Arca Noah España 
Andalucia Registry of Associations
Charity No. 8517
Entidad Inscrita en el Registro de
Asociaciones de Andalucia No. 8517
CIF NIF G93145134
RSIN 8275.01.043


1280 x 720
 

15 honden en 3 katten wachten op een nieuw thuis...


blijf ons steunen
asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal christel@arcanoah.eu

tav arca noah
Muchas Gracias

https://youtu.be/o4xB5k6JoII


bekijk het filmpje.29-3-2025Alfie -
Dit is Alfie , hij zoekt een gouden mandje een schat van een pup en helemaal vertrek klaar. Hij mag als het goed is 5 juni meekomen.Maar we hopen uiteraard op een gouden mandje voor die datum zodat hij direct naar een baasje kan gaan. Een perfect gezinshondje middelmaat.

EXTRA INFO ARCA NOAH VEILIGHEID VAN U HONDJE
LIEVE ADOPTANTEN VAN ARCA NOAH ,
NOGMAALS PROFICIAT MET DE ADOPTIE VAN JULLIE HONDJE.
MET DEZE MELDING WIL IK JULLIE EXTRA INFORMATIE GEVEN OVER HET AANLIJNEN VAN JULLIE HONDJE.
ELKE HOND HEEFT ZIJN EIGEN LEERPROCES. ALLES IS VREEMD VOOR HEN.
DAAROM VRAAG IK JULLIE DEZE INFO ZEKER OP TE VOLGEN.

1. GEBRUIK EEN ANTI ONTSNAPPINGTUIGJE VOOR JE HOND. DAAR KUNNEN ZE ZEKER NIET UIT ZIE FOTO`S NR 1

2.GEBRUIK GEEN FLEXLIJN! zie foto 2 ALS JE DEZE LAAT VALLEN SCHRIKT JE HONDJE EN GAAT DIE OP DE LOOP. DE FLEXILIJN BLIJFT ACHTER JE HONDJE HANGEN EN MAAKT VEEL LAWAAI. DAARDOOR BLIJFT JE HOND VERDER EN VERDER LOPEN. GEBRUIK DEZE NIET !!!!!

3.DOE JE HOND EEN HALSBAND AAN MET EEN GESP SYSTEEM ZIE FOTO 1.2.3 ZO KAN DIE ZEKER NIET OVER HET HOOFD UITGAAN.

4.GEBRUIK DUBBELE LIJN ZIE FOTO`S


[meer..]

31-7-2030


VOORWOORD : Arca Noah is het Spaans voor ark van Noah, en is de naam die we gekozen hebben voor onze organisatie ter opvang en (her-)plaatsing van honden .
De naam is afgeleid van de Ark van Noah. Wij wonen sinds 1999 in Zuid Spanje en werken met diverse organisaties samen. Deze organisaties zijn een doorgangskanaal geworden voor verlaten, verwaarloosde, zieke en gewonde honden en soms katten.

Wij helpen deze organisaties om deze kansloze dieren aan een huisje te helpen. Alle organisatie waar wij mee samen werken hebben een erkende licentie. En staan geregistreerd bij Andalucia Registry of Associations.Alle onze dieren zijn volledig medisch goedgekeurd voor ze vertrekken. In 2009 is de organisatie Arca Noah van start gegaan, mede dankzij de vruchtbare samenwerking met diverse instanties en organisaties en de toenemende adopties in de loop der jaren. Bekijk ook eens dit filmpje om een indruk te krijgen van de werkzaamheden bij Arca Noah.
We hebben sinds we begonnen zijn voor meer dan 12.000 dieren een huisje gevonden. 2009 okt tot 1 jan 2024. Als organisatie Arca Noah kunnen we ons officieel en publiekelijk profileren. Ook proberen we meer druk uit te oefenen op de betrokken Spaanse instanties zoals de dierenbescherming e.d. We hopen via onze organisaties en de media de politiek te kunnen beïnvloeden, zodat de 'beestachtige' omstandigheden waarin vele dieren in Spanje leven, snel tot het verleden behoren. Ook dieren hebben immers recht op een liefdevol en respectvol leven. Wij werken enkel met gastgezinnen in Spanje of andere organisaties die wij hulp aanbieden hun dieren te helpen herplaatsen, de dieren verblijven in deze verschillende Nederlandse Belgische Engelse Spaanse gastgezinnen tot ze geadopteerd zijn NOOIT in Nederland of België. Alle dieren hebben speelruimte en zitten nooit in kennels. Ze hebben speelruimte en binnen en buitenruimtes. Alles wordt heel zorgvuldig om besmetting te voorkomen apart gehouden, zijn wij heel strikt in.

We hopen dit werk nog lang te kunnen voortzetten en hebben de medewerking van een gemotiveerd, energiek en enthousiast team vrijwilligers.
Bij voorbaat dank voor uw interesse en uw bereidheid om met ons te willen samenwerken. Uw steun en bijdrage zijn van belang voor de verbetering van het lot van de kansarme dieren. Meestal vangen wij kleintjes op omdat er heel weinig asiels zijn die ze kunnen binnen nemen. Dit ook omdat er veel Parvo Corona onder de kleintjes voorkomt. Wij werken daarom hoofdzakelijk met opvanggezinnen. Zij blijven daar en krijgen daar ook alle zorg tot ze dan uiteindelijk mogen vertrekken. Soms zijn ze heel jong, een paar dagen oud, ze worden door onze opvanggezinnen heel liefdevol met de fles grootgebracht.

Arca Noah team

Groot verlies binnen Arca Noah Mariane
Lieve Mariane , je hebt de strijd verloren, tot op het laatste heb je gevochten, 18 jaar heb ik je gekend , 18 jaar was je mijn rechterhand van Arca Noah . De Nederlandse president zo noemde je je altijd lachend . Je bent samen met me begonnen, heel in het begin heb je het opstarten van Arca Noah meegemaakt , veel tranen, maar ook veel gelachen om de hondjes , duizenden hondjes zijn ook door jouw geplaatst. Tot op de laatste dag was je attent op arca noah . We hadden bijna dagelijks contact 18 jaar lang . Ik kan niet tellen hoeveel keren je hier bent geweest om hondjes op te halen. Je keek er altijd zo naar uit om richting Spanje te komen nooit was iets te veel voor je .💜
Een paar weken geleden zei je nog ,ik kom als ik beter ben 😢.
Het heeft niet zo mogen zijn.
Mariane je was een vriendin die ik iedereen zou willen wensen, eentje waar ik heel trots op was ,ik kon alles met je delen. En een vriendin die ik kon vertrouwen, ik heb nog nooit iemand zo oprecht en eerlijk gekend. Je was een vriendin die ik nooit meer kwijt wilde. Maar het heeft niet zo mogen zijn. Ik ga je heel hard missen . Het leven is soms oneerlijk, en het doet heel veel pijn, maar ons hart is gevuld met herinneringen alle mooie momenten die we 18 jaar lang ,samen hebben beleefd. Je leefde voor je gezin Familie je kinderen en kleinkindje en toch ook voor Arca Noah . Er zal nu een grote stilte vallen , geen berichtjes meer . Mariane ik ben je intens dankbaar dat je een deel uit maakte van mijn leven. Als vriendin , en als trouwe steun en hulp in onze organisatie. Rust zacht , vergeten gaan we je nooit doen . Christel Luc en de kinderen. 💜💜💜💜


[meer..]

19-8-2041
BLIJF ONS STEUNEN
lieve mensen dank U voor de vele donaties, die we mogen ontvangen hebben, maar de laatste weken is echt wanhopig zoveel oproepen zoveel kleintjes dat er gedumpt worden. Wij zetten ons als organisatie vooral in voor de allerkleinste, ten eerste omdat wij geen asiel hebben , maar wij werken met gasten gezinnen. Dit is voor de allerkleinste veel veiliger en veel fijner, daar de liefde volle zorg van de opvang mama`s op nr 1 staat. Dit doen we al 18 jaar . Maar de laatste maanden weken, is de nood heel hoog, Ook door de crisis voelen wij dat vele mensen hier, niet de middelen hebben op dierenarts kosten te betalen, de lonen liggen hier heel laag. Maar de prijzen stijgen, voeding maar ook dierenvoeding dierenzorg vaccinaties ect... Daarom is u hulp zo belangrijk, 1 euro maakt al een verschil al deze kleine mondjes hebben eten nodig , verzorging nodig , vaccinaties ontwormingen pippetjes tegen de zanvlieg vlooien en teken, de temperaturen zijn hier heel hoog. We koelen ze zo goed we kunnen alle dagen af. Blijf ons steunen blijf ons helpen. Alleen kunnen we dit niet redden. We zitten op moment over vol, opvang gezinnen te weinig, want wie wil er nu nog opvangen?? Ook de transporten de vlieg tickets zijn amper nog te betalen. Maar we roeien verder met de riemen die we hebben. We blijven hopen, ons levenswerk mag niet stoppen! Muchas gracias. KAN JE NIET GEVEN GEEN NOOD DELEN HELPT OOK HOE MEER MENSEN HET LEZEN HOE MEER KANS OP HULP
asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875

paypal christel@arcanoah.eu
Muchas Gracias
https://youtu.be/o4xB5k6JoII
4-8-2040
even aandachtig lezen heel belangrijk ONS WERK
Waren zetten wij ons in voor de allerkleinste???

[meer..]

29-4-2040
DRINGEND VLUCHTEN april mei juni juli gevraagd
We zoeken dringend voor de maand april mei juni juli aug sept naar enkele vluchten. Niet via facebook aub reageren, maar je kan een mail sturen naar arcanoah@gmail.com of http://www.arcanoah.eu/vliegen/vliegen2.php aanvraag invullen, heel veel hondjes wachten om te mogen vertrekken , Ook een donatie voor vluchten zijn meer als welkom. Vermelding donatie vlucht. Helaas is het niet altijd mogelijk om zelf extra vluchten te boeken daar ze in sommige periode heel duur zijn. Ook heeft transavia hun prijzen transport dieren opgetrokken .De hondje inboeken is ook niet gratis .

asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal christel@arcanoah.eu
Muchas Gracia
www.arcanoah.eu
14-4-2040
Bellasglow NEW beautyline ten voordelen Arca Noah
Lieve mensen, vele zullen haar wel kennen Channah Van Belleghem. De naam van haar gekozen beautylijn, is de naam van haar geliefd hondje BELLA, die 18 is geworden. Zij is degene die al die jaren voor alle hondjes heeft gezorgd, die nu bij jullie in hun mandjes liggen, soms met veel traantjes, maar ook met heel veel liefde, want het gaat niet altijd goed. Sommige kleintjes halen het niet wat heel veel verdriet geeft, maar heel veel krijgen een gouden mandje en daar doet ze het voor. Haar passie en liefde voor de dieren is enorm, ze heeft ondertussen ook haar diploma assistente dierenarts gehaald, waar ze in haar vrije uren veel tijd aan besteedt vooral aan de verzorging en veiligheid van jullie kleintjes. Zeker voor een jong meisje als zij een enorme bewondering hoe ze dit elke dag doet. Ze is nu al enkel jaren bezig om ook een stukje van haar droom waar te maken buiten Arca Noah, haar eigen beautylijn ontwikkelen. Ze heeft dit met heel veel zorg gedaan. Neem kijkje op haar website www.bellasglow.eu. Ze wil dan ook heel graag elke maand een percentage van de opbrengst aan Arca Noah schenken. Alle producten zijn volledig natuurlijk gemaakt. Kan je niet kopen, dan is het verspreiden van reclame heel lief. Muchas gracias. (Het zijn top producten en wil nog uitbreiden in de toekomst )

[meer..]

21-1-2039
extra transportkost ophalen hondje luchthaven.
Als U hondje is ingeboekt , krijgt iedereen ruim op tijd de transportdatum zodat je je daar op kunt voorbereiden .

Dit wil zeggen dat je toch die dag vrij moet maken, om je hondje op te halen, op de opgegeven plaats waar ze aankomen en moet je aanwezig zijn .

Wij kunnen helaas niet als taxi gaan spelen, en de hondjes voor de deur afzetten.

Als het niet lukt b.v als de datum te kort is (een last minuut vlucht ) en je niet na de luchthaven kan komen omdat je het ivm regeling werk niet meer kan regelen , dan hebben we daar zeker alle begrip voor .
Dan kan onze vrijwilliger het hondje meenemen, maar dit moet echt op voorhand besproken worden ,want niet iedereen kan dit .

Wij vragen daar een vergoeding voor van 25 euro.
Het hondje moet dan bij de vrijwilliger op later uur op gehaald worden wat je met haar kan afspreken.
Dit wordt echt enkel per uitzondering toegepast. En in overleg.
20-5-2035
Pups van Arca noah worden getest met katten
Pups van onze eigen opvang worden getest met 🐱 katten

bekijk het filmpje.

[meer..]

12-4-2026
Channah aan het werk
8-6-2025
Adoptie gaat enkel via de website
Als u een hondje ziet, info wil ,of een optie op wil nrmen dit gaat enkel via de site . Niet via advertenties paginas of facebook. U kan zonder verplichtingen een aanvraag tot info of adoptie indienen. Karin of marianne nemen gelijk contact met U op . Klik op het hondje dat u ziet op de site en u heeft de mogelijkheid om dan het formulier in te vullen. Wel alles duidelijk en volledig indienen , anders komt het niet aan.28-4-2025
Dagelijks werk van de opvang gezinnen
Goedemorgen . Wij beginnen elke morgen met de kleintjes ... Het eerste wat je ziet als je wakker wordt zijn hongerige kleintjes . Een heel veel.💩💩💩💩Dus dat wordt schoonmaken. De kleinste krijgen dan allemaal warme puppy melk, en een paar uurtjes later krijgen ze dan wat starter korreltjes, ze eten nog 4 keer per dag . Voor ze gaan slapen krijgen ze ook nog kom puppymelk . De grotere krijgen korreltjes . Ook voor alle opvang mama opvang gezinnen thanks Suzanne Turner Amaya Aristi Garcia Javier Laguna Balebona suzie Channah Van Belleghem Tracy enz.... mensen staan er soms niet bij stil wat een werk . We gaan niet zitten als eerste in de morgen met ☕. Het eerste wat we doen is onze 🐶🐶🐶🐶 . Muchas gracias for all the foster families . Zij nemen alle zorgen op zich tot jullie als adoptant je diertje krijgen weken maanden het zelfde ritueel elke dag . ♥️♥️♥️♥️♥️

bekijk het filmpje.14-1-2025
Denk na voor je adopteert dumpen in het asiel
Kan echt niet het is een levend wezen geen speelgoed!!!!!

[meer..]

17-11-2024
Ana geadotpeerd
ana is in belgie in opvang ze kan op afspraak bezocht worden. Ana is met een woord gezegd een schat! Een geweldig leuk gezinshondje niet zo heel groot!Ze kan met kinderen andere dieren zonder probleem. Je krijgt er geen spijt van . Haar opvang mam was ernstig ziek daarom is Ana extra mogen meekomen zodat ze sneller een gouden mandje vind. je kan contact opnemen met karin van ons team voor een bezoekje. 0032 479 213 31620-5-2024
4 kleintjes binnen gebracht
Later volgt meer ingo en komen ze ter adoptie

bekijk het filmpje.

[meer..]

14-5-2024
2 nieuwe pups binnengebracht
Vanmorgen 2 kleine podecootjes binnen gebracht gaan kleintjes blijven meer info komt later

[meer..]

21-4-2024
10 flessen pups
gisteren namiddag belde onze dierenarts voor een noodgeval. Iemand had een zwangere spaans waterhondje binnen gebracht. Ze was al enige tijd aan het bevallen , wat uiteindelijk niet lukte , uitgeput brachten ze haar binnen . Mama heeft een spoed keizersnede ondergaan, ze heeft het helaas niet gehaald, ze was ocharme zwanger van 13 kleintjes. 10 hebben ze nog kunnen redden. We zijn ze gaan halen ze maakte anders geen enkel kans , we kunnen enkel maar 🙏🙏dat ze het halen, gisteren was het moeilijk , vandaag drinken ze ietjes beter, ze hebben een warmte lamp en warm water kruikjes ze raken snel onderkoeld . 10 buikjes om te vullen om de 3-4h eten. de eerste week. Weer een paar slaaploze nachten. 💜Hulp voor puppymelk is altijd welkom.
asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal christel@arcanoah.eu


[meer..]

21-4-2024
weerom 4 nieuwe kleintjes in onze opvang
4 nieuwe kleintjes gisteren via een oproep binnen gebracht, het waren er meer en zijn verdeeld tussen ons en een andere organisatie , omdat we echt vol zitten. Ze hebben wat extra zorg nodig het zijn nog heel kleintjes . Ze zijn een beetje ondervoed.
Ze krijgen nu Royal Canin puppy starters.
Alle hulp is welkom nu met zoveel kleintjes in onze opvang.
Alle kleine beetjes helpen.
Meer info gaat later komen, nu moeten ze wat groeien en aansterken.


bekijk het filmpje.

[meer..]

17-4-2024
4 nieuwe kleintjes binnen gebracht
Ze zijn 5/6 weken.krijgen nu alle zorgen komen spoedig op de website

bekijk het filmpje.

[meer..]

12-4-2024
financieel en beleid Arca Noah ANBI
Arca Noah Espana is de ANBI status toegewezen. Een ANBI status wil zeggen dat de Belastingdienst Arca Noah beschouwt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). arca Noah is hierdoor dan vrijgesteld van het betalen van belastingen over schenkingen en erfenissen. Je geld wordt dus helemaal gebruikt om ons werk te steunen! Meer over ANBI vind je op www.anbi.nl.

Doneren met belastingvoordeel

Doordat Arca Noah beschikt over een ANBI status, is dit ook voordelig voor u als donateur/sponsor. U kunt namelijk uw donaties aan Arca Noah onder bepaalde voorwaarden aftrekken van de belasting.

Uw gift is aftrekbaar wanneer:

Het gaat om giften aan instellingen van algemeen belang;
Het totaal van alle giften (u mag giften aan Arca Noah en andere goede doelen combineren) in één belastingjaar tussen de 1% en 10% van uw verzamelinkomen bedraagt;
Het totaalbedrag van alle giften samen minimaal € 60,- bedraagt.
Kijk voor meer informatie over het voordeel van het doneren aan een goed doel met een ANBI-status, op de site van de Belastingdienst.De gegevens van Arca Noah

Hieronder vindt u de gegevens Arca Noah die u wellicht nodig heeft bij het doen van een gift, het opnemen van Arca Noah in uw testament of het instellen van een periodieke schenking aan Arca Noah .

, Financieel Beleid Arca Noah (ANBI)Officiële naam: Arca Noah
RSIN nummer: RSIN 8275.01.043
IBAN: ES8621006892090200062875

Telefonische bereikbaarheid inzake Arca Noah 0034636249484

Bereikbaarheid via e-mail Arca Noah arcanoah@gmail.com26-3-2081
Guesthouse te huur in Alhaurin El Grande
Nieuwe video 13/3/2024
Wil je graag er eens keertje een paar dagen er tussen uit , of een tussenstop op je rondrit in Andalusie , we hebben een guesthouse Noah ter beschikking . Dit ligt in Alhaurin el Grande bij Malaga. Alle info verkrijgbaar op aanvraag xtlou1@gmail.com
Het huisje staat bij ons in de finca ,er kan gebruik gemaakt worden van het zwembad het ligt in een Prachtige mooie omgeving . Enkel voor twee personen . Het is volledig ingericht ( zie video ) , alsook Tv vlaanderen als Nl satelliet .

Ook ... Een mooi app te huur aan de costa de Sol 6-7 personen Torremolinos Benamadena

Groot app 140m te huur, loopafstand van strand op 50m en jacht haven . 4 slaapkamers 2 badkamers ruime living en keuken 3 terrassen. Heel rustig gelegen beneden verdieping. Vlak aan de boulevard. En vlak aan de jachthaven Puerto Marina van Benamadena. Wifi beschikbaar . Afhalen mogelijk door eigenaar zelf.
filmpje kan je bekijken. . Info deblock.luc@gmail.com

https://youtu.be/xNEHiCBFPRs

https://youtu.be/4n_T7bH_nXc?feature=shared
[meer...]

10-3-2080
Denk goed na voor je een dier gaat aanschaffen
Als je een hond naar een asiel brengt omdat je hem zat bent, omdat hij je lastig valt...
Of je verhindert op vakantie te gaan... probeer het dan niet voor jezelf goed te praten. Hij zit daar gewoon te wachten... Hij wacht tot je hem komt halen en naar huis brengt. Hij wacht al seconden, minuten, uren, dagen, jaren... 🥹
Hij weet niet waarom je niet terug komt, maar hij wacht op je omdat hij je vertrouwt 💔 Omdat hij, in tegenstelling tot jou, voor altijd van je houdt...
.
Een dier is nemen geen grap! Denk twee keer na voordat je een dier in huis neemt... ❤️12-5-2050
Denk na voor je een hondje adopteert
🙏😥Dump je hondje niet omdat hij niet perfect is. Dump je hondje niet omdat hij pijn heeft.Niemand is perfect . Dump jij je kind omdat hij stout is? Dump jij je kind omdat hij of zij niet perfect is? Dump jij je kind omdat hij of zij ziek is? Dump jij als ouder je kind omdat je relatie niet goed is? Dump jij je kind omdat je financiële problemen hebt? Waarom dump je dan zo makkelijk je trouwe vriend jaren heeft hij naast je gestaan. Altijd was hij er. En plots ik kan niet meer financiël voor hem zorgen . Ik ga scheiden hij past niet meer in mijn nieuw leven. Te druk met werk, nieuwe partner vind je trouwe vriendje plots niet meer leuk. Kinderen worden groot, te veel zorgen, geen plaats en tijd meer voor wat ooit hun maatje was. In wat voor een wereld komen we terecht als dit zomaar kan gebeuren. Je adopteert een vriendje voor het leven. Terwijl er zoveel zieltjes ongewenst worden geboren. Ooit waren ze met liefde gekomen in je leven maar ook weer even snel vergeten . Mensen aub bezint eer ge begint het is een levend wezentje wat leeft met ook zijn gebreken.3-11-2040
een hondje herplaatsen DRINGEND DIT even lezen
Voor u overweegt een herplaatsing aan te bieden lees dit even

Lieve adoptanten, ik weet niet goed hoe dit te schrijven, maar vind wel dat ik er iets van moet neerschrijven, de laatste maanden komen er zoveel hondjes terug, allemaal familie omstandigheden, slechte tijd, geen geld , geen tijd of zorgen meer kunnen geven, niks mis mee met de hond maar door persoonlijke omstandigheden. En plots krijg je een mail het hondje moet nu met spoed weg want het gaat niet meer. sommige zijn oudjes van wel 7-9 jaar , triest voor woorden. Maar we moet helpen en liefst vandaag dan morgen. Mensen dit gaat niet , we kunnen hulp aanbieden, maar wij hebben niet op een twee drie een opvang familie klaar . Dit vraagt tijd, U adopteert een hondje niet voor even maar voor heel zijn leven. Wij begrijpen heel goed dat sommige hun levensomstandigheden veranderen, en dat mensen hulp nodig hebben. Wij herplaatsen deze hondjes , zolang er geen druk of spanning is. We hebben daar ook tijd voor nodig, het zijn meestal ook geen pups meer , mensen krijgen hun hondje als jonge pup, hebben jaren voor ze gezorgd opgevoed, en dan plots moet hij weg, wij kennen ook het hondje niet. Wij moeten dan opzoek gaan liefst binnen de 24 h voor oplossing, in contract staat duidelijk bij herplaatsing hebben wij ook tijd nodig. En dat dit niet zomaar direct kan. Soms krijgen we maar halve of onjuiste informatie, omdat ze er snel vanaf willen. Met alle gevolgen van dien, wij hebben ook niet voldoende opvang gezinnen, die direct klaar staan. Als u al zoveel jaar zorgt voor je huisdier, kan die paar weken maanden daar niet op aankomen, je wil toch ook graag dat hij of zij goed terecht komt. Makkelijk de vinger na een organisatie wijzen, van los maar op want hij komt van jullie en negatieve commentaar neerpennen , de meeste weten nog niet eens de juiste inhoud van het verhaal, en ja het is een moeilijke tijd financieel het verbetert er niet op , ook voor ons is dit geen makkelijke tijd. Wij voelen ook minder adoptie , minder hulp. Maar de noodoproepen blijven maar binnenstromen, waar wij ook met onze handen soms in het haar zitten, hoe gaan we het redden, het in makkelijk achter een computer negatieve commentaar neerschrijven het verhaal maar half of niet kennen, en met de vinger wijzen, de organisatie lost het maar op. Wij zijn er om te helpen zo goed wij kunnen als mensen .Wij zijn er om te bemiddelen zo goed we kunnen binnen ons team, maar verwacht niet dat wij ijzer kunnen breken onder dwang met onze handen, zo werkt dit niet. Wij zijn allemaal vrijwilligers die allemaal heel hard hun best doen. Wij zijn ook maar mensen. Als er iets fout gaat springen ze er allemaal op net of wij zijn misdadigers. Omdat wij hun wensen en eisen niet gelijk kunnen inwilligen. De toestroom van herplaatsing komt hard aan zeker in deze moeilijke tijd, maar denk aub na als je een hondje adopteert , het kan eens moeilijk zijn , maar verwacht niet als je hulp nodig hebt dat wij binnen de 24h dit kunnen oplossen. Wij doen ons best , en proberen, iedereen te helpen, het ene hondje gaat al sneller dan het andere, dat is iets wat wij niet kunnen voorspellen.
Met haat verwijten los je niks op. Met begrip liefde tijd en geduld wel!

Let wel op een herplaatsing is verplichte sterilisatie en castratie nodig alsook in orde met de vaccinaties, dat staat in het contract !!! ANDERS KUNNEN WIJ NIET HERPLAATSEN. DOOR OMSTANDIGHEDEN ZIJN ER NU TE VEEL HERPLAATSINGEN . Dit gaat tijd vragen, en die tijd moet u ons geven, u heeft dit hondje geadopteerd en is ook u verantwoordelijkheid. Er zijn wachtlijsten op moment, iedereen heeft het moeilijk het is net of we leven in een andere tijd. Maar wat niet wil zeggen, dat dan, gelijk je trouwe viervoeter plots de deur uit moet. Wij kunnen enkel doen wat binnen ons bereik zit. Hou daar rekening mee. Denk ook aan de stress wat dit diertje gaat overkomen, als hij herplaatst moet worden, om gelijk welke redenen. BEZINT EER GE BEGINT ( denk goed na aan de gevolgen voor je deze stap zet )
Christel team Arca noah.19-10-2040
Negatieve commentaar Arca Noah even lezen graag
Graag willen wij ons als organisatie ook een woordje melden, wat betreft negatieve commentaar over een organisatie.Mensen die interesse hebben waarom kunnen dit lezen. let wel op dit is enkel van 2018 staat enkel op 1 forum wat ze ook niet weg willen halen , daarom voor je een oordeel maakt lees dit even.


[meer...]

6-7-2040
Ga AUB 🙏op puppycursus met je hondje
AUB❗
Ga met jullie hondje naar de puppy les (hondenschool)
Doe dit zo snel mogelijk. Volg ook nog de lessen erna.
-Mijn hond Boo heeft 4 jaar school gedaan. Ben er mee gestopt omdat ik te veel herplaatsers kreeg in opvang.

Jullie gaan er veel baat bij hebben.
Denk er aan. De ene dag gaat het wat beter dan de andere dag. Maar hou vol.
Het is zo als je kinderen, die moeten ook naar school om te leren.
En denk goed na voor alleer je over gaat voor een herplaatsing. Je kinderen doe je ook niet weg als het even niet gaat.
Honden hebben ook een puppy fase en een puberteit face.
Je kan ook altijd gedrachts therapie volgen.
Maar denk heel goed na voor je over gaat naar herplaatsing ❗

Filmpje zijn hondjes die bij mij gezeten hebben in opvang en mijn eigen honden. Ook staan er soms een loge hondje bij een opvangertje. ❤️13-3-2035
Muchas Gracias Bedankt Lieve mensen
Ik wil langs deze weg, toch ook heel graag heel mijn Arca Noah team bedanken. Veel woorden zijn daar niet voor nodig DANK U. (TE VEEL NAMEN OM OP TE NOEMEN bang iemand te vergeten ) 🤭 Ook aan alle Fostergezinnen in Spanje ook te veel om op te noemen🤩🤩🤩. big thanks to all are fosterfamilies in Spain. En ook muchas gracias a las organizaciones Almas de 4 Patas Amaya Aristi Garcia en Javier Laguna Balebona for their confidence in our organization and all there help for the care of our adopted dogs💜💜💜💜💜💜. En speciale dank aan mijn dochter Channah en vriend Andy voor haar inzet en hard werk binnen onze organisatie💚💚💚💚💚 . Alsook Thank you to Fiona en My daugther Maacha and Tracy ( foster mama ) to running are Arca Noah Charity shop for all this years😍😍💜💚. En ook een big thank you aan Fabiene en Veerle van ACE die een enorme steun en altijd klaar staan voor ons indien dit nodig is. En onze Transporten in goede banen leiden. en mijn man en kinderen 💜🐾die altijd klaar staan. We hopen in 2021 weer vele zieltjes😻 een gouden mand te kunnen geven. 🐶🐶🐶 Muchas gracia aan iedereen die zich inzet voor Arca Noah Espana en natuurlijk ook alle adoptanten bedankt voor het vertrouwen in onze organisatie .28-12-2030
elke dag is het dierendag elke dag is er hulp nodi
Vele stichtingen hebben nu een hele moeilijke periode.
Door de corona en crisis is alles voor iedereen heel moeilijk geworden .
Maar vooral ook voor al degene die geen stem hebben en van ons afhankelijk zijn de dieren. 18 jaar en nu 15 jaar onder Arca Noah proberen wij ons elke dag ons in te zetten voor deze kansloze dieren.
Met veel ups en downs veel tranen maar zeker ook met een lach hebben we meer dan 10.000 happy ends en daar deden we het voor .
Dit ook dankzij een team die daar achter staat.
Wij vragen niet veel maar op deze dag willen we even de aandacht trekken, wil je toch iets klein geven , het is in deze moeilijke tijd heel welkom.
Vooral voor de vele achterblijvertjes die niet kunnen geplaatst worden, en de verzorging van de vele kleintjes.
De zorg en kosten blijven alle dagen doorgaan. Vergeet ze niet maak hun dag speciaal .
Elke euro telt hoe groot of klein hij ook is . MUCHAS GRACIAS HEEL ERG BEDANKT .

U kan ons helpen via
Pay pal christel@arcanoah.eu
Asociacion Arca Noah
caixa bank
ES86210068920902000628754-10-2030
wat eten de puppys en hondjes
Vele vraagjes wat krijgen de pups de hondjes.


[meer...]

15-9-2030
Donatie blijven welkom
Het is weer tijd om de scalibor bandjes pippetjes worming tabletjes te vernieuwen . Dit voor de oudere hondje, maar ook voor alle pups in onze opvanggezinnen. Het is een hele moeilijke tijd voor iedereen, maar ook voor de organisaties,Wij kregen weinig hulp of donaties, Maar elke euro blijft welkom . Ook de dierenvoeding is duurder wij geven voor alle kleintjes Royal canin puppy melk / starters puppy / junior omdat dit echt het beste is voor de kleintjes ook de halsbandjes saftey harnassen . De oudjes krijgen aangepaste brokjes. Ook onze katjes in de opvang pate korreltjes kattenzand. Rescue paardje !We doen ons best maar heel af en toe een klein steuntje is altijd welkom. Geef je niet graag een centje, kan je ook in onze dierenzaak voeding aankopen, wij halen dit met heel veel plezier op Muchas gracias.

Caixa Banco Asociacion Arca Noah
ES8621006892090200062875

[meer...]

9-9-2030
belangrijke info over Arca Noah Espana
Dit is ouder artikel dat geupdate is sept 2020 .


[meer...]

1-9-2030
aanmelden op onze facebook adoptie pagina
Aan alle adoptanten van Arca Noah ,Er zijn weer vele nieuwe adoptie hondjes en happy ends bijgekomen na 4 succes volle transporten en 5 opkomst . Op deze pagina kan je je aanmelden als je een hondje hebt geadopteerd bij Arca Noah , www.arcanoah.eu Deze pagina is dan ook de enige happy end adoptie pagina die van Arca noah is. Iederen kan daar foto`s en verhalen delen of vragen stellen. Meld je aan. Er circelt op facebook nog andere pagina rond, maar deze is buiten ons aangemaakt en geen officeel adoptie pagina van Arca Noah .https://www.facebook.com/groups/64362017574350012-8-2030
Even aandachtig lezen commentaar Arca noah
Lieve Teamleden, foster families, lieve adoptanten, er moet me iets van mijn hart!
Lees even deze verhalen, dan begrijp je gelijk het commentaar op het honden forum.
Onderaan zie je het commentaar van honderden adoptanten . Ondertussen hebben wij 10000 diertjes geplaatst! Helaas kan ik ze niet allemaal plaatsen, het zijn er te veel. Maar ze staan op onze Arca Noah adoptie groep op facebook


[meer...]

6-8-2030
arca noah 2024
15 JAAR ARCA NOAH MEER DAN 10.000 DIEREN ZIJN DOOR ONZE HANDEN GEGAAN. U HULP IS DAAROM NODIG. STEUN ONS HOE KLEIN HET OOK IS ELK CENTJE IS MEER DAN WELKOM
caixa banco asociacion
ES8621006892090200062875
MUCHAS GRACIAS
DANK AAN IEDEREEN .4-10-2026
Woordje uitleg over de opvanggezinnen adoptie
Arca Noah is geen kennel of asiel, wij helpen verschillende kleine organisatie hier in de buurt rond Malaga lokaal in de regio , die zich inzetten voor de kansarme dieren. Wij helpen ze een huisje te zoeken voor hun dieren, die in hun opvang verblijven.

[meer...]

19-3-2026
boodschap van een asiel dier
Boodschap van een asiel dier

Het is eenzaam in het asiel , in stilte dromen ze van vrijheid, een groene speelweide, een lief baasje.
Ze zien door de tralies door, hoe mooi het echte leven kan zijn.

Ooit hadden ze dit ook een knuffel, een warme mand, liefde van hun baasje,ze hebben nog zoveel te geven, maar dit

[meer...]

28-12-2025
7 de transport goed gegaan 44 happy ends
Zonder woorden15-12-2025
Dierenverhalen ook op facebook
Hier kunnen alle adoptie hondjes en katjes die geadopteerd zijn bij Arca Noah hun leuke verhaaltjes delen.
klik hier1-12-2025
bandjes voor Leishmaniasis schenken
We vragen het niet graag, want het is altijd maar het zelfde, organisatie hebben hulp nodig, maar toch is dit van nood belang voor alle dieren . Het is weer zomer alle hondjes en katten moeten weer een vernieuwing krijgen van bandjes voor bescherming tegen de zuiderse zandvlieg Leishmanasis alsook voor vlooien en Teken . Deze kunnen ze 6 maanden om houden puppetjes voor de kleintjes Advetix wat hun ook tegen de zandvlieg beschermt moet elke maand vernieuwd worden . We hebben in totaal toch een 150 nodig om alle hondjes en katten hier te beschermen ook bij onze opvang gezinnen . Bij de dierenarts de bandjes aankopen is te duur want we krijgen daar geen korting op en daar kosten ze 23,50 euro per stuk. Maar we kunnen ze rechtstreeks bij een verdeler aankopen, wat voor ons iets goedkoper is. Maar elke euro is welkom want vele kleine euro`s maken een bandje wat de hondjes dan weer 6 maand beschermt
Adres is
Luc en Christel De Block Verbist
Arcanoah
App Correos 94
Alhaurin el Grande 29120
Espana
of je kan centje overmaken !
t.n.v. Luc De Block Verbist Christel
Arcanoah tav bandjes voor de dieren
ES8621006892090200062875
Caixa Espana
Asociacion Arca Noah

[meer...]

1-12-2025
Het konijnenhof, zoekt je een konijntje adopteer!
Yentl mijn nichtje runt al jaren het konijnehof. Als je overweegd een konijntje te adopteren geef gerust een seintje . Terug te vinden op facebook op https://www.facebook.com/hetkonijnenhof/ . Alle hulp kan ze gebruiken. hetkonijnenhof@outlook.com of stuur een mailtje. meer info kan je verder lezen;

[meer...]

9-11-2025
sfeerbeelden transport 2-11 aankomst 3-11
zonder veel woorden 40 happy ends4-11-2025
hoe kan ik helpen
https://www.facebook.com/�/Local-�/Ornishop-473917383123161/
dierenzaak ORNI SHOP
christel@arcanoah.eu Channah Van Belleghem arcanoah@gmail.com kan u helpen in het nl en kan de bestelling doorgeven. De betaling kan rechtstreeks na de bestelling aan Orni shop betaald worden.
Alles hebben ze voor die diertjes speeltjes koekjes dierenvoeding katten voeding, katten zand.

local animal food shop *Ornishop* road Coin, Malaga hekp us to help the animals16-10-2025
oproepje schoonmaakproducten zijn meer als welkom
Message urgent !!!!!!
People sometimes ask how we can help Arca Noah , very simple when you do you shopping add 1 extra item in your Shopping basket, What is very welcom ???
cleaning products, detergents, with sometimes more than 80 baby pups in in care is this more than welcome,pups are like baby`s childeren ,and you know yourself how much work a baby is ,a lot of cleaning work ; but 80 pups pfff no words needed.
You can bring it to are charity shop ARCANOAH on the variante cloce to centro salut. every thinks can help.
Muchas gracias

Met heel veel baby pups in onze opvang, zijn kuisproducten wasproducten alles wat nodig is om schoon te maken, wassen is meer als welkom. Kan afgegeven worden in Nl of Belgie bij contact punten, dit komt dan naar Spanje , ook voor de mensen hier in Spanje als je gaat shoppen denk eens aan de hondjes een fles schoonmaakmiddel maakt voor ons al heel verschil. je kan ze afgeven bij onze Charity shop Arca Noah heel erg bedankt

[meer...]

13-10-2025
De Veiligheid van U hondje bij aankomst
Wij hebben genoodzaakt de adoptie bijdragen met 25 euro verhoogd .Niet zomaar, maar omdat wij nu elke hondje voorzien van een gepast veiligheidtuigje dat ze aan hebben bij aankomt. Ze hebben ook een halsbandje aan. Aan iedereen vragen wij dan ook om een dubbel veiligheidslijn mee te brengen. Helaas leze we dat er nog te veel hondjes ontsnappen bij aankomst. Bij ons is het nog maar 3 keer gebeurd op 12 jaar en dit was niet na,aankomst . Maar 3 keer te veel. Dus dit is vanaf nu verplicht. En ook de eerste periode staan we erop deze veiligheidsregel in acht te houden. Veiligheid gaat boven alles. We hebben er 50 nu aangekocht voor ons volgende transport .12-10-2025
Geschiedenis van de Ark van Noah
Artikel uit het nieuws over de geschiedenis van de afkomst van `De Ark Van Noah`
Het was een inspiratie voor het kiezen van de naam van onze organisatie Arca Noah.
Lees verder:

[meer...]

4-10-2025
Hoe groot word ik en ben ik al zindelijk???
Een veel gestelde vraag van de nieuwe adoptie ouders is:`Hoe groot gaat mijn hondje worden`?. Het is voor ons heel moeilijk om daar op te antwoorden omdat de meeste hondjes vondelingen zijn, moeder noch vader gekend. Soms kennen we de moeder maar is de vader onbekend.

[meer...]

1-10-2025
Adopties op afstand: woordje uitleg
Bij Arca Noah verblijven dieren die in principe niet meer voor adoptie in aanmerking komen en dus Finca Noah niet meer zullen verlaten. Enerzijds gaat het om dieren die te oud zijn om nog ergens anders een hoofdstuk aan hun leven toe te voegen en dus als pensionados hun oude dag bij ons slijten. Anderszijds gaat het om dieren die wij om uiteenlopende redenen, al dan niet tijdelijk, niet ter adoptie willen of kunnen aanbieden.
Voor meer info kan u altijd mailen of bellen: arcanoah@gmail.com
Lees verder:


[meer...]

1-10-2025
Leishmaniasis Scalibor Collars, Expott puppetjes
Update: De Scalibor bandjes en de expott puppetjes zijn het heel jaar nodig als bescherming tegen de zandvlieg.
Alle hondjes moeten weer een vernieuwing krijgen van hun Scalibor bandje voor bescherming tegen de zuiderse zandvlieg wat heel belangrijk is ook voor uw toekomstig adoptie hondje, alsook Expott puppetjes voor de kleintjes, die elke maand moeten vernieuwd worden.

[meer...]

1-10-2025
Woordje uitleg over Giardia
Sommige hondjes hebben bij aankomst last van diarree, dit kan door de stress, verandering van eten enz komen.
Ook kan door stress een hondje last krijgen van wormen (elke hond heeft eitjes in zijn darmen en deze komen bij stress tot ontwikkeling, dit is ook zo bij zogende teven)
Daarom raden wij aan in samenspraak met onze dierenarts om bij aankomst nogmaals te ontwormen en dit met Panacur omdat dit buiten de ontwormende functie ook een herstellende functie heeft.
Is te verkrijgen bij de dierenarts, apotheek of drogist.

[meer...]

1-10-2025
Omzetten microchip
nog steeds zijn er mensen die twijfelen over het omzetten van de chip. Alle info staat op onze info pagina. Maar voor alle duidelijkheid kan dit via internet. Het beste is de chip binnen de week om te zetten van uw nieuw adoptiedier.
Chip omzeten Nederland: www.ndg.nl
Belgi�: Kan alleen via de dierenarts.

1-10-2025
Wat kan ik verwachten van mijn adoptiehondje?
Een moeilijke vraag soms, mensen moeten heel goed voor ogen nemen als ze een hondje adopteren dat vele van deze hondje een verleden hebben.
Lees verder:
GEEF ZE DAN OOK ECHT DIE KANS EN VOOR ALTIJD! NIET VOOR EEN KORT MOMENT. DE HOND MAAKT GEEN KEUZE OM GEADOPTEERD TE WORDEN, JIJ MAAKT DIE BEWUSTE KEUZE VOOR HEM. DE HOND VRAAGT NIET OM NA 1 WEEK TERUG OP STRAAT TE STAAN, JIJ MAAKT OOK DIE KEUZE VOOR HEM. DUS MAAK VAN DE EERSTE KEER DE GOEDE KEUZE!!!
Denk A.U.B 10 x na voor je de beslissing neemt een hondje te adopteren!!!
[meer...]

1-10-2025
De voordelen van volwassen dieren te adopteren
Kittens en puppy`s zijn ontzettend schattig en verdwijnen veel sneller uit asielen dan hun volwassen soortgenoten. Toch heeft het adopteren van een ouder dier heel wat voordelen. dus met alle oudere viervoeters die nog een warme thuis zoeken in gedachten, geven we jullie graag een handvol redenen om een volwassen dier te adopteren en een paar trucjes om meteen een thuisgevoel te cre�ren.

De voordelen van een volwassen dier te adopteren:


[meer...]

1-10-2025
Oproepje voor alle facebookvrienden
Willen jullie aub jullie fb vrienden vragen om ons te liken zodat het bereik groter gaat worden ten gunste van de dieren.

Klik hier
Graag zoveel mogelijk delen en reclame maken- dank jullie wel.1-10-2025
Voer en medicatie zijn nog steeds welkom!
We gaan weer een actie organiseren om eten bij elkaar te krijgen zodat wij een groot transport naar Malaga kunnen laten vertrekken, elke drie maand is er een transport . Wij vragen als organisatie heel weinig en proberen altijd te roeien met de riemen die we hebben maar heel af en toe hebben wij ook uw hulp nodig
We hebben binnenkort weer een transport richting Zuid-Spanje naar Finca Noah. Honden-en katteneten is nog altijd de zwaarste onkost van elke organisatie. Daarom lieve mensen willen we graag voor de lange wintermaanden eten inzamelen. We hebben 52 poezen die hier verblijven, dit zijn oudjes en zieke katten. Hierbij ons in de finca zijn er al 30 en bij de opvang van Janice zijn er nog 20. Deze hebben kattenzand, brokken en zacht voer nodig. (Sommige oude poezen kunnen geen brokjes meer eten) Er zitten poezen tussen van 12 en 20 jaar.
Ook onze hondjes waarvan de meeste oud en ziek en hondjes die omwille van gedragsproblemen niet meer kunnen geplaatst worden, hebben dagelijks voer nodig. Elk soort van voer is meer dan welkom. Wij hebben verschillende adressen waar het kan naartoe gebracht worden om dan richting Spanje te vertrekken.
Wij verdelen ook eten hier aan de verschillende opvangadressen. Koekjes, botjes en alle soorten voer zijn welkom.
Als het om grote hoeveelheden gaat kunnen mensen van ons team dit met veel plezier ophalen in Belgi� en Nederland.
Asociacion Arca Noah
ES8621006892090200062875
De dieren kijken er alvast naar uit!
1-10-2025
Een hond of kat adopteren? Denk goed na!!!
Graag wil ik een woordje plaatsen over het adopteren van een dier. Lees eerst dit aandachtig voor u overgaat tot het invullen van een adoptieaanvraag.
ALS U EEN DIER ADOPTEERT, IS DIT VOOR HET LEVEN, NIET VOOR EVEN!!!

[meer...]

1-10-2025
Euroclub van Arca Noah help ons helpen
klik hier
Beste leden,
Omdat wij Arca Noah een warm hart toedragen en heel graag willen dat zij verder kunnen gaan met hun mooie werk hebben wij een euroclub opgericht. Iedereen die wil kan ��n euro per maand automatisch over laten maken. We hebben veel leden dus dit projectje zou moeten lukken. Wie wil er mee doen.

Je kan gaan via onze site en via paypal overmaken
Belgie kan het gewoon op de Arca noah rekening overgemaakt worden

ES86 2100 6892 0902 0006 2875
asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el grande

Paypal christel@arcanoah.eu[meer...]

1-10-2025
Arca Noah Charity shop Alhaurin el grande
Alle Nederlanders en Belgen die in de buurt van Alhaurin el Grande en omstreken wonen kunnen tweedehandsspullen binnenbrengen ten voordele van onze honden en katten paarden Vogels. recht over de supermarkt Mercadonna in het dorp
Ook mensen die iets leuk zoeken zoals kleding, boeken, cd`s, juwelen enz vinden hier zeker hun gading.
klik hier[meer...]

1-10-2025
Sponsoring Advantix pipetje voor 8.50 euro
Net aangekocht 24 pipetten voor onze blijvertjes advantix. Dit moet elke maand herhaald worden, omdat het ook tegen de zandvlieg is teken en vlooien . Niet goedkoop maar alle hulp is echt welkom.
sponsor 8.50 per pipet.
Sponsor een blijvertje http://www.arcanoah.eu/aoa/aoa2.php
Arca Noah

asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el Grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal xtlou1@gmail.com
Muchas Gracia17-9-2025
schenk 1 euro dat maakt enorm verschil voor ons
DELEN JULLIE MEE KOST NOG MOEITE NOG TIJD NOG GELD !!!!!!
Vergeet niet dat 1 euro voor ons al groot verschil maakt, want vele van deze euro`s maakt een geheel, waar wij een dierenleven mee kunnen redden. Laat voor een paar euro`s je geweten zeggen, ik heb vandaag iets goed gedaan. Je hoeft niet veel te geven dat vragen wij niet , maar als deze bijdrage een verschil maakt waarom doen we het dan niet. Help ons helpen wij vragen nooit veel, enkel ons werk dat we al 10 jaar doen voor te zetten. Laat zien ik heb hart voor dieren. Help ons de dieren te helpen

Pay pal
Asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el Grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal christel@arcanoah.eu


Muchas gracias10-9-2025
Mishandeling van de Podenco en Galgo Andalusie
De Spaanse politie afdeling Seprona van de Guardia Civil heeft in haar laatste rapport duidelijk aangegeven dat 40% van alle honden die mishandeld worden, in de steek worden gelaten, gestolen of gedood worden jachthonden zijn. Hoe je het ook went of keert, de jachthonden hebben het in Spanje zwaar te verduren. De statistieken van de Seprona dienst geven daarnaast aan dat gedurende de laatste vijf jaar dit aantal gestegen is.

Ruim een 40% van alle mishandelde, gedode en in de steek gelaten honden in Spanje zijn galgo�s, podenco�s en andere�jachthonden. Dit staat in het rapport van de Guardia Civil die alle gegevens van dierenmishandeling van de afgelopen vijf jaar op een rij heeft gezet. Het laatste rapport van de Seprona dienst stamt alweer uit het jaar 2013 dus het was wel eens tijd voor nieuwe statistieken.

Volgens de offici�le gegevens van de Seprona hebben gedurende de laatste vijf jaar tenminste 66.242 honden te maken gehad met mishandeling. Hiervan waren er 22.724 jachthonden, een 40% dus. Dat is een erg groot aantal van mishandelde honden als je dat vergelijkt met de redelijk kleine groep van Spanjaarden die iets met de jacht te maken hebben, volgens de Seprona slechts 2% van de bevolking (die een vergunning hebben en geregistreerd staan).[meer...]

5-9-2025
weerom 35 hondjes veilig in Belgie aangekomen
dank aan iedereen dit dit mogelijk heeft gemaakt . 35 happy ends

[meer...]

4-9-2025
31 hondjes weer veilig aangekomen in Belgi
31 hondjes zijn 23/6 weer veilig aangekomen in Stekene Belgie . Dank aan heel het team. En aan alle adoptanten .Geniet van de beelden die zeggen meer dan 1000 woorden.25-8-2025
Transport sfeerbeelden aankomst 11/8/2020
Deze prachtige fotos zijn gemaakt door onze vriend en top fotograaf Rudi Wouters , ze worden nog verwerkt ook in ons happy end filmpje door Channah Van Belleghem. Maar hier alvast enkele mooie sfeerbeelden ,van de 40 hondjes ,die gisteren in Stekene Belgie zijn aangekomen.
Muchas gracias aan iedereen Els De Graef en Karin De Wachter

opvang Tracy Amaya Aristi Garcia en Javier Laguna Balebona Channah Van Belleghem
En vooral dank aan alle 40 adoptanten , iedereen had keurig een veiligheids tuigje mee Chapeau !!!!!!14-8-2025
hoe verloopt de overdracht leuk filmpje
Een hele leuk filmpje gemaakt door paul van ons team , bij de aankomst op de luchthaven van enkele adoptie hondjes.

[meer...]

13-8-2025
40 hondjes onderweg naar hun nieuwe baasjes
40 hondjes onderweg naar hun baasjes dank aan opvang Tracy, Javier Laguna Balebona, Amaya Aristi Garcia en Channah Van Belleghem en org Ace Veerle en Fabiene voor de reisdocumenten, die dit mogelijk gemaakt hebben. Els De Graef, Karin De Wachter en Yentl Vinck zullen ze morgen opwachten.
Dank ook aan Marian Den Dulk voor de adoptiebegeleiding. En veterinario Juan. Muchas gracias
Ze worden morgen namiddag verwacht in België.10-8-2025
Update situatie invloed van het Corona virus.
Lieve mensen , lieve adoptanten, ook voor ons is nu het een feit, het Corona Virus. We kunnen er niet meer omheen Corona

[meer...]

8-8-2025
help ons helpen
we sinds 2008 bezig met het herplaatsen van dieren.
Denk eens extra aan onze dieren, we hebben u hulp zo hard nodig , je kan voor 15 euro per maand een hondje of kat adopteren op afstand per maand per jaar. kijk even op deze pagina http://www.arcanoah.eu/aoa/aoa2.php

ook kan je een brokkenpakket schenken voor 7.50 http://www.arcanoah.eu/actie/actie2.php

Ook elke euro zijn we heel blij mee. Help ons ons werk verder te zetten, we hebben echt jullie hulp nodig na 12 jaar en 10.000 dieren te hebben geplaatst willen hij heel erg bedanken voor al jullie steun. Maar hebben u nog steeds nodig, het is een speciale dag ook voor onze hondjes katjes en paardjes, kortom alle dieren. Alsook de vele lokale organisatie die wij helpen.
hoe het begon 2008 https://youtu.be/JFg3wo6HPXg
t.n.v. Asociacion Arca
IBAN ES8621006892090200062875

Muchas Gracia1-8-2025
vaccinatie schema van alle pups die vertrekken.
Yo Juan Fco Bernal, Veterinario colegiado num 1452 en la Provincia de Malaga, y como veterinario de la asociacion protectora de animales ARCA NOAH (G93145134), certifico que todos los animales pertenecientes a dicha asociacion han sido vacunados siguiendo el protocolo que acontunuacion de detalla:
- 40 dias desde el nacimiento: Desparasitacion interna con DRONTAL
- 45 dias desde el nacimiento: Vacunacion con VERSIGUARD CPV
- 60 dias desde el nacimiento: Desparasitacion interna con DRONTAL
- 65 dias desde el nacimiento: Vacunacion con VERSICAN PLUS
- 80 dias desde el nacimiento: Desparasitacion interna con DRONTAL
- 85 dias desde el nacimiento: Vacunacion con VERSICAN PLUS
- 95 dias desde el nacimiento: identificacion con microchip y vacunacion antirrabica.
FDO: Juan Fco Bernal (col: 1452).24-6-2025
2 de transport is ook goed aangekomen
Ook het tweede transport is ons gelukt, weerom veel geduld veel zweet en traantjes, maar veel uitleg is hierbij niet nodig, geniet van de mooie beelden. In Juni gaat nog een 3 transport volgen .
Dank aan iedereen dit meegeholpen heeft om dit mogelijk te maken. Zonder jullie was dit onmogelijk Muchas Gracias20-6-2025
Waarom is U hulp zo belangrijk ?
dit is een van de zovele 5 kleintjes zijn enkele maanden geleden binnen gekomen, ze waren zo verwaarloosd, dat ze niet ter adoptie konden, Ze hadden amper haar, en waren heel mager , gewoon gedumpt door de MENS. Waarom verdienen ze dit?? En dan waarom doen we dit werk ??? Wat nog steeds mensen zich afvragen waarom donatie zo belangrijk is ook voor ons.Ook al is het redden van enkele maar op kleine schaal. Maar elke leventje dat we redden is er ��n. Kijk eens hoe mooi ze is geworden, volledig gezond verklaard door de dierenarts na weken verzorging en werk .Ondertussen zijn ze alle 5 geadopteerd , ze hebben geluk gehad en een kans gemaakt.

[meer...]

17-6-2025
hoe omgaan met het verlies van je adoptie hondje
Graag een woordje over het verlies van een adoptie hondje of katje .
Waarom gebeurd dit nu met ons adoptie hondje.... Waarom?

Eerst en vooral wij zetten ons in voor de kleintjes al 12 jaar .


[meer...]

17-6-2025
52 happy ends zonder woorden
gewoon te mooi

Er zijn geen woorden voor nodig om dit te omschrijven 52 happy ends weer veilig aangekomen. Dank aan iedereen, alle fostermama Tracy en Ian Amaya Aristi Garcia Javier Laguna Balebona carolien Suzanne Turner en Kevin Channah Van Belleghem en Andy Goossens Pat Jay en Lee Jay en nog vele meer Marianne D Dlk Karin De Wachter Els De Graef Wendy Geens en hun extra mensen die komen helpen zijn van het team de veterinair Juan. De transporteurs de fotograaf Rudi Wouters christof voor de locatie . En iedereen die dit mogelijk maakt ons 11 transport weerom vlekkeloos verlopen. Muchas gracias aan alle adoptanten.

[meer...]

4-6-2025
Wat wordt er gedaan voor een katje of hondje komt
alle info kan U hier over lezen.

[meer...]

26-5-2025
meld je aan op onze arca noah adoptie pagina
Even een melding dit is onze enige adoptie pagina iedereen die een hondje heeft geadopteerd van Arca Noah mag hier lid van worden, je kan je aanmelden , er is ook een andere pagina die zonder onze toestemming is gemaakt en onze naam gebruikt arca noah honden en baasjes is geen geldige Arca Noah adoptie pagina
Dit is onze enige Arca noah adoptie pagina https://www.facebook.com/groups/64362017574350023-5-2025
Wat is Giardia of Coccidiose woordje uitleg
Even een melding over Giardia de meeste hondjes hebben giardia als ze bij ons binnenkomen dit is omdat ze met meerdere samen zitten en elkaar terug herbesmetten. Het enige wat goed helpt is 6a7 dagen FLAGYL geven, Panacur helpt als het niet erg is, maar Falgyl is sterker en werkt veel beter . Je kan het in tablet vorm krijgen, of als kleine hondjes zijn in siroop geven.


[meer...]

16-5-2025
hELP ONS HELPEN
ZONDER WOORDEN
asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal xtlou1@gmail.com
Muchas Gracia
5-5-2025
Denk na voor je een HUISDIER AANSCHAFT
Draag zorg voor mijn hele leven,
Ik heb immers zoveel liefde te geven,
Maar dump me niet wegens scheiding,
Verhuis of te weinig tijd.
Want nadien krijg je spijt
Je laat me met zoveel verdriet achter,
Ik mis mijn thuis de kindjes mijn mandje ,
Ooit zo verwend
DENK AUB KEER NA VOOR JE ADOPTEERT OF HUISDIER AANSCHAFT HET IS NIET VOOR EVEN MAAR VOOR HEEL ZIJN LEVEN4-5-2025
Het nut van castratie en sterilisatie
We krijgen veel vragen waarom mensen hun adoptiehond best laten castreren of steriliseren.
Daarom een woordje uitleg van Dr. Greet Pouders die de voor- en nadelen afweegt.

[meer...]

1-5-2025
Woordje uitleg over de Podenco Andaluz
Lees de volgende info over het karakter en ontstaan van dit ras.

[meer...]

1-5-2025
Een huisdier is niet voor even
Deze uitspraak berust op waarheid.
Een huisdier is niet voor even maar voor je hele leven. Een huizenhoog clich�, maar deze aangrijpende video van DeadLens Pictures maakt het wel pijnlijk duidelijk.
Natuurlijk zijn kinderen en honden niet hetzelfde, maar veel hondenbezitters beschouwen hun huisdier wel als hun eigen kind. Begrijpelijk, door de relatie die je ermee opbouwt wanneer je hem in huis haalt. Ze maken deel uit van de familie. En wanneer je een hond opneemt in je gezin, heb je dezelfde verplichting tegenover hem dan tegenover je eigen kinderen. Honden zijn net zo goed levende wezens.
Met deze hartverscheurende video wil DeadLens Pictures ons laten zien wat er gebeurt wanneer je die verplichtingen niet nakomt. Hoe? Door in het filmpje de hond te vervangen door een klein, schattig meisje. Ben je nog altijd zeker dat je het in je hebt om die hond in huis te halen?1-5-2025
Denk na voor je een diertje adopteert
Mensen denk toch aub even paar keer na voor je adoptie aanvraag ingeeft. Mensen vullen een aanvraag in, wij gaan van start met de adoptie, nog geen 5 min later nog geen 30 min later nog geen paar uren later, laat staan nog geen dag later, oeps was vergissing we zijn er nog niet aan toe!!!! Of we hebben niet de financiële mogelijkheid, of voor gelijk welk excuus. Wij steken heel veel tijd in adverteren, adoptie, verzorging een heel team staat hierachter . Respecteer dan ook het werk wat ons team doet. En als je een hondje wil aanschaffen groot klein jong oud.
Zeg dan bij jezelf eerst ....

IK ADOPTEER EEN HONDJE
NIET VOOR EVEN,
MAAR VOOR HEEL MIJN LEVEN .
VERGEET NIET
ZE HEBBEN LANG OP JOUW GEWACHT
EN ZE HOPEN DAT ZE DOOR JOUW
NAAR EEN VEILIG HUISJE WORDEN GEBRACHT1-5-2025
VOOR JE ADOPTEERT LEES DIT EVEN IS KLEINE MOEITE
Waarom doen wij dit werk?
Jammer genoeg zijn wij al 10 jaar bezig en het wordt alleen maar erger. Mensen hier moeten overleven met soms 400-500 euro in de maand. Dit zijn vaak gezinnen met kinderen, ze krijgen geen uitkeringen, laat staan kinderbijslag en daar moeten ze het mee doen. mensen hebben hier in het zuiden ook veel armoede en kindjes gaan gewoon zonder eten naar school. Ze hebben honden en katten thuis rond lopen maar nu de dierenklinieken ook nog eens hun prijzen opdrijven, hebben deze mensen helemaal geen geld meer voor hun dieren, de tax is nu al 21% , wat verwacht je dan. Het wordt er niet beter op, zelf krijgen we te weinig steun, donaties of middelen om te helpen.
Steriliseren en castreren kost geld, het is heel makkelijk gezegd van doe er iets aan maar wij moeten wel de financi�le middelen hebben om dit te doen.

[meer...]

1-5-2025
Nog steeds verjaardag kalenders te koop 2021
We hebben nog hele mooie verjaardag kalenders te koop. voor 2021 U kan ze bestellen .


[meer...]

11-4-2025
Transport nr 8 geniet van de sfeerbeelden
zonder woorden4-4-2025
uitgaven waar gaan ze naar toe !!!!
Waar gaat het de uitgaven in Arca Noah naar toe


[meer...]

19-3-2025
EVEN LEZEN VOOR JE OVERGAAT TOT EEN ADOPTIE
BEZIN EER GE BEGINT EEN DIER ADOPTEREN IS VOOR HET LEVEN NIET VOOR EVEN

Ik begrijp soms niet dat mensen een aanvraag tot een officieel adoptie indienen. Denken ze daar dan niet over na , is dit een bevliegen, is dit iets dat ze zomaar van de ene minuut op de andere willen hebben, en daarna van de ene minuut op de andere weer niet meer willen, mag niet van de huisbaas, mijn man wil het toch niet, oma vind het niet goed, alle die smoesjes. Je denkt daar toch niet ��n minuut aan als je leuk koppie ziet passeren en je zegt` ik wil die,` zonder daar even over na te denken, daarom AUB denk na voor je overgaat tot het invullen van een adoptie formulier, het team gaat van start, in ons hart gaat een klein vonkje over, weer een hondje dat een huisje krijgt, en dan nog geen 24h later sorry hoor maar we willen het toch niet want.........Inderdaad zou je zeggen beter zo, want als mensen er niet over nadenken , wie weet waar het hondje terecht komt, en binnen enkele maanden staat ze terug aan ons deur, met het was toch foute beslissing, we willen ze niet meer , weer een trauma voor die diertje, weer een herplaatsing, zij of hij vragen daar niet om NEE jij doet dit het diertje aan. Omdat je toen een verkeerde overhaaste beslissing hebt genomen, omdat het toch wat meer werk in houd, omdat je niet meer zo veel vrijheid hebt, omdat je weet ik welk verhaal er bij hoort. Deze dieren hebben klein of groot verleden, sommige komen bij hun nieuwe familie, en zijn van dag ��n de beste maatjes alsof ze er jaren waren. Sommige hebben tijd nodig en moeten zich aanpassen. Wij weten ook niet altijd hoe dit hondje katje zich gaat gedragen, Ze hebben zich aangepast tijdens hun verblijf aan ons of de opvang ouders , wij steken daar veel tijd in. Maar de adoptie ouders verlangen soms dat dit dier van minuut ��n de hond is die ze gekocht hebben, oeps nee niet gekocht geadopteerd hebben omdat ze het een beter leven willen geven, of het nu met of zonder trauma`s is. Daarom denk na niet ��n keer maar 10 keer voor je het adoptie formulier aanvraagt om over te gaan tot een adoptie, want onthou heel goed, adopteren van een hond of kat is voor het leven niet voor even. Zo bespaar je jezelf heel veel pijn en verdriet zo bespaar je het hondje een ander trauma, en zo bespaar je heel het team werk die we aan ander diertje kunnen besteden die wel een kansje op goede adoptie krijgen. BEZIN EER GE BEGINT is een oud spreekwoord. van maar vier woorden, onthou die heel goed als je denk aan de aanschaf van nieuw huisdier ALS MENSEN RESERVEREN EN OPZEGGEN ZAL ER EEN VERGOEDING GEVRAAGD WORDEN VAN 50 EURO .1-1-2025
koop geen dier adopteer een dier
even de moeite doen om te lezen


[meer...]

1-1-2025
Zwerfdieren het ergste in spanje
Spanje heeft meeste verlaten huisdieren van heel Europa lees even.... waarom adopteren zo belangrijk is.


[meer...]

5-12-2024
MEDEDELING JE ADOPTIE HONDJE bezint eer ge begint
EENMAAL ER EEN HONDJE IS GEKOZEN EN GEADOPTEERD , WORDEN ER OOK GEEN HONDJES WEER VERWISSELD ,Daar kunnen we echt niet aan beginnen als een hondje op de site komt , en de keuze tot adoptie is gemaakt, gaan wij geen dieren meer verwisselen. Er komen regelmatige nieuwe hondjes op, en dit is echt voor ons anders niet haalbaar .2-12-2024
Adopteer eens een hondje op afstand
Vele mensen kunnen door werkomstandigheden, geen tijd, zelf al een hond hebben of andere redenen geen hondje adopteren maar willen wel iets beteken voor de hondjes uit Spanje.
Dit kan door een hondje op afstand te adopteren. Door elke maand 15 euro over te maken kan u een hondje naar keuze adopteren. Dit zijn de blijvertjes van Arca Noah.
Lees verder:

[meer...]

1-12-2024
Urgent we need your help
WE NEED URGENT YOUR HELP ARCA NOAH
We do not like it, because it`s always the same, organizations need help!!!! But this is still a matter of urgency for all are animals. It`s summer again, and all are dogs and cats need a protection against Leishmanasis fleas ect..... The can hold them for 6 months but the drops for the little ones Advetix is only for month .In total, we need a 150 to protect all dogs and cats here in our foster families. We can buy them directly from a distributor, which is something cheaper for us. But every euro is more then welcome,
Address is
Luc and Christel Block the Block
Arcanoah
App Correos 94
Alhaurin el Grande 29120
Espana
Or you can transfer money!
T.n.v. Luc De Block Verbist Christel
Arcanoah
ES8621006892090200062875
Caixa Espana
Asociacion Arca Christel Arca Noah Verbist
MUCHAS GRACIAS

[meer...]

1-12-2024
hulp nodig als bescherming voor de dieren
WIJ VRAGEN U HULP heel dringend ....
We vragen het niet graag, want het is altijd maar het zelfde, organisatie hebben hulp nodig, maar toch is dit van nood belang voor alle dieren . Het is lente en binnenkort weer zomer alle hondjes en katten moeten weer een vernieuwing krijgen van bandjes puppetjes voor bescherming tegen de zuiderse zandvlieg Leishmanasis De bandjes kunnen ze 6 maanden om houden puppetjes voor de kleintjes Advetix wat hun ook tegen de zandvlieg beschermt moet elke maand vernieuwd worden . We hebben in totaal toch een 150 nodig om alle hondjes en katten hier te beschermen ook bij onze opvang gezinnen . Bij de dierenarts de bandjes aankopen is te duur want we krijgen daar geen korting op en daar kosten ze 23,50 euro per stuk. Maar we kunnen ze rechtstreeks bij een verdeler aankopen, wat voor ons iets goedkoper is. Maar elke euro is welkom want vele kleine euro`s maken een bandje wat de hondjes dan weer 6 maand beschermt
Iedereen wil heel graag zijn hondje beschermen maar het is ook voor ons heel belangrijk vooral ook voor onze blijvertjes en oudjes

U kan ze ook opsturen naar
Adres is
Luc en Christel De Block Verbist
Arcanoah
App Correos 94
Alhaurin el Grande 29120
Espana
of je kan centje overmaken !
t.n.v. Luc De Block Verbist Christel
Arcanoah tav bandjes voor de dieren
ES8621006892090200062875
Caixa Espana
Asociacion Arca Noah1-7-2024
Arca Noah España wordt gesponsord door: