@gmail.com
Muchas Gracia
15-5-2021
Update situatie invloed van het Corona virus.
Lieve mensen , lieve adoptanten, ook voor ons is nu het een feit, het Corona Virus. We kunnen er niet meer omheen. Heel veel vragen, heel veel ongewis nog, wat gaat er gebeuren ?? De zorg van de adoptie hondjes is in GEEN gevaar , de opvang ouders staan dag en nacht klaar zoals ze altijd doen voor hun kroost .De asielen blijven doorgaan. Enkel zullen er aanpassingen zijn en regels die wij in acht zullen moeten nemen. Op moment is er nog geen vliegverbod naar Belgie en Nederland, maar niemand kan nu voorspellen wat de volgende dagen gaat komen , dit hangt af van de overheid en is een vorm van overmacht. Vele hondjes zijn de vorige dagen en weken nog vertrokken, er staan voor maart nog verschillende vluchten ingeboekt, hoe deze gaan verlopen, zullen we van dag tot dag moeten afwachten. Dit is ook zo voor ons, maar ook voor ander organisatie. Onze dieren in Arca Noah zitten veilig in beschermde opvang gezinnen. Spanje heeft nu de noodtoestand vandaag verkondigd , en wij zullen ons ook aan verder regels moeten houden. Stel dat de grenzen dicht gaan, en geen lucht vervoer of weg vervoer mogelijk is , is dit enkel een uitstel er veranderd niks aan de adoptie van U huisdier. In geval dit gebeurd zal de opvang heel goed voor ze zorgen, en zullen ze later ingeboekt worden zo goed we kunnen . Wij zullen dit financieel heel goed aanvoelen door het verlies van geboekte vlucht, reiskooien ect... Ook zal verplicht onze Charity shop vanaf morgen moeten sluiten, wat ook gevolgen heeft. Maar AUB vergeet niet de hondjes op de site deze mogen daar geen slachtoffer van worden. Vergeet niet zij zoeken nog steeds een baasje , laat ze niet in de steek. De adopties gaan gewoon door, daar is geen verbod voor, enkel zal de reisplanning iets later zijn. Wij kunnen deze niet in de steek laten, als we geen adoptie binnen krijgen , wil ook zeggen dat we geen plaatsen kunnen vrijmaken voor degene die het nodig hebben. Samen moeten we sterk zijn . Elke financieel steun hoe groot hoe klein is zeker welkom. Niet alleen voor ons maar voor alle asielen die nu extra hard met minder hulp het moeten stellen. Samen komen we erdoor. In een tijd als deze hebben we elkaar nodig, maar ook moeten wij er blijven zijn en ons kunnen blijven inzetten ,en mogen ook zij die kwetsbaar zijn niet vergeten worden onze dieren!!!!! We wensen dan ook iedereen heel veel sterkte in deze toch moeilijke, en onzekere periode. We houden U dan ook zo goed mogelijk op de hoogte. Op moment gaan de geplande vluchten voor maart nog door , komt daar verandering in zal iedereen persoonlijk op de hoogte gesteld worden
ONTHOU EEN DING ....... UITSTEL...... IS GEEN AFSTEL.... U DIERTJE WACHT OP U LAAT ZE NIET IN DE STEEK.
EN VERGEET VOORAL DE WACHTENDE ADOPTIE HONDJES NIET www.arcanoah.eu Het team blijft zich verder inzetten. En zal ook zo goed mogelijk ze kunnen de vragen beantwoorden.
JE WEET NOOIT HOE STERKT JE BENT TOT STERK ZIJN JE ENIGE KEUZE IS

arca noah team , Christel
foto van Christel Arca Noah.
13-5-2021
blijf ons steunen
Arca Noah
IBAN BE24293026042838
BIC GEBABEBB
asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal xtlou1@gmail.com
Muchas Gracias
29-3-2021
hoe kan ik iets betekenen hoe kan ik helpen NU !!
Het is voor iedereen een bange tijd afwachten, meer kan je niet doen. Dit wil ook zeggen voor ons een moeilijke tijd, de diertjes gaan langer in opvang blijven. Onze opvang gezinnen doen extra hun best om goed voor ze te zorgen, maar misschien een idee om toch iets goed te doen , iets klein. Mensen geven niet graag geld , maar wat als je nu eens een pakketje zou opsturen maak er iets moois van , om de opvang ouders , en vooral de diertjes eens extra te verwennen in deze toch lange wachtende onzekere tijd. Vele diertjes zijn geadopteerd iedereen wil het beste voor zijn adoptiediertje, maar ook voor de oudjes zieke dieren. Daarom maak een pakketje, met speeltjes , koekjes , puppetjes ,ontworming alles wat ze nodig hebben is welkom, maar misschien ook eens een extra voor de opvang ouders zelf bv iets lekkers als , Chocolaatje iets waar ze van opfleuren , zodat ze weten dat ze niet vergeten worden, vergeet niet zij zorgen ondertussen voor jullie diertjes.
wil je info kan je mailen naar arcanoah@gmail.com of mensen van ons team aanspreken Karin De Wachter Nancy Bakker Marian D Dulk Marielle Bakker Els De Graef Max Salden Nancy Rombaut Paula Garcia Jorge Pauline Henkes Marian Lacroix Natasja HoekTiziana Cairo Ellen Warger Wendy Geens Véronique Sermeus en nog enkele ! (sorry als ik iemand vergeet meld het me dan ) ze helpen zeker met dit mogelijk te maken.
Ook elke donatie is hoe groot en klein is welkom dit vooral voor aanschaf voeding, scalibor advetix worming en medicatie.We zullen straks alles heel goed kunnen gebruiken daar er vele extra vluchten zullen moeten geboekt worden, Maar ondertussen lopen adoptie stil dit is echt niet nodig , wij werken verder aan de adoptie, want elke hondje dat een baasje krijgt maakt plaats voor een ander zieltje
DAAROM DAT OOK DELEN HEEL BELANGRIJK IS
www.arcanoah.eu
Arca Noah
IBAN BE24293026042838
BIC GEBABEBB
asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal xtlou1@gmail.com
Muchas Gracia
Christel en heel Arca Noah team Dank U
16-3-2021
hELP ONS HELPEN
ZONDER WOORDEN

Arca Noah
IBAN BE24293026042838
BIC GEBABEBB
asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal xtlou1@gmail.com
Muchas Gracia
15-3-2021
DRINGENDE MEDEDELING AAN WACHTENDE ADOPANTEN
HEEL DRINGEND VLUCHTEN GEVRAAGD. DOOR HET NOODWEER WAT HIER GEWEEST IS ...
Zijn er minder vluchten binnen gekomen en een tekort op moment. Iedereen wil heel graag zijn diertje omarmen, maar helmaas tickets voor iedereen boeken nu in Feb is helaas voor ons als organisatie niet mogelijk. Er zijn enkele vrijwilligers die zeker willen op en neer vliegen, misschien willen 4a5 tal adoptanten per vlucht 50 euro per adoptant bij leggen of doneren . Zodat wij dan het overige bedrag bijleggen en aan 1 ticket komen , de tickets zijn in de maand februari erg duur. heb je interesse en wacht je vol ongeduld op je hondje, stuur even een mailtje naar arcanoah@gmail.com met de melding Interesse donatie vlucht, zo kunnen we in het kort enkele vluchten estra bijboeken, Marian D Dulk van ons team die ervaring heeft met op en neer vliegen heeft zich al aangemeld , alsook willen mijn kinderen gelijk inspringen om op en neer te vliegen .

Heel dringend vluchten gevraagd , want de adoptanten willen allemaal graag hun hondje Het moet wel via Malaga zijn.
Heel wat hondjes zijn de laatste weken geadopteerd en de adopties stromen binnen. Heel fijn natuurlijk maar dit wil ook zeggen dat straks al deze hondjes moeten vliegen naar hun nieuw baasje. Vluchten op België en Nederland zijn meer dan welkom. Brussels airlines, Jetair en Transavia zijn de maatschappijen waarmee kunnen gevlogen worden.Een team van vrijwilligers doet al het werk. Kost geen moeite , Mensen die een ticket willen schenken of zelf hun hond of kat komen halen, kan ook kan ook. Zo help je toch op een manier dat de hondjes sneller kunnen vertrekken. Wij rekenen op uw steun.
Meer info: arcanoah@gmail.com http://www.arcanoah.eu/vliegen/vliegen2.php
Arca Noah
IBAN BE24293026042838
BIC GEBABEBB
asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal xtlou1@gmail.com
Muchas Gracia
1-2-2021
paaseitjes te koop voor Arca Noah
Ik weet dat ik er vroeg bij ben maar ook dit jaar verkoop ik weer paaseitjes tvv Christel Arca Noah Verbist . Een zakje van 20 eitjes kost 5 euro. https://www.facebook.com/wendy.geens.7 via facebook of Wendy.Geens@grammer.com of gewoon via arcanoah@gmail.com10-4-2020
adopteer een oudje op afstand
alle info op onze pagina http://www.arcanoah.eu/aoa/aoa2.php16-3-2020
Elsa Sven Fred en Hinda gaan vandaag vertrekken
Vandaag misschien wel onze laatste vlucht... Dank aan Dorette Sikking om toch onze hondjes Sven en Elsa in opvang via Jacqui Ross Fredje in opvang bij Pat Jay en Lee Jay en onze Hinda. Ook een speciale dank aan Channah Van Belleghem en Andy Goossens die in deze moeilijk tijd de hondjes naar de luchthaven gebracht hebben. Ook bedankt aan Els De Graef die ook vandaag weer aanwezig zal zijn om de overdracht te doen. Vandaag toch nog 4 happy ends. Nu bang afwachten wat er gaat gebeuren , ook Max Salden heel erg bedankt voor het regelen van de vluchtbegeleiding, Natasja Hoek voor het adverteren Marian D Dulk voor de adoptie begeleiding, samen komen we er .14-3-2020
Reina mag vertrekken
Vandaag mag Reina vertrekken , dankje Max Salden voor deze vlucht. Reina was in opvang bij Amaya Aristi Garcia . Els De Graef zal deze overdracht doen, 1 happy end mag vandaag vertrekken. Alsook bedankt natuurlijk aan Ernst die de vlucht begeleiding zal doen.13-3-2020
Alice Cooper en kleine Hendrick vertrekken
gisteren laat is Marian D Dulk overgevlogen van het team , om vandaag weer terug te vertrekken speciaal om Alice en Cooper in opvang bij Jacqui Ross Last Change en klein Hendrick mee te nemen op haar vlucht dank aan iedereen die dit weer mogelijk gemaakt heeft 3 happy hondjes vandaag .11-3-2020
3 happy ends vandaag
Gisteren zijn Haiko Havana en Hannah vertrekken samen met het baasje van Hannah. Bo heeft zelf deze overdracht gedaan 3 happy ends .10-3-2020
Vertrek vandaag van 4 happy hondjes
Hele lieve mensen die al enkele keren gevlogen hebben voor Arca Noah, zij hebben van daag weer 4 gelukkige hondjes meegenomen. Met hun zijn Hardy en Hindo mee alsook Nuffy . Kenny mocht er ook nog bij die was in opvang bij Tracy. Marian van ons team zal deze overdracht doen.5-3-2020
Darcie het blinde hondje is er niet meer
Lieve schat 12 jaar geleden kwam je bij ons terecht . Via onze opvang mama Tina, je was geboren zonder oogjes, 12 jaar hebben we van je kunnen genieten, je was een schat, we gaan je heel hard missen. 13 jaar ben geworden. Rust nu zacht bij alle je Arca Noah vriendjes geef ze allemaal een knuffel. Iedereen bedankt die haar op afstand geadopteerd heeft.4-3-2020
geen excuus meer even lezen...huren en huisdieren
Goed nieuws voor alle dierenliefhebbers! Wie een woning of appartement huurt, zal binnenkort altijd een huisdier mogen houden. Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) bereikte daarover namelijk een akkoord met de Verenigde Eigenaars, de organisatie die de belangen van verhuurders verdedigt. Dat meldt De Zondag.[meer..]

3-3-2020
Aid is overgenomen - Last Chance Muchas Gracias
Aid Joe Safont Ruiz en Janic na bijna 10 jaar te hebben samen gewerkt is nu 1 januari 2020 het einde gekomen aan AID rescue (dat werd overgenomen ) . Veel gelachen veel traantjes om de dieren goede en slechte tijden noemen ze dit.. 1000 de dieren hebben jullie onder jullie vleugels opgevangen. En hebben wij in samenwerking via Arca Noah huisje voor ze gezocht. Iedereen kent jullie beide ondertussen na al die jaren samenwerking. Nu verdiende rust , ook hebben we de mooie kans gekregen enkele jaren geleden om met jullie hulp een charity shop te beginnen, en sinds vorig jaar ook jullie vertrouwd AID charity shop overgenomen.we willen jullie namens het hele Arca Noah heel erg bedanken voor al die jaren al die gerede leventjes die ook dank zijn jullie een gouden mandje hebben gevonden. Janic we hopen met heel ons hart dat je ook snel weer beter wordt, want deze rotziekte is niet wat je verdiende na al die jaren van inzet voor de kansloze dieren, altijd was je in de weer nooit was iets te veel. Jullie blijven nu achter de schermen nog actief ,Aid Joe Safont Ruiz is overgenomen door Jacqui Ross Last chance .De adults die nog op de site staan blijven uiteraard op de site ter adoptie en zullen vanaf nu via Last Chance gaan.

Muchas Gracias Christel Luc de kinderen, en heel het Arca Noah team België en Nederland
2-3-2020
Yaba Termo Yammie en Oreo vertrekken
Vandaag vertrekken Yermo Yaba Yammie die nu in opvang waren bij Tracy en Oreo in opvang bij Suzanne Turner met een hele lieve Familie die ze wilde begeleiden. Els De Graef zal deze overdracht doen voor ons , iedereen weer heel erg bedankt die het weerom hebben mogelijk gemaakt 4 happy ends.28-2-2020
mededeling afwezig wegens transport naar België
A.S WOENSDAG VERTREKKEN WIJ MET DE ARCA NOAH AUTO RICHTING BELGIE . Dit om onze reiskooien op te halen die al lange tijd bij Karin opgestappeld zijn. ( transport voor N.L is al aangekomen ) waarvoor mijn dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Maar de reiskooien moeten ook in België opgehaald worden. We zullen dus afwezig zijn, waardoor updates en foto`s wat later zullen volgen, de adoptie gaan gewoon door. Team staat klaar op te helpen. wij zullen rond 24-02 terug in Spanje zijn. Voor adoptie vragen kan je terecht bij zie contact op de site Marianne en voor vragen over de vlucht begeleiding zal Max je graag verder helpen . nog even kleine detail melding. Iedereen wacht op zijn hondje vol spanning, helaas door het slecht weer zijn er in januari minder vlucht mogelijkheden geweest. Zodra er zich vluchten melden worden de dieren ingeboekt, dit kunnen we helaas niet bespoedigen meer info lees je op de homepage van de site wat je kan doen bij


DRINGENDE MEDEDELING AAN WACHTENDE ADOPANTEN
24-2-2020
8 happy ends vandaag
Vandaag twee vluchten, de eerste vertrekken met het baasje van Yiepo, Yenie, Yordie,Yellie alle vier in opvang bij ons , geweest en later bij opvang mam Tracy Nancy Bakker zal deze overdracht doen. Met de volgende vlucht vertrekken met de baasjes van Klaus , Vince ,Kiko,Kingston . Deze overdracht zal gedaan worden door Marielle Bakker ook zij waren iedereen weer heel erg bedankt . Marian D Dulk voor de adopties en Max Salden voor de vluchtbegeleiding . 8 happy ends vandaag .

[meer..]

17-2-2020
14 februari Valentijn
Het verhaal achter Valentijnsdag.

[meer..]

14-2-2020
Aron en karel de 2 katjes zijn vertrokken
Vanmorgen heel vroeg zijn Kareltje en Aron vertrokken met Maacha van Belleghem die speciaal op en neer is gevlogen om de katjes over te brengen Ze waren bij Ellen Warger in opvang Karin De Wachter gaat erook zijn om de overdracht te doen.13-2-2020
5 happy ends vertrekken vandaag naar hun baasje
Valina , Veerle , Sherly , Sven in opvang bij opvang mama Tracy vertrekken vandaag, alsook mag Baxter mee in opvang bij Amaya. Randy en Milou vliegen speciaal over nl om hun naar hun baasje te begeleiden. Karin van ons team zal deze overdracht doen. Heel veel geluk kleintjes...6-2-2020
4 happy hondjes vandaag gaan vertrekken .
Vandaag weer vroeg uit de veren. Het baasje van Voepie stond al vol ongeduld te wachten op Voepie. Dank je voor de mooie vlucht donatie . Voepie Vipie in opvang bij Tracy en Danna en Bruce in opvang bij Amaya waren er ook bij. 4 happy ends . Dank aan iedereen die zich weer ingezet heeft voor deze adopties en vlucht Max Salden en Marian D Dulk. Ook aan Channah Van Belleghem en Andy Goossens die weer klaar stonden om de hondjes naar de luchthaven te brengen . Marian Lacroix zal aanwezig zijn om deze overdracht te doen .Dank je aan heel het team !2-2-2020
HELP ONS DE DIEREN TE HELPEN
HELP ONS HELPEN HET IS ECHT ZO NODIG
Weer een trieste dag? weerom zijn deze kleintjes gevonden, en afgegeven in onze opvang, het houd gewoon niet op .Er gaat geen dag voorbij of de telefoon gaat al weer ...
Alle hulp aub is welkom, hoe klein hij ook is er zijn heel weinig donatie, en enkel met U hulp kunnen wij hulp bieden aan deze kleintjes, we moeten extra plaatsen vrij maken, veilige plaatsen, alsook hebben ze verzorging, speeltjes, puppetje ,koekjes , dekentjes , alles wat met hun verzorging en gezondheid te maken heeft moet aangeschaft worden telkens weer op nieuw.
Daarom is elke euro ook meer als welkom .
Steun ons help ons de dieren te helpen, we hebben er nu zovele in opvang, iedereen met een hartje voor dieren, meld zich aan om ons te helpen, opvang te kort , maar we roeien met de riemen die we hebben.
asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal xtlou1@gmail.com
Muchas Gracia
1-2-2020
wat eten de puppys en hondjes
Vele vraagjes wat krijgen de pups de hondjes.
De puppy krijgen de starters zie foto, tot drie maand , is geen goedkoop voer ; maar wel het beste daar er ook puppymelk in verwerkt zit en alles wat ze nodig hebben. Rond drie maand krijgen ze dan de junior brokjes. De volwassen honden krijgen goed voer. Wat ook niet goedkoop is. Dus daarom de vraag waarom moet een stichting extra donatie krijgen??? Niet vergeten ze blijven weken soms maander bij ons, krijgen 2-3 keer per dag eten dit met zachtvoer en er wordt rijst gekookt als extra aanvullen , elke vier weken advetix puppetjes tegen vlooien een teken , zandvlieg. Ook onze blijvertjes worden behandeld , sommige hebben medicatie blijvende verzorging nodig .Ook onze katten hebben behandelingen nodig.
Mensen geven graag opmerking, extra`s donaties buiten het adoptie geld is dit nodig? ja wat zeg je dan.......
De adoptie bijdragen gaat naar vaccinaties, chip Rabiës eu paspoortje, ontworming, pupetjes , dierenartskosten transport kosten boekdouding , bezinekosten , want een pup of hondje vliegt niet gratis. Ook boeken wij zelf extra vluchten. Daarom is het zo nodig om af en toe een steuntje te vragen, het hoeft niet veel te zijn want elke euro is er 1 .
Arca Noah
IBAN BE24293026042838
BIC GEBABEBB
asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal xtlou1@gmail.com
Muchas Gracia[meer...]

15-9-2030
Even aandachtig lezen commentaar Arca noah
Lieve Teamleden fosterfamilies lieve adoptanten, er moet me iets van mijn hart,
lees even deze verhalen, dan begrijp je gelijk de commentaar op het honden forum
onderaan zie je de commentaar van 100 de adoptanten ondertussen hebben wij 9300 diertjes geplaatst! helaas kan ik ze niet allemaal plaatsen, het zijn er te veel. Maar ze staan op onze arcanoah adoptie groep op faceboek


[meer...]

6-8-2030
Negatieve commentaar Arca Noah even lezen graag
Graag willen wij ons als organisatie ook een woordje melden, wat betreft negatieve commentaar over een organisatie.

Mensen denken niet na, mensen schuiven snel de schuld af van zich zelf om hun fout dat ze gedaan hebben goed te praten,

Graag willen wij als team ons verdedigen op de commentaar van enkeel adoptanten. Gelukkig zijn het maar handjevol mensen.

Mevr J. K adopteert een hondje bij Arca Noah.

[meer...]

6-7-2030
Woordje uitleg over de opvang gezinnen adoptie
Arca Noah is geen kennel of asiel, wij helpen verschillenden kleine organisatie hier in de buurt rond Malaga , oa Amaya almas de 4 Patas , AID Joe en Janic die zich inzetten voor de kansarme dieren. Wij helpen ze huisje zoeken voor hun dieren, die in hun opvang verblijven. Dat is grote deels ons doel , ook werken wij zelf met een 10 tal opvang gezinnen, oa. opvang ouders Tina en Bob al tien jaar vangen zij op voor Arca Noah. Suzanne en Kevin ook opvang ouders die al jaren opvangen. Tracy en haar man, Nadia , Suzie, Ilse, Pat lee , Ellen en wij zelf waar grote deels de oudjes op pensioen verblijven, alsook de flessenpups. Al deze vrijwilligers doen dit vrijwillig . Wij willen ze dan ook niet dagelijks belasten, omdat ze ook heel veel tijd in de verzorging steken van de kleintjes of de hondjes. Daarom proberen we om de 10a14 dagen een update te geven. Vele grote asiels hier nemen geen pups aan of nemen ze aan met het risico dat ze parvo krijgen. Wat niet weg neemt dat er in onze opvang gezinnen soms een nestje binnenkomt, en na de eerste vaccinaties ziek wordt en overlijd aan Parvo of Corona virus. Maar dan blijft de schade beperkt omdat ze in een aparte opvang gezin verblijven. Parvo is nog altijd de grootste sterfte onder de pups. Helaas komt dit niet alleen hier voor maar in heel Eu ook België en Nederland vooral bij kwekers. Vergeet niet als in een opvang gezin een nestje besmet geraakt dat dit hoge kosten met zich meebrengt. Mensen reageren soms heel boos, plots na weken leuke foto`s te hebben gekregen, (meestal na een vaccinaties ) wordt toch hun pup ziek . Dit kan gebeuren, mensen begrijpen soms niet wat dit voor ons inhoud , onze opvang ouders zijn daar dag en nacht bij betrokken, het verlies voor hun is dubbel zo erg. We begrijpen zeker ook U verdriet , en het hondje dat je verwacht is er plots niet meer, maar in eerste instantie is een adoptie een dier dat je wil helpen aan een beter leven, dit hondje is er niet meer, maar er wachten er nog zovele . En ook alle kosten voer vaccinaties verzorging dierenartskosten, infuus ect... Lees daarom altijd goed alle voorwaarden voor je over gaat tot adoptie. En A.U.B. met verwijten en boos te reageren los je hier niks mee op. Wij zetten ons allemaal om wat ook ons doel is om deze kleintjes te helpen. Zonder deze organisatie, zou dierenleed dierensterfte hier nog 10 keer zo erg zijn. Daarom een klein beetje respect naar gelijk welke organisatie toe is niet te veel gevraagd. Vele zitten vanuit Nl België van achter hun computer de lakens uit te delen, niet wetend wat er zich ondertussen afspeelt. Het verdriet de vele tranen bij het verlies van een kleintje of hondje want voor ons heeft elke kleintje een naam . En die naam betekend niet mijn hond die naam betekend iets voor ons keer op keer . Als je denkt dat je je hier niet goed bij voelt ga dan niet over tot een adoptie , want tenslotte is het een diertje dat je een kans wil geven op een goed leven, daar denk ik toch wel dat het in de eerste instantie omgaat. Negatieve commentaar is niet moeilijk om te geven, maar vraag je je dan ook wel eens af wat zich veder afspeelt. Al deze opvang mama`s al deze vrijwilligers alle mensen die betrokken zijn bij een stichting dat je deze mensen pijn doet! BEZINT VOOR GE AAN IETS BEGINT . Heb respect voor alle mensen die bij een stichting betrokken zijn.19-3-2026
boodschap van een asiel dier
Boodschap van een asiel dier

Het is eenzaam in het asiel , in stilte dromen ze van vrijheid, een groene speelweide, een lief baasje.
Ze zien door de tralies door, hoe mooi het echte leven kan zijn.

Ooit hadden ze dit ook een knuffel, een warme mand, liefde van hun baasje,ze hebben nog zoveel te geven, maar dit wordt hun nu ontnomen. Waarom???
Ze missen de warmte , een lekker botje ,gewoon bij je zijn. Nu liggen ze daar op de koude vloer, hun dagen zijn geteld.

Toch zijn er mensen die besluiten , we nemen een hond , ze verdienen ook een warme mand, maar... na enkele dagen geven ze het weer op , en hun dagen in het asiel zijn weer geteld .

Waarom moeten ze dit doorstaan, deze honden hebben een verleden, ze verdienen meer dan eten en een mand,ze verdienen vooral Liefde een knuffel , geef ze tijd. Laat ze dit niet keer op keer doorstaan, omdat je er niet de tijd aan kunt geven, ze vragen enkel wat geduld, en je zult merken dat de kans die je ze geeft, beloond wordt met de vriendschap voor het leven.

Denk dus heel goed na voor je er aan begint, als mensen een kind nemen , denken ze daar ook heel goed over na , want dit is voor het leven, je zit daar een hele lange tijd aan vast. Je geeft toch ook je eigen kind niet weg ,nee die corrigeer je als ze iets fout doen, daar neem je je tijd voor.Laat dit ook zo zijn voor een dier dat je neemt, laat het een beslissing zijn voor het leven,

Daarom is een vriendschap van een dier , een vriendschap voor het leven. Denk daarom goed na voor je er aan begint,
Christel Arca Noah

28-12-2025
Wat wordt er gedaan voor een katje of hondje komt
Eerst wordt er een check up gedaan bij onze dierenarts, 30 euro hangt beetje af van de grote, van de hond en de
staat waar het hondje zich bevind.

Dan worden ze gezien hun leeftijd, gechipt en registratie bij de RAI database 43 euro .


Hondjes ouder dan 6 maand worden indien het direct kan gesteriliseerd of gecastreerd , rekening houdend met de grote van de hond kan dit tussen de 200 en 400 Mastien Espanol bv zijn .

Ze krijgen ook een EU paspoortje (verplicht) dit is 18 euro.


Vervolgens krijgen ze alle vaccinaties , pups krijgen eerst Parvo- Corona Vaccinatie ,dan 2 volledig coctails volwassen hondjes krijgen gelijk de 2 coctails, dit is allemaal volgens de wet en int. vaccinaties schema waar wij ons aan moeten houden.
Ze worden dus ook allemaal verplicht geënt tegen Rabiës .
Dit alles 60 -70 euro euro per hondje .


Bij hondjes ouder dan 6 maand, wordt ook gelijk een test gedaan voor Leishmania 35 euro .
Heel soms als er een reden is bij pups wordt dit eerder gedaan .
Pups onder de 6 maand worden niet getest.

Test Ehrlichia Babesia Anaplasmosis 35 euro gen;
sterilisatie.

Pups krijgen 3 ontworming voor ze vertrekken . Daar gebruiken wij Telmin voor bij de kleintjes, en iets groter wordt overgegaan op Drontal . Ook bij volwassen honden. 7 euro per keer.

Pups krijgen gelijk bij het binnenkomen, Advetix wat ze ook beschermt tegen leishmania ,teken en vlooien .
Volwassen honden krijgen alsook een pupet tegen teken en vlooien en een extra scalibor bandje. tussen de 10 a 24 euro .

De adoptie bedragen voor een hondje bedragen 300 euro incl hun transport kooi en gezondheid verklaring voor vertrek.

Katten krijgen bij aankomst gelijk ook een check up 30 euro . Volwassen katten worden direct ingeplant voor sterilisatie, Castratie en bloedtesten . bloedtest 24 euro sterilisatie Castratie 50 en 90 euro .
Katten moeten ook verplicht de rabiës entingen krijgen, ze worden wel geënt tegen kattenziekte en niesziekte met andere woorden calicivirus en herpesvirus, aangevuld met FeLV leukemie vac.
katten ouder dan 6 maand worden getest op FelV en FIV
Kittens nog niet tot 6 maand, of daar moet een reden voor zijn.
Volwassen kat is 195 euro Kitten is 150 euro .

meer info arcanoah@gmail.com26-5-2025
Wat is Giardia of Coccidiose woordje uitleg
Even een melding over Giardia de meeste hondjes hebben giardia als ze bij ons binnenkomen dit is omdat ze met meerdere samen zitten en elkaar terug herbesmetten. Het enige wat goed helpt is 6a7 dagen FLAGYL geven, Panacur helpt als het niet erg is, maar Falgyl is sterker en werkt veel beter . Je kan het in tablet vorm krijgen, of als kleine hondjes zijn in siroop geven.


[meer...]

16-5-2025
Denk na voor je een diertje adopteert
Mensen denk toch aub even paar keer na voor je adoptie aanvraag ingeeft. Mensen vullen een aanvraag in, wij gaan van start met de adoptie, nog geen 5 min later nog geen 30 min later nog geen paar uren later, laat staan nog geen één dag later , oeps was vergissing we zijn er nog niet aan toe!!!! of we hebben niet de financiële mogelijkheid, of voor gelijk welk excuus. Wij steken heel veel tijd in adverteren, adoptie, verzorging een heel team staat hierachter . Respecteer dan ook het werk wat ons team doet. En als je een hondje wil aanschaffen groot klein jong oud.
Zeg dan bij jezelf eerst ....

IK ADOPTEER EEN HONDJE
NIET VOOR EVEN,
MAAR VOOR HEEL MIJN LEVEN .
VERGEET NIET
ZE HEBBEN LANG OP JOUW GEWACHT
EN ZE HOPEN DAT ZE DOOR JOUW
NAAR EEN VEILIG HUISJE WORDEN GEBRACHT1-5-2025
U heeft besloten een hondje te adopteren
Even aandachtig lezen
U heeft besloten een hondje te adopteren. Wat een geweldige keuze! U heeft een prachtig koppie op de site voorbij zien komen en daar heeft u op gereageerd. Op slag verliefd op die ene foto... U heeft grootse plannen met uw pup als hij of zij bij u thuis is aangekomen. Als hij groot genoeg is wilt u misschien veel wandelingen gaan maken, gaan fietsen en uw hond lekker laten spelen met andere hondjes op het strand, of met de kat of de kinderen die u heeft. Maar... Wat als blijkt dat uw hondje dat allemaal niet leuk vindt? Wat als de hond niet aan uw verwachtingen kan voldoen? Als u een rashondje aanschaft kunt u een inschatting maken van de raseigenschappen van de hond waarvoor u kiest. Ras eigenschappen zijn niet te verwarren met karakter. Ras eigenschappen zitten in de genen. Karakter wordt het dier deels mee geboren en wordt deels gevormd. Eigenschappen zijn bijvoorbeeld zaken zoals baas gericht, lange afstand loper, jachtinstinct, gereserveerd/eenkennig zijn, territoriaal en zo zijn er nog veel meer op te noemen. Maar bij het kiezen van een hondje waarvan u niet weet welke rassen er in zitten, de achtergrond niet kent, de ouders niet kent is het een verrassing hoe uw hondje zich gaat ontwikkelen en welke eigenschappen naarmate het hondje volwassen wordt, naar boven komen. Want de hond laat zijn ware aard pas echt zien als hij of zij in de puberteit komt en vormt zich steeds verder richting volwassenheid. Dan pas kun je zien wie en hoe de hond echt is. U kunt het zien als een verrassing en een uitdaging want dan bent u het meest reëel naar de hond/kruising waar u voor gekozen hebt. Maar het kan ook teleurstellend zijn omdat `dit` niet was wat u voor ogen had. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw hond een enorme jachtdrift ontwikkeld en daardoor niet meer luistert bij het zien van wild, het kan zijn dat uw hond bijvoorbeeld op een bepaald moment niet graag meer met (onbekende) honden omgaat of visite ineens niet meer zo gezellig vindt. Sommige rassen hebben deze eigenschappen en het is niet goed van te voren te voorspellen welke eigenschappen uw hondje bezit. Mocht dit onverhoopt gebeuren? Het goede nieuws is: er zijn heel oplossingen! Bijvoorbeeld in de vorm van lessen op een hondenschool of begeleiding door een goede gedragstherapeut. Door u goed te laten begeleiden, uw hond goed te leren lezen en kennen en door veel tijd en geduld in uw trouwe viervoeter te steken, zijn de meest gangbare `gedragsproblemen` op te lossen of te managen. Maar het allerbelangrijkste is dat u in staat bent indien nodig uw verwachtingen bij te stellen en het karakter met bijbehorende eigenschappen van uw hond te accepteren en respecteren. Het is niet dat uw hond bepaalde dingen niet (voor u) wilt doen maar soms zult u dingen van hem vragen die hij niet KAN doen. Omdat u nu eenmaal geen robot heeft aangeschaft die te programmeren valt maar omdat een hond een levend wezen is geboren met een eigen karakter en identiteit. Dus als u zo`n schattig koppie voorbij ziet komen op een adoptiesite en u besluit ervoor te gaan? Realiseert u zich dan dat u een verplichting aangaat voor het leven van het dier en dat het kan zijn, dat u voor `verrassingen` of uitdagingen kan komen te staan. U kiest voor de hond, de hond kiest niet voor u.2-4-2025
uitgaven waar gaan ze naar toe !!!!
Waar gaat het de uitgaven in Arca Noah naar toe
*dierenarts consultatie soms gaat de dierenarts op verplaatsing in onze opvang gezinnen.
*bloedtesten bij dieren boven de zes maand ook soms bij de oudjes de blijvertjes
*Leishmaniasis behandelingen wat niet goedkoop is bij de blijvertjes of honden die in opvang binnenkomen.
*Advantix puppets voor alle pups scalibor bandje voor de oudjes en volwassen honden
*ontworming
*Sterilisatie bij honden
*sterilisatie bij katten
*3 puppy coctails voor de pups en coctails voor de volwassen honden
*Rabies vaccinatie
*katten vaccinaties ook voor onze blijvertjes
• Special Puppy/kitten milk + food
*Starter voeding en puppy of kitten melk
* Micro chip
* EU Paspoorts
*volwassen voeding voor alle blijvertjes en ook soms voor de opvang gezinnen
*katten eten voor alle blijvertjes kitten voeding of kitten melk
*katten zand .
*honden kooien rennen huisje mandjes
*transport boxen.
*Speelgoed voor de kleintjes Koekje botjes
*onverwachte operaties en na behandelingen
*extra boekingen van vliegtuig reizen die wij zelf boeken van Arca Noah kooien die geboekt worden
mogelijk als een hond naar Belgie of nl moet over weg transporten.
*Af en toe worden er straat katten gecastreerd of gesteriliseerd als het fonds het toelaat.
*onderhoud bij de opvang gezinnen, soms extra omheining kooien mandjes ect... die aangeschaft worden
*Alle oudjes die onder ons hoede zijn die niet langer geplaatst kunnen worden en medische verzorging nodig hebben
• Other unforeseen expenses to help the animals
Andere onvoorzien kosten
• Collaborating helping some private individuals that rescue animals as well as some dog charities.
Andere mensen die worden geholpen indien zij een dier redden maar niet over de middel beschikken dit kan met eten medicatie zijn .
*boekhouding kosten van de Gestoria
*Benzine kosten van en naar de luchthaven rijden , soms tot 3a4 keer per week
*Hooi voor de rescue paarden. dierenarts kosten tanden hoeven vaccinaties voor de paarden.
*onderhoud aan de Van die gebruikt wordt dagelijks voor arcanoah
*Verzekering voor de dieren .
misschien nog wat vergeten maar toch alvast een lijstje voor degene die twijfelen waar hun 300 euro adoptie bijdragen naar toe gaat.


[meer...]

19-3-2025
koop geen dier adopteer een dier
even de moeite doen om te lezen
Ook in 2019 rekenen we op U hulp, enkel en alleen met U hulp kunnen wij dit werk voor zetten. Help ons helpen, voor ons maakt één euro een groot verschil . Donatie vallen niet zomaar uit de lucht en, smeken om een extra Euro is ook heel moeilijk want mensen kijken niet meer op , zoveel mensenleed ,zoveel dierenleed in deze wereld, maar toch moeten wij proberen dit werk voor te zetten wat zij hebben ons nodig , veel kritiek , veel teleurstellingen , maar ook veel mensen die geen begrip kunnen op brengen, ze weten het allemaal beter, maar ze weten het beter van achter hun scherm , aan hun toetsenbord op 1000 km afstand . Dierenleed is met geen pen te beschrijven, en ik wil dat ook niet beschrijven. Wij als organisaties weten wat we doen wij weten wat het is s`nachts opstaan flesjes geven, waken bij een ziek hondje, pups die dood gaan een na een aan die vreselijke gevreesde Parvo - Corona ziekte. En ja het is maar een buitenlandse hond..... krijg je dan als antwoord. Waarom ze redden??? Er zijn er toch genoeg, inderdaad dieren genoeg . Maar vragen zij om geboren te worden, moeten wij oordelen over hun leven?? Hebben wij dat recht? Mensen hier hebben een minimum loontje, kunnen amper hun gezin recht houden, ook zij vragen daar niet om om lange uren te werken voor paar 100 euro, en dan willen jullie van achter de computer schreeuwen laat ze steriliseren, castreren, hoe gaan ze dit doen??? Wij hebben zelf een charity shop waar we spulletje goedkoop verkopen 0.50 1 euro 2 euro .... om extra kosten te kunnen betalen voor zieke dieren te helpen . Mensen moeten hier soms 0.50 bij elkaar rapen om een spulletje te kopen voor hun kindje . laat staan dat zijn de dure sterilisatie kosten bij hun dierenarts kunnen betalen, dus deze dieren hier zijn daar het slachtoffer van , vele nestje worden geboren, pups worden in vuilcontainers gedumpt. moedertjes lopen rond met gezwollen melkklieren, radeloos op zoek naar hun kleintjes toestanden 1000 verhalen , inderdaad met geen pen te beschrijven. boeken kan je schrijven, en dit lost het probleem niet op , maar wel U hulp . Hoe groot , hoe klein ze is . Doe iets goed , begin het jaar met een goede voornemens, help een asiel hond als je niet kan adopteren doneer dan. Adopteer een dier op afstand steun een organisatie, die zich inzetten. Maar het allerbelangrijkste , wees ook vooral, lief, en begripvol ,respectvol, naar mensen die zich vrijwillig dag en nacht inzetten, om toch deze dieren een kans te geven om te overleven. En vergeet niet een vrijwilliger is onbetaalbaar, want zonder een vrijwilliger, is er geen team, en zonder team, is er geen organisatie ,en zonder organisatie sterven er vele dieren. Dank aan iedereen die zich vrijwillig heeft ingezet bij Arca Noah .veel verdriet gehad veel verlies gehad, veel teleurstellingen gehad,tranen van verdriet maar ook tranen van geluk , dit door liefde en veel respect voor elkaar, met als eind doel een happy end!!! ,
Arca Noah
IBAN BE24293026042838
BIC GEBABEBB
asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal xtlou1@gmail.com
Muchas Gracia1-1-2025
Sponsoring Advantix puppetje voor 8.50 euro
Net aangekocht 24 puppets voor onze blijvertjes advantix. Dit moet elke maand herhaald worden, omdat het ook tegen de zandvlieg is teken en vlooien . Niet goedkoop maar alle hulp is echt welkom.
sponsor 8.50 per puppetje
Sponsor een blijvertje http://www.arcanoah.eu/aoa/aoa2.php
Arca Noah
IBAN BE24293026042838
BIC GEBABEBB
asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal xtlou1@gmail.com
Muchas Gracia17-5-2023
MEDEDELING JE ADOPTIE HONDJE bezint eer ge begint
EENMAAL ER EEN HONDJE IS GEKOZEN EN GEADOPTEERD , WORDEN ER OOK GEEN HONDJES WEER VERWISSELD ,Daar kunnen we echt niet aan beginnen als een hondje op de site komt , en de keuze tot adoptie is gemaakt, gaan wij geen dieren meer verwisselen. Er komen regelmatige nieuwe hondjes op, en dit is echt voor ons anders niet haalbaar .2-12-2022
Adopteer eens een hondje op afstand
Vele mensen kunnen door werkomstandigheden, geen tijd, zelf al een hond hebben of andere redenen geen hondje adopteren maar willen wel iets beteken voor de hondjes uit Spanje.
Dit kan door een hondje op afstand te adopteren. Door elke maand 15 euro over te maken kan u een hondje naar keuze adopteren. Dit zijn de blijvertjes van Arca Noah.
Lees verder:

[meer...]

1-12-2022
vaccinatie schema van alle pups die vertrekken.
Yo Juan Fco Bernal, Veterinario colegiado num 1452 en la Provincia de Malaga, y como veterinario de la asociacion protectora de animales “ARCA NOAH” (G93145134), certifico que todos los animales pertenecientes a dicha asociacion han sido vacunados siguiendo el protocolo que acontunuacion de detalla:
- 40 dias desde el nacimiento: Desparasitacion interna con “DRONTAL”
- 45 dias desde el nacimiento: Vacunacion con “VERSIGUARD CPV”
- 60 dias desde el nacimiento: Desparasitacion interna con “DRONTAL”
- 65 dias desde el nacimiento: Vacunacion con “VERSICAN PLUS”
- 80 dias desde el nacimiento: Desparasitacion interna con “DRONTAL”
- 85 dias desde el nacimiento: Vacunacion con “VERSICAN PLUS”
- 95 dias desde el nacimiento: identificacion con microchip y vacunacion antirrabica.
FDO: Juan Fco Bernal (col: 1452).24-6-2022
Spulletje gevraagd inzamelen voor de charityshop
HULP GEVRAAGD spulletje inzamelen voor de dieren. iedereen heeft wel iets wat ze niet meer gebruiken, en ligt daar maar te liggen. Wel al deze spulletje huishoudgerief vooral nu zomerkleding , kinderspulletje kinderkleding buggy`s baby artikelen al wat nog verkoopbaar is , juweeltjes tassen noem maar op . Met dit alles maak je ons heel blij mee, want wij kunnen deze spullen verkopen in onze Arca noah Charity shop . Elke 2 maand komt er een transport vanuit Belgie Nl naar Spanje, Rik van ons team zamelt deze spulletje in zo goed hij kan , hij kan natuurlijk niet heel Belgie en Nederland rond rijden. Daarom bij Marian D Dulk in Noordwijk kunnen alvast spullen afgegeven worden, en dan de rest voor Belgie in Lommel bij rik zelf 0032471227285 geef Rik gerust een belletje om iets af te spreken , ook dierenvoeding brokjes voor katten of honden zijn meer als welkom bandjes kortom alles . Muchas Gracias www.arcanoah.eu30-4-2022
heel mooie geschreven even lezen
AANDACHT !
Brief van een mama hond aan de nieuwe eigenaren van haar pup:
[meer...]

29-9-2021
Waarom is U hulp zo belangrijk ?
dit is een van de zovele 5 kleintjes zijn enkele maanden geleden binnen gekomen, ze waren zo verwaarloosd, dat ze niet ter adoptie konden, Ze hadden amper haar, en waren heel mager , gewoon gedumpt door de MENS. Waarom verdienen ze dit?? En dan waarom doen we dit werk ??? Wat nog steeds mensen zich afvragen waarom donatie zo belangrijk is ook voor ons.Ook al is het redden van enkele maar op kleine schaal. Maar elke leventje dat we redden is er één. Kijk eens hoe mooi ze is geworden, volledig gezond verklaard door de dierenarts na weken verzorging en werk .Ondertussen zijn ze alle 5 geadopteerd , ze hebben geluk gehad en een kans gemaakt.

[meer...]

17-6-2021
hoe omgaan met het verlies van je adoptie hondje
Graag een woordje over het verlies van een adoptie hondje of katje .
Waarom gebeurd dit nu met ons adoptie hondje.... Waarom?

Eerst en vooral wij zetten ons in voor de kleintjes al 12 jaar .


[meer...]

17-6-2021
koop geen hond adopteer een hond
12-1-2021
EVEN LEZEN VOOR JE OVERGAAT TOT EEN ADOPTIE
BEZIN EER GE BEGINT EEN DIER ADOPTEREN IS VOOR HET LEVEN NIET VOOR EVEN

Ik begrijp soms niet dat mensen een aanvraag tot een officieel adoptie indienen. Denken ze daar dan niet over na , is dit een bevliegen, is dit iets dat ze zomaar van de ene minuut op de andere willen hebben, en daarna van de ene minuut op de andere weer niet meer willen, mag niet van de huisbaas, mijn man wil het toch niet, oma vind het niet goed, alle die smoesjes. Je denkt daar toch niet één minuut aan als je leuk koppie ziet passeren en je zegt` ik wil die,` zonder daar even over na te denken, daarom AUB denk na voor je overgaat tot het invullen van een adoptie formulier, het team gaat van start, in ons hart gaat een klein vonkje over, weer een hondje dat een huisje krijgt, en dan nog geen 24h later sorry hoor maar we willen het toch niet want.........Inderdaad zou je zeggen beter zo, want als mensen er niet over nadenken , wie weet waar het hondje terecht komt, en binnen enkele maanden staat ze terug aan ons deur, met het was toch foute beslissing, we willen ze niet meer , weer een trauma voor die diertje, weer een herplaatsing, zij of hij vragen daar niet om NEE jij doet dit het diertje aan. Omdat je toen een verkeerde overhaaste beslissing hebt genomen, omdat het toch wat meer werk in houd, omdat je niet meer zo veel vrijheid hebt, omdat je weet ik welk verhaal er bij hoort. Deze dieren hebben klein of groot verleden, sommige komen bij hun nieuwe familie, en zijn van dag één de beste maatjes alsof ze er jaren waren. Sommige hebben tijd nodig en moeten zich aanpassen. Wij weten ook niet altijd hoe dit hondje katje zich gaat gedragen, Ze hebben zich aangepast tijdens hun verblijf aan ons of de opvang ouders , wij steken daar veel tijd in. Maar de adoptie ouders verlangen soms dat dit dier van minuut één de hond is die ze gekocht hebben, oeps nee niet gekocht geadopteerd hebben omdat ze het een beter leven willen geven, of het nu met of zonder trauma`s is. Daarom denk na niet één keer maar 10 keer voor je het adoptie formulier aanvraagt om over te gaan tot een adoptie, want onthou heel goed, adopteren van een hond of kat is voor het leven niet voor even. Zo bespaar je jezelf heel veel pijn en verdriet zo bespaar je het hondje een ander trauma, en zo bespaar je heel het team werk die we aan ander diertje kunnen besteden die wel een kansje op goede adoptie krijgen. BEZIN EER GE BEGINT is een oud spreekwoord. van maar vier woorden, onthou die heel goed als je denk aan de aanschaf van nieuw huisdier ALS MENSEN RESERVEREN EN OPZEGGEN ZAL ER EEN VERGOEDING GEVRAAGD WORDEN VAN 50 EURO .1-1-2021
WOORDJE UITLEG IVM UPDATES ADOPTIE HONDJES
Elke dag zit de mailbox vol met mailtjes , krijgen we update, krijgen we foto`s. De pups zitten bij ons niet in een asiel maar verspreid over vele opvang gezinnen. Deze doen dit allemaal op vrijwillige basis , ik kan niet verlangen dat ze elke dag mails foto`s en updates voorzien, elke 2-3 weken vragen wij aan hun update. Ook heerst er nu door de extreme hitte veel Parvo en Corona. Dit is heel dodelijk voor een pup of jong hondje. enkele een klein percentage overleefd dit virus. Daarom zitten ze bij ons verdeeld in verschillende opvang gezinnen om ze te beschermen tegen dit verschrikkelijk virus. Wij proberen deze kleintjes in de opvang gezinnen tot 10-12 dagen na de twee coctail vaccinaties zoveel mogelijk nu apart te houden en er niet bij te komen zodat wij het virus indien dit aanwezig is te verspreiden. Nu in de zomer is dit virus heel hardnekkig. vorig jaar hebben wij het zelf gehad 23 kleintjes op één week verloren. Nu hebben wij zelf voorgenomen. Dat wij dit niet meer doen, elke opvang gezin zorgt voor de kleintjes tot 10-12 dagen na de 2 de coctail. Dan zijn ze toch voor 95% beschermt dit is rond 3 maand volledig afgerond , dan krijgen ze de Rabës enting en hun chip. 21 dagen later mogen ze gaan. Wij reden wekelijks van ene opvang na de andere voor foto`s te maken en updates . Dit risico nemen we nu NIET op moment. De ziekenhuizen liggen vol met pups aan infuus met het Parvo virus. Op moment zijn alle pups in alle opvang heel gezond. De meeste hebben hun tweede vaccinatie net gehad , of gaan het nu krijgen. Dus aub geen ons even de tijd om deze kleintjes te beschermen . Alle hondjes doen het goed. Zodra er weer nieuwe foto`s zijn worden ze gelijk doorgestuurd , maar we nemen nu geen risico .20-12-2020
Help amaya almas 4 patas
Buenas tardes familia de almas !!!
Help AmayaCaixa Bank Caixa Bank TITULAR: ALMAS DE 4 PATAS.
IBAN: ES04 2100 6892 0002 0007 3328
BIC/SWIFT CAIXESB#128536;

[meer...]

5-12-2020
Zwerfdieren het ergste in spanje
Spanje heeft meeste verlaten huisdieren van heel Europa lees even.... waarom adopteren zo belangrijk is.


[meer...]

5-12-2020
Waarom er zoveel zwerfhonden en pups zijn
Een veel gestelde vraag is waarom hier zoveel pups zijn en waarom nog steeds zoveel honden in Spanje zijn.[meer...]

1-12-2020
Dierenverhalen ook op facebook
Hier kunnen alle adoptie hondjes en katjes die geadopteerd zijn bij Arca Noah hun leuke verhaaltjes delen.
klik hier1-12-2020
HELP ONS TE DELEN WAAROM IS DIT ZO BELANGRIJK
HELP ONS TE DELEN WAAROM IS DIT ZO BELANGRIJK op facebook !
We zijn nog maar net terug van vakantie,en de telefoon staat niet stil. Meer dan 7 mama , met pups !!! Niet te begrijpen waar ze allemaal vandaag komen, mensen vinden hondjes, zielig ,heel alleen, aan het rondzwerven. Ze kunnen het niet aan hun hart overlaten ze achter te laten. Ze nemen ze mee. Maar al snel komt de harde waarheid ,het hondje blijkt zwanger te zijn, en niet zomaar zwanger maar hoogzwanger, vele krijgen paar dagen na aankomst al hun kleintjes . Mensen zijn radeloos, wat nu , ze willen een hondje redden en krijgen plots een hele kroost. Vele organisatie kunnen ze helaas niet binnen nemen in de kennels ivm het parvo virus. Het heeft geen zin mama en kleintjes te redden om ze daarna te moeten afgeven en ze overlijden aan het parvo virus. Daarom werken wij ook op een andere manier met opvang gezinnen, of proberen de mensen te overhalen om mama en kleintjes te fosteren, wij staan in voor alle kosten. alle hulp die nodig is. Wij plaatsen ze dan op de site en gaan huisje zoeken, we kunnen deze mensen die toch hun goede bedoelingen willen helpen hebben niet in de steek laten.
Nu zijn het er heel veel heel veel lieve mama in opvang met hun kleintjes, door te delen ons te steunen kunnen wij een goed huisje voor ze zoeken, op deze manier worden ze niet achter gelaten in wanhoop dat in de asielen. Elke vorm van steun is daarom ook nodig en heel welkom. Elke euro . Maar vooral ook door te delen. Zodat zowel mama en kleintjes later een toekomst krijgen. En krijgen de mensen die hun inzetten als fostergezin toch de hoop op een goede afloop.1-12-2020
bandjes voor Leishmaniasis schenken
We vragen het niet graag, want het is altijd maar het zelfde, organisatie hebben hulp nodig, maar toch is dit van nood belang voor alle dieren . Het is weer zomer alle hondjes en katten moeten weer een vernieuwing krijgen van bandjes voor bescherming tegen de zuiderse zandvlieg Leishmanasis alsook voor vlooien en Teken . Deze kunnen ze 6 maanden om houden puppetjes voor de kleintjes Advetix wat hun ook tegen de zandvlieg beschermt moet elke maand vernieuwd worden . We hebben in totaal toch een 150 nodig om alle hondjes en katten hier te beschermen ook bij onze opvang gezinnen . Bij de dierenarts de bandjes aankopen is te duur want we krijgen daar geen korting op en daar kosten ze 23,50 euro per stuk. Maar we kunnen ze rechtstreeks bij een verdeler aankopen, wat voor ons iets goedkoper is. Maar elke euro is welkom want vele kleine euro`s maken een bandje wat de hondjes dan weer 6 maand beschermt
Adres is
Luc en Christel De Block Verbist
Arcanoah
App Correos 94
Alhaurin el Grande 29120
Espana
of je kan centje overmaken !
t.n.v. Luc De Block Verbist Christel
Arcanoah tav bandjes voor de dieren
ES8621006892090200062875
Caixa Espana
Asociacion Arca Noah

[meer...]

1-12-2020
Urgent we need your help
WE NEED URGENT YOUR HELP ARCA NOAH
We do not like it, because it`s always the same, organizations need help!!!! But this is still a matter of urgency for all are animals. It`s summer again, and all are dogs and cats need a protection against Leishmanasis fleas ect..... The can hold them for 6 months but the drops for the little ones Advetix is only for month .In total, we need a 150 to protect all dogs and cats here in our foster families. We can buy them directly from a distributor, which is something cheaper for us. But every euro is more then welcome,
Address is
Luc and Christel Block the Block
Arcanoah
App Correos 94
Alhaurin el Grande 29120
Espana
Or you can transfer money!
T.n.v. Luc De Block Verbist Christel
Arcanoah
ES8621006892090200062875
Caixa Espana
Asociacion Arca Christel Arca Noah Verbist
MUCHAS GRACIAS

[meer...]

1-12-2020
Het konijnenhof, zoekt je een konijntje adopteer!
Yentl mijn nichtje runt al jaren het konijnehof. Als je overweegd een konijntje te adopteren geef gerust een seintje . Terug te vinden op facebook op https://www.facebook.com/hetkonijnenhof/ . Alle hulp kan ze gebruiken. hetkonijnenhof@outlook.com of stuur een mailtje. meer info kan je verder lezen;

[meer...]

9-11-2020
oproepje schoonmaakproducten zijn meer als welkom
Message urgent !!!!!!
People sometimes ask how we can help Arca Noah , very simple when you do you shopping add 1 extra item in your Shopping basket, What is very welcom ???
cleaning products, detergents, with sometimes more than 80 baby pups in in care is this more than welcome,pups are like baby`s childeren ,and you know yourself how much work a baby is ,a lot of cleaning work ; but 80 pups pfff no words needed.
You can bring it to are charity shop ARCANOAH on the variante cloce to centro salut. every thinks can help.
Muchas gracias

Met heel veel baby pups in onze opvang, zijn kuisproducten wasproducten alles wat nodig is om schoon te maken, wassen is meer als welkom. Kan afgegeven worden in Nl of Belgie bij contact punten, dit komt dan naar Spanje , ook voor de mensen hier in Spanje als je gaat shoppen denk eens aan de hondjes een fles schoonmaakmiddel maakt voor ons al heel verschil. je kan ze afgeven bij onze Charity shop Arca Noah heel erg bedankt

[meer...]

13-10-2020
Film over Arca Noah
We vonden het een leuk idee om een filmpje te maken over het werk dat Arca Noah verricht. In het filmpje ziet u veel leuke, ontroerende en soms ook zielige beelden die het afgelopen jaar de revue zijn gepasseerd. We willen u vragen de link (zie volgende pagina) door te sturen naar zoveel mogelijk dierenvrienden!

We thought it would be a nice idea to make a movie regarding the work done by Arca Noah. In this movie you will see a lot of nice, touching and sometimes sad images which have occured during the past year. We would like to ask you to forward the link (check next page) to other animal friends!

Klik op deze link voor de Nederlandse versie,

Click here for the English version.

[meer...]

1-10-2020
Hoe groot word ik en ben ik al zindelijk???
Een veel gestelde vraag van de nieuwe adoptie ouders is:`Hoe groot gaat mijn hondje worden`?. Het is voor ons heel moeilijk om daar op te antwoorden omdat de meeste hondjes vondelingen zijn, moeder noch vader gekend. Soms kennen we de moeder maar is de vader onbekend.

[meer...]

1-10-2020
Adopties op afstand: woordje uitleg
Bij Arca Noah verblijven dieren die in principe niet meer voor adoptie in aanmerking komen en dus Finca Noah niet meer zullen verlaten. Enerzijds gaat het om dieren die te oud zijn om nog ergens anders een hoofdstuk aan hun leven toe te voegen en dus als pensionados hun oude dag bij ons slijten. Anderszijds gaat het om dieren die wij om uiteenlopende redenen, al dan niet tijdelijk, niet ter adoptie willen of kunnen aanbieden.
Voor meer info kan u altijd mailen of bellen: arcanoah@gmail.com
Lees verder:


[meer...]

1-10-2020
Leishmaniasis Scalibor Collars, Expott puppetjes
Update: De Scalibor bandjes en de expott puppetjes zijn het heel jaar nodig als bescherming tegen de zandvlieg.
Alle hondjes moeten weer een vernieuwing krijgen van hun Scalibor bandje voor bescherming tegen de zuiderse zandvlieg wat heel belangrijk is ook voor uw toekomstig adoptie hondje, alsook Expott puppetjes voor de kleintjes, die elke maand moeten vernieuwd worden.

[meer...]

1-10-2020
Woordje uitleg over Giardia
Sommige hondjes hebben bij aankomst last van diarree, dit kan door de stress, verandering van eten enz komen.
Ook kan door stress een hondje last krijgen van wormen (elke hond heeft eitjes in zijn darmen en deze komen bij stress tot ontwikkeling, dit is ook zo bij zogende teven)
Daarom raden wij aan in samenspraak met onze dierenarts om bij aankomst nogmaals te ontwormen en dit met Panacur omdat dit buiten de ontwormende functie ook een herstellende functie heeft.
Is te verkrijgen bij de dierenarts, apotheek of drogist.

[meer...]

1-10-2020
Omzetten microchip
nog steeds zijn er mensen die twijfelen over het omzetten van de chip. Alle info staat op onze info pagina. Maar voor alle duidelijkheid kan dit via internet. Het beste is de chip binnen de week om te zetten van uw nieuw adoptiedier.
Chip omzeten Nederland: www.ndg.nl
België: Kan alleen via de dierenarts.

1-10-2020
Wat kan ik verwachten van mijn adoptiehondje?
Een moeilijke vraag soms, mensen moeten heel goed voor ogen nemen als ze een hondje adopteren dat vele van deze hondje een verleden hebben.
Lees verder:
GEEF ZE DAN OOK ECHT DIE KANS EN VOOR ALTIJD! NIET VOOR EEN KORT MOMENT. DE HOND MAAKT GEEN KEUZE OM GEADOPTEERD TE WORDEN, JIJ MAAKT DIE BEWUSTE KEUZE VOOR HEM. DE HOND VRAAGT NIET OM NA 1 WEEK TERUG OP STRAAT TE STAAN, JIJ MAAKT OOK DIE KEUZE VOOR HEM. DUS MAAK VAN DE EERSTE KEER DE GOEDE KEUZE!!!
Denk A.U.B 10 x na voor je de beslissing neemt een hondje te adopteren!!!
[meer...]

1-10-2020
De voordelen van volwassen dieren te adopteren
Kittens en puppy`s zijn ontzettend schattig en verdwijnen veel sneller uit asielen dan hun volwassen soortgenoten. Toch heeft het adopteren van een ouder dier heel wat voordelen. dus met alle oudere viervoeters die nog een warme thuis zoeken in gedachten, geven we jullie graag een handvol redenen om een volwassen dier te adopteren en een paar trucjes om meteen een thuisgevoel te creëren.

De voordelen van een volwassen dier te adopteren:


[meer...]

1-10-2020
Opvanggezinnen gezocht
Altijd zijn opvanggezinnen welkom voor België en Nederland. Maar denk aub heel goed na voor je je opgeeft als opvanggezin. De voor-en de nadelen. Deze dieren waren geadopteerd maar om een of andere reden klikt het niet in het nieuwe gezin, dit kan door andere dieren zijn, kinderen. Ook moeten wij soms dieren herplaatsen na een relatiebreuk of ziekte van het baasje of soms bij overlijden van het baasje.
Daarom zoeken we echt paar lieve mensen die tijdelijk een hondje willen opvangen tot ze terug naar een nieuw baasje kunnen.
arcanoah@gmail.com

[meer...]

1-10-2020
Oproepje voor alle facebookvrienden
Willen jullie aub jullie fb vrienden vragen om ons te liken zodat het bereik groter gaat worden ten gunste van de dieren.

Klik hier
Graag zoveel mogelijk delen en reclame maken- dank jullie wel.1-10-2020
Vrijwilligers zijn welkom, hoe meld ik me aan?
Hoe meld ik me aan als vrijwilliger?

Een stichting als Arca Noah kan niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Er zijn altijd veel werkzaamheden waarbij we een handje kunnen gebruiken.
Denk dan aan bijvoorbeeld: adverteren met honden en katten ter adoptie, opvangen van honden of katten, inzamelen spulletjes of assistentie op de luchthaven.

We zoeken ook mensen die dagelijks ons willen helpen met advertenties te plaatsen op verschillende pagina`s, dit is een hele job op zich zelf. Teamleden werken en doen dit tussen door wat toch heel wat tijd in beslag neemt, daarom als we deze taak tussen verschillende teamleden kunnen verdelen , is het ook makkelijker en neemt dan ook niet zoveel tijd in beslag.

Sinds de oprichting van Arca Noah hebben we meer dan 6000 honden en katten een fijne toekomst kunnen geven door adopties. Echter, er is natuurlijk ook verloop in het team van vrijwilligers omdat omstandigheden kunnen wijzigen. Daarom zijn we op zoek naar een aantal nieuwe vrijwilligers die ons willen helpen.

Wat opvang betreft, in principe willen we geen honden of katten in opvang plaatsen tenzij dit een heel dringende reden heeft. Het ene diertje zal snel opnieuw worden geadopteerd terwijl een ander wellicht iets langer moet blijven.
Uiteraard kun je vrijblijvend informeren naar de details van de diverse werkzaamheden.

Wil je graag je steentje bijdragen aan de werkzaamheden van Arca Noah, stuur ons dan een mailtje waarin je iets vertelt over jezelf, je motivatie, je leefomstandigheden (in het geval van opvang) en je ervaring met dieren. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op over de mogelijkheden.
Alvast bedankt namens alle diertjes van Arca Noah en het hele team.
België mail even naar arcanoah@gmail.com of Nederland mariandendulk@online.nl1-10-2020
Voer en medicatie zijn nog steeds welkom!
We gaan weer een actie organiseren om eten bij elkaar te krijgen zodat wij een groot transport naar Malaga kunnen laten vertrekken, elke drie maand is er een transport . Wij vragen als organisatie heel weinig en proberen altijd te roeien met de riemen die we hebben maar heel af en toe hebben wij ook uw hulp nodig
We hebben binnenkort weer een transport richting Zuid-Spanje naar Finca Noah. Honden-en katteneten is nog altijd de zwaarste onkost van elke organisatie. Daarom lieve mensen willen we graag voor de lange wintermaanden eten inzamelen. We hebben 52 poezen die hier verblijven, dit zijn oudjes en zieke katten. Hierbij ons in de finca zijn er al 30 en bij de opvang van Janice zijn er nog 20. Deze hebben kattenzand, brokken en zacht voer nodig. (Sommige oude poezen kunnen geen brokjes meer eten) Er zitten poezen tussen van 12 en 20 jaar.
Ook onze hondjes waarvan de meeste oud en ziek en hondjes die omwille van gedragsproblemen niet meer kunnen geplaatst worden, hebben dagelijks voer nodig. Elk soort van voer is meer dan welkom. Wij hebben verschillende adressen waar het kan naartoe gebracht worden om dan richting Spanje te vertrekken.
Wij verdelen ook eten hier aan de verschillende opvangadressen. Koekjes, botjes en alle soorten voer zijn welkom.
Als het om grote hoeveelheden gaat kunnen mensen van ons team dit met veel plezier ophalen in België en Nederland.
De dieren kijken er alvast naar uit!1-10-2020
Een hond of kat adopteren? Denk goed na!!!
Graag wil ik een woordje plaatsen over het adopteren van een dier. Lees eerst dit aandachtig voor u overgaat tot het invullen van een adoptieaanvraag.
ALS U EEN DIER ADOPTEERT, IS DIT VOOR HET LEVEN, NIET VOOR EVEN!!!

[meer...]

1-10-2020
Euroclub van Arca Noah help ons helpen
klik hier
Beste leden,
Omdat wij Arca Noah een warm hart toedragen en heel graag willen dat zij verder kunnen gaan met hun mooie werk hebben wij een euroclub opgericht. Iedereen die wil kan één euro per maand automatisch over laten maken. We hebben veel leden dus dit projectje zou moeten lukken. Wie wil er mee doen.

Je kan gaan via onze site en via paypal overmaken
Belgie kan het gewoon op de Arca noah rekening overgemaakt worden
Belgie BE24293026042838
Nederland NL31ABNA0500070989
Paypal zie homepage.[meer...]

1-10-2020
Kattenvaccinaties: woordje uitleg
Er zijn de laatste tijd weer veel kittens en katten gevonden. Ze worden gewoon in dozen afgezet.
Velen willen graag een woordje uitleg over de vaccinaties en wat we doen.
Een kat krijgt op 10 weken een cocktail, dit is nu een nieuw vaccin (niet goedkoop) maar alles zit erin. i
Ze zijn nu ook volledig beschermd tegen leukemie. Deze cocktail wordt nog een keer herhaald op 14 weken
Ze krijgen dan ook de Rabies enting en 21 dagen later kunnen ze gaan. Ook een volwassen kat krijgt identiek het zelfde. Dit beschermt ze dan voor één volledig jaar.
Fevaxyn Pentofel.
FPV -FCV-FVR-Chlamidia- FEL.V (leukemia)


[meer...]

1-10-2020
Arca Noah Charity shop Alhaurin el grande
Alle Nederlanders en Belgen die in de buurt van Alhaurin el Grande en omstreken wonen kunnen tweedehandsspullen binnenbrengen ten voordele van onze honden en katten paarden Vogels. recht over de supermarkt Mercadonna in het dorp
Ook mensen die iets leuk zoeken zoals kleding, boeken, cd`s, juwelen enz vinden hier zeker hun gading.
klik hier[meer...]

1-10-2020
Mededeling als mijn hondje is overleden wat dan?
Als een hondje komt te overlijden wat gebeurd er dan, want er zijn wat vragen hier over. Als een hondje is geadopteerd en vertrekt komt het op happy end. Soms gebeurd dat een hondje komt te overlijden, wij kunnen niet anders dan het dan op overleden plaatsen in de database, dit wil ook zeggen dat de weblogjes niet meer blijven bestaan. Helaas kan ik dit niet veranderen. Ze blijven allemaal in onze gedachten.1-10-2020
schenk 1euro dat maakt enorm verschil voor ons
DELEN JULLIE MEE KOST NOG MOEITE NOG TIJD NOG GELD !!!!!!
Vergeet niet dat één euro voor ons al groot verschil maakt, want vele van deze één euro`s maakt een geheel, één geheel waar wij een dierenleven mee kunnen redden. Laat voor één of een paar euro`s je geweten zeggen, ik heb vandaag iets goed gedaan . Je hoeft niet veel te geven dat vragen wij niet , maar als deze één euro een verschil maakt waarom doen we het dan niet . Help ons helpen wij vragen nooit veel, enkel ons werk dat we al 10 jaar doen voor te zetten. Steun ons deel ons. Laat zien ik heb hart voor dieren. Help ons de dieren te helpen

Pay pal
asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal christel@arcanoah.eu

Christel en luc de block verbist
Arcanoah België
pay pal xtlou1@gmail.com
BE24293026042838

Muchas gracias10-9-2020
koop geen hondje adopteer een hondje red een leven
10-9-2020
Mishandeling van de Podenco en Galgo Andalusie
40 procent van de honden in Spanje die te maken hebben– De Spaanse politie afdeling Seprona van de Guardia Civil heeft in haar laatste rapport duidelijk aangegeven dat 40% van alle honden die mishandeld worden, in de steek worden gelaten, gestolen of gedood worden jachthonden zijn. Hoe je het ook went of keert, de jachthonden hebben het in Spanje zwaar te verduren. De statistieken van de Seprona dienst geven daarnaast aan dat gedurende de laatste vijf jaar dit aantal gestegen is.

Ruim een 40% van alle mishandelde, gedode en in de steek gelaten honden in Spanje zijn galgo’s, podenco’s en andere jachthonden. Dit staat in het rapport van de Guardia Civil die alle gegevens van dierenmishandeling van de afgelopen vijf jaar op een rij heeft gezet. Het laatste rapport van de Seprona dienst stamt alweer uit het jaar 2013 dus het was wel eens tijd voor nieuwe statistieken.

Volgens de officiële gegevens van de Seprona hebben gedurende de laatste vijf jaar tenminste 66.242 honden te maken gehad met mishandeling. Hiervan waren er 22.724 jachthonden, een 40% dus. Dat is een erg groot aantal van mishandelde honden als je dat vergelijkt met de redelijk kleine groep van Spanjaarden die iets met de jacht te maken hebben, volgens de Seprona slechts 2% van de bevolking (die een vergunning hebben en geregistreerd staan).[meer...]

5-9-2020
Katay vosje 5 jaar oud adoptie op afstand
lees haar verhaal.

[meer...]

1-9-2020
Mededeling wanneer mag mijn hondje vliegen
Pups krijgen op 7-9-11 weken hun vaccinaties , afhankelijk ook van hun leeftijd dat ze binnenkomen , vooral ook hun gezondheid, volwassen honden krijgen een coctail geldig voor één jaar. Pups krijgen op drie maand hun Rabiës enting en chip. ZE MOGEN DAN OOK MAAR PAS 21 DAGEN LATER VERTREKKEN. Dit hangt dan ook af van het aantal adoptie en vluchten die we binnenkrijgen. Je moet hier echt rekening mee houden, alle dagen krijgen we mailtjes wanneer komt het hondje nu. Wij kunnen helaas dit niet bespoedigen , iedereen moet geduld hebben en afwachten, wij doen echt ons best om jullie hondje zo snel mogelijk te laten overkomen , daarom ook heel belangrijk vluchten gevraagd zie op onze info pagina vlieg een hond.1-9-2020
hulp nodig als bescherming voor de dieren
WIJ VRAGEN U HULP heel dringend ....
We vragen het niet graag, want het is altijd maar het zelfde, organisatie hebben hulp nodig, maar toch is dit van nood belang voor alle dieren . Het is lente en binnenkort weer zomer alle hondjes en katten moeten weer een vernieuwing krijgen van bandjes puppetjes voor bescherming tegen de zuiderse zandvlieg Leishmanasis De bandjes kunnen ze 6 maanden om houden puppetjes voor de kleintjes Advetix wat hun ook tegen de zandvlieg beschermt moet elke maand vernieuwd worden . We hebben in totaal toch een 150 nodig om alle hondjes en katten hier te beschermen ook bij onze opvang gezinnen . Bij de dierenarts de bandjes aankopen is te duur want we krijgen daar geen korting op en daar kosten ze 23,50 euro per stuk. Maar we kunnen ze rechtstreeks bij een verdeler aankopen, wat voor ons iets goedkoper is. Maar elke euro is welkom want vele kleine euro`s maken een bandje wat de hondjes dan weer 6 maand beschermt
Iedereen wil heel graag zijn hondje beschermen maar het is ook voor ons heel belangrijk vooral ook voor onze blijvertjes en oudjes

U kan ze ook opsturen naar
Adres is
Luc en Christel De Block Verbist
Arcanoah
App Correos 94
Alhaurin el Grande 29120
Espana
of je kan centje overmaken !
t.n.v. Luc De Block Verbist Christel
Arcanoah tav bandjes voor de dieren
ES8621006892090200062875
Caixa Espana
Asociacion Arca Noah1-7-2020
help ons helpen
we zijn 11 jaar bezig met het herplaatsen van dieren.
Denk eens extra aan onze dieren, we hebben u hulp zo hard nodig , je kan voor 15 euro per maand een hondje of kat adopteren op afstand per maand per jaar. kijk even op deze pagina http://www.arcanoah.eu/aoa/aoa2.php

ook kan je een brokkenpakket schenken voor 7.50 http://www.arcanoah.eu/actie/actie2.php

Ook elke euro zijn we heel blij mee. Help ons ons werk verder te zetten, we hebben echt jullie hulp nodig na 10 jaar en 7500 dieren te hebben geplaatst willen hij heel erg bedanken voor al jullie steun. Maar hebben u nog steeds nodig, het is een speciale dag ook voor onze hondjes katjes en paardjes, kortom alle dieren.
hoe het begon https://youtu.be/JFg3wo6HPXg

t.n.v. Luc De Block Verbist Christel

Arca Noah
IBAN BE24293026042838
BIC GEBABEBB
Muchas Gracia1-6-2020
Denk na voor je een HUISDIER AANSCHAFT
Draag zorg voor mijn hele leven,
Ik heb immers zoveel liefde te geven,
Maar dump me niet wegens scheiding,
Verhuis of te weinig tijd.
Want nadien krijg je spijt
Je laat me met zoveel verdriet achter,
Ik mis mijn thuis de kindjes mijn mandje ,
Ooit zo verwend
DENK AUB KEER NA VOOR JE ADOPTEERT OF HUISDIER AANSCHAFT HET IS NIET VOOR EVEN MAAR VOOR HEEL ZIJN LEVEN4-5-2020
Het nut van castratie en sterilisatie
We krijgen veel vragen waarom mensen hun adoptiehond best laten castreren of steriliseren.
Daarom een woordje uitleg van Dr. Greet Pouders die de voor- en nadelen afweegt.

[meer...]

1-5-2020
Overdracht op de luchthaven van een adoptiehondje
Veel mensen vragen zich af hoe dit verloopt.

[meer...]

1-5-2020
Als men een puppy of hondje adopteert.
Vele vragen worden gesteld:
Is de pup zindelijk?
Kan hij uren alleen zijn?
Kan hij met katten?


[meer...]

1-5-2020
Opvanggezinnen gezocht, woordje van uitleg
ZIJN ER NOG MENSEN DIE ZICH WILLEN OPGEVEN ALS OPVANG GEZIN? NEEM A.U.B CONTACT MET ONS OP. Of mensen die denken dat ze op een of andere manier iets kunnen betekenen voor het Arca Noah team zoals advertenties plaatsen, opvang luchthaven, inzamelen van eten, spullentje enz... , of andere ideeën hebben,zijn meer dan welkom.

Als een hondje terug moet komen door omstandigheden van het baasje(ziekte, scheiding, persoonlijke problemen enz) hebben we opvanggezinnen nodig waar het hondje voor een korte periode kan opgevangen worden. Meestal worden deze hondjes snel terug geadopteerd.

[meer...]

1-5-2020
Een huisdier is niet voor even
Deze uitspraak berust op waarheid.
Een huisdier is niet voor even maar voor je hele leven. Een huizenhoog cliché, maar deze aangrijpende video van DeadLens Pictures maakt het wel pijnlijk duidelijk.
Natuurlijk zijn kinderen en honden niet hetzelfde, maar veel hondenbezitters beschouwen hun huisdier wel als hun eigen kind. Begrijpelijk, door de relatie die je ermee opbouwt wanneer je hem in huis haalt. Ze maken deel uit van de familie. En wanneer je een hond opneemt in je gezin, heb je dezelfde verplichting tegenover hem dan tegenover je eigen kinderen. Honden zijn net zo goed levende wezens.
Met deze hartverscheurende video wil DeadLens Pictures ons laten zien wat er gebeurt wanneer je die verplichtingen niet nakomt. Hoe? Door in het filmpje de hond te vervangen door een klein, schattig meisje. Ben je nog altijd zeker dat je het in je hebt om die hond in huis te halen?1-5-2020
VOOR JE ADOPTEERT LEES DIT EVEN IS KLEINE MOEITE
Waarom doen wij dit werk?
Jammer genoeg zijn wij al 10 jaar bezig en het wordt alleen maar erger. Mensen hier moeten overleven met soms 400-500 euro in de maand. Dit zijn vaak gezinnen met kinderen, ze krijgen geen uitkeringen, laat staan kinderbijslag en daar moeten ze het mee doen. mensen hebben hier in het zuiden ook veel armoede en kindjes gaan gewoon zonder eten naar school. Ze hebben honden en katten thuis rond lopen maar nu de dierenklinieken ook nog eens hun prijzen opdrijven, hebben deze mensen helemaal geen geld meer voor hun dieren, de tax is nu al 21% , wat verwacht je dan. Het wordt er niet beter op, zelf krijgen we te weinig steun, donaties of middelen om te helpen.
Steriliseren en castreren kost geld, het is heel makkelijk gezegd van doe er iets aan maar wij moeten wel de financiële middelen hebben om dit te doen.

[meer...]

1-5-2020
hoe verloopt de overdracht leuk filmpje
Een hele leuk filmpje gemaakt door paul van ons team , bij de aankomst op de luchthaven van enkele adoptie hondjes.

[meer...]

13-4-2020
Nog steeds verjaardag kalenders te koop 2019
We hebben nog hele mooie verjaardag kalenders te koop.
Zo help je onze Organisatie.
Als je hondje adopteerd kan het gemakkelijk meegegeven worden met de vlucht . Spaart verzendkosten . Help ons helpen voor 10 eurokrijg je iets mooie terug.
Er zijn voor het 10 jarige bestaan van Arca Noah hele mooie verjaardag kalenders gemaakt vorig jaar . Deze zijn gemaakt in familiekring met eigen dieren. Ze kosten 10 euro 33cm op 48cm in mooie kleuren en stevig papier . Dit alles om ons te steunen en ons werk verder te zetten. Wij willen dan ook alle sponsors heel erg bedanken voor hun bijdragen en het waar te maken. Ze zijn gemaakt door 2 professionele fotografen. België Rudi wouter www.rudiwouters.com Spanje www.estudiotresjotas.com Ze worden in België Nederland Spanje verkocht. Bestellen kan arcanoah@gmail.com
vermelding verjaardagkalender DELEN IS HEEL LIEF

asociacion Arca Noah
kalender 2018
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal xtlou1@gmail.com
vermelding aankoop kalender 2019
Muchas Gracia

[meer...]

11-4-2020
Wanneer komt mijn hondje of katje LEZEN
WANNEER MAG MIJN HONDJE VLIEGEN

We krijgen dagelijks mails met de vraag wanneer kan ik mijn hondje verwachten. De DIEREN die binnen komen ongeacht hun leeftijd. Ze krijgen eerst ontwormingen. Daarna starten we normaal op 6-8weken met de eerste parvo vaccinatie. Dan op 10 weken krijgen ze de eerste coctail die herhaald wordt rond 12 weken waar ze ook hun Rabiës enting krijgen. 21 dagen later mogen ze pas vertrekken , dus op 15 weken, sommige pups zijn al wat ouder als ze binnen komen , en moeten ook hun vaccinaties krijgen dan geld natuurlijk die 15 weken niet en wordt dit iets later ZE MOETEN VOLLEDIG GEVACCINEERD ZIJN VOOR HUN VERTREK is een pup al
12 weken als ze binnen komen kunnen ze hun Rabia krijgen maar moeten ze nog 6 weken wachten tot na de vaccinaties. Zelfde met volwassen honden. En dan is het ook nog afwachten wanneer we een vlucht binnen krijgen. Soms vertrekken er wel 20-30 hondjes rond de zelfde periode, we kijken dan even naar de adoptie datum plaats van luchthaven. Helaas kunnen wij niet voor iedereen zomaar een geschikte vlucht vinden, de ene werkt de andere kan geen afstand rijden. Wij moeten ons ook aanpassen aan de vluchten die binnenkomen. En dan is nog de grote vraag is er wel plaats voor een hondje mee te vliegen op die vlucht. Ook voor ons zijn dit vele vragen die we zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Vele mails gaan ik moet verlof aan vragen, doe dit aub als je de juiste vlucht datum hebt ik kan dit zelf ook geen weken op voorhand zelf zeggen. Je kan ook zelf je hondje komen op halen en een vlucht sponsoren. Dus wij kunnen echt pas zeggen als het hondje is ingepland dat dit de datum van vertrek is, dit kan soms week op voorhand zijn soms paar dagen soms enkele weken. Wij boeken heel af en toe zelf vluchten als de prijzen goedkoop zijn. Maar wij zijn niet de enige organisatie die hondjes overvliegt , de plaatsen zijn soms heel beperkt! Wij vliegen enkel op Eindhoven Rotterdam Amsteram met Transavia. Heel soms met Tui maar daar mag maar één hond mee per persoon dus heel beperkt en heel duur .17-3-2020
AANDACHTIG LEZEN WAT TE DOEN BIJ AANKOMST

WAT TE DOEN ALS MIJN HONDJE OF KATJE AANKOMT

Als je hondje of katje aankomt, vragen wij altijd even nog een kuurtje Panacure te geven dit omdat sommige hondjes het bacterie Giardia bij zich kunnen hebben. Giardia is een veel voorkomende infectie bij honden maar ook bij katten . Honden of katen ie met Giardia besmet raken worden niet altijd ziek. Met vooral jonge honden en honden met een verminderde weerstand dit kan ook enkel al door stress zijn, krijgen klachten in de vorm van diarree en soms braken. De beste behandeling van Giardia bij de hond is met Panacur (fenbendazol).
Verder zeker het allerbelangrijkste geen hem of haar de eerste dagen zo min mogelijk stress. Iedereen vind natuurlijk het nieuwe huisdier super leuk, maar soms voelen ze zich nog wat onwennig . Geef ze daarom alle tijd. Sommige dieren zijn al van het eerste uur speels en willen alle aandacht, andere zijn nog een beetje terug getrokken. Niks forceren laat ze zelf na je toe komen. Vergeet ook niet in enkele dagen de microchip om te zetten op je naam, bij de info pagina op de site lees je er meer over. Ze krijgen bij ons elke maand pupetje tegen vlooien en teken, dit wil niet zeggen dat die nog aanwezig kunnen zijn. Dus daarom altijd nog eens goed controleren, bij ons zitten de dieren in groepjes en dit is vaak moeilijker te bestrijden.10-2-2020
Arca Noah España wordt gesponsord door:

Spaanse Recepten