Arca Noah España 
Andalucia Registry of Associations
Charity No. 8517
Entidad Inscrita en el Registro de
Asociaciones de Andalucia No. 8517
CIF NIF G93145134

1440 x 900
 

35 honden wachten op een nieuw thuis...Dringend vluchten gevraagd
Heel dringend vluchten gevraagd , want de adoptanten willen allemaal graag hun hondje Het moet wel via Malaga zijn.
Heel wat hondjes zijn de laatste weken geadopteerd en de adopties stromen binnen. Heel fijn natuurlijk maar dit wil ook zeggen dat straks al deze hondjes moeten vliegen naar hun nieuw baasje. Vluchten op België en Nederland zijn meer dan welkom. Brussels airlines, Jetair en Transavia zijn de maatschappijen waarmee kunnen gevlogen worden.Een team van vrijwilligers doet al het werk. Kost geen moeite , Mensen die een ticket willen schenken of zelf hun hond of kat komen halen, kan ook kan ook. Zo help je toch op een manier dat de hondjes sneller kunnen vertrekken. Wij rekenen op uw steun.
Meer info: arcanoah@gmail.com http://www.arcanoah.eu/vliegen/vliegen2.php
Arca Noah
IBAN BE24293026042838
BIC GEBABEBB
asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal xtlou1@gmail.com
Muchas Gracia


[meer..]

1-12-2019Betty boop -
Dit schatje wacht nog op een gouden mandje ze blijft straks alleen achter haar broertjes vertrekken in het kort , is een klein blijvend hondje en Boop is helemaal klaar voor vertrek

boodschap van een asiel dier
Boodschap van een asiel dier

Het is eenzaam in het asiel , in stilte dromen ze van vrijheid, een groene speelweide, een lief baasje.
Ze zien door de tralies door, hoe mooi het echte leven kan zijn.

Ooit hadden ze dit ook een knuffel, een warme mand, liefde van hun baasje,ze hebben nog zoveel te geven, maar dit wordt hun nu ontnomen. Waarom???
Ze missen de warmte , een lekker botje ,gewoon bij je zijn. Nu liggen ze daar op de koude vloer, hun dagen zijn geteld.

Toch zijn er mensen die besluiten , we nemen een hond , ze verdienen ook een warme mand, maar... na enkele dagen geven ze het weer op , en hun dagen in het asiel zijn weer geteld .

Waarom moeten ze dit doorstaan, deze honden hebben een verleden, ze verdienen meer dan eten en een mand,ze verdienen vooral Liefde een knuffel , geef ze tijd. Laat ze dit niet keer op keer doorstaan, omdat je er niet de tijd aan kunt geven, ze vragen enkel wat geduld, en je zult merken dat de kans die je ze geeft, beloond wordt met de vriendschap voor het leven.

Denk dus heel goed na voor je er aan begint, als mensen een kind nemen , denken ze daar ook heel goed over na , want dit is voor het leven, je zit daar een hele lange tijd aan vast. Je geeft toch ook je eigen kind niet weg ,nee die corrigeer je als ze iets fout doen, daar neem je je tijd voor.Laat dit ook zo zijn voor een dier dat je neemt, laat het een beslissing zijn voor het leven,

Daarom is een vriendschap van een dier , een vriendschap voor het leven. Denk daarom goed na voor je er aan begint,
Christel Arca Noah

28-12-2025


Arca Noah is het Spaans voor ark van Noah, en is de naam die we gekozen hebben voor onze organisatie ter opvang en (her-)plaatsing van honden en katten.
De naam is afgeleid van de Ark Van Noah ,en wonen sinds 1999 in Zuid Spanje , Wij werken met diverse organisaties samen wat nu een doorgangskanaal geworden is voor verlaten, verwaarloosde, zieke en gewonde honden en katten.

In oktober 2008 is de organisatie Arca Noah van start gegaan, mede dankzij de vruchtbare samenwerking met diverse instanties en organisaties en de toenemende adopties in de loop der jaren. Bekijk ook eens dit filmpje om een indruk te krijgen van de werkzaamheden bij Arca Noah.
we hebben ondertussen sinds we begonnen zijn voor meer dan 8000 dieren een huisje gevonden. 2008 okt tot 1 jan 2019. Als organisatie Arca Noah kunnen we ons officieel en publiekelijk profileren. Ook proberen we meer druk uit te oefenen op de betrokken Spaanse instanties zoals de dierenbescherming e.d. We hopen via onze organisatie en de media de politiek te kunnen beïnvloeden, zodat de 'beestachtige' omstandigheden waarin vele dieren in Spanje leven, snel tot het verleden behoren. Ook dieren hebben immers recht op een liefdevol en respectvol leven.Wij werken enkel met gastengezinnen of andere organisaties die wij hulp aanbieden hun dieren te helpen herplaatsen , de dieren verblijven in deze gastengezinnen tot ze geadopteerd zijn.

We hopen dit werk nog lang te kunnen voortzetten en hebben de medewerking van een gemotiveerd, energiek en enthousiast team vrijwilligers.
Bij voorbaat dank voor uw interesse en uw bereidheid om met ons te willen samenwerken. Uw steun en bijdrage zijn van belang voor de verbetering van het lot van de kansarme dieren.

Christel en Luc

6 pasgeboren kleintjes gevonden.
6 pas geboren, mini kleintjes, in een dicht geknoopte plastiek zak. Ze zijn helemaal onderkoeld. ze lagen gewoon in een vuilnisbak in het dorp tussen het vuil .2 helaas zijn overleden, 4 liggen nu in een warmte couveuse voor pasgeboren pups, ze waren door de kou verlamd .Warmte heeft ze goed gedaan. Net een beetje gedronken ze zijn zo klein,,,,18-1-2019
mama en 8 kleintjes binnen gebracht
komen op de site ter adoptie11-1-2019
extra aandacht voor Cyana
Cyana is net voor vertrek opgezegd ! nu zit ze hier nog alleen zusjes en broertjes zijn weg of gaan vertrekken deel haar zoveel mogelijk , geweldig lief heel aanhankelijk hondje middelmaatje meer info op de puppy adoptie pagina

bekijk het filmpje.2-1-2019
koop geen dier adopteer een dier
even de moeite doen om te lezen
Ook in 2019 rekenen we op U hulp, enkel en alleen met U hulp kunnen wij dit werk voor zetten. Help ons helpen, voor ons maakt één euro een groot verschil . Donatie vallen niet zomaar uit de lucht en, smeken om een extra Euro is ook heel moeilijk want mensen kijken niet meer op , zoveel mensenleed ,zoveel dierenleed in deze wereld, maar toch moeten wij proberen dit werk voor te zetten wat zij hebben ons nodig , veel kritiek , veel teleurstellingen , maar ook veel mensen die geen begrip kunnen op brengen, ze weten het allemaal beter, maar ze weten het beter van achter hun scherm , aan hun toetsenbord op 1000 km afstand . Dierenleed is met geen pen te beschrijven, en ik wil dat ook niet beschrijven. Wij als organisaties weten wat we doen wij weten wat het is s`nachts opstaan flesjes geven, waken bij een ziek hondje, pups die dood gaan een na een aan die vreselijke gevreesde Parvo - Corona ziekte. En ja het is maar een buitenlandse hond..... krijg je dan als antwoord. Waarom ze redden??? Er zijn er toch genoeg, inderdaad dieren genoeg . Maar vragen zij om geboren te worden, moeten wij oordelen over hun leven?? Hebben wij dat recht? Mensen hier hebben een minimum loontje, kunnen amper hun gezin recht houden, ook zij vragen daar niet om om lange uren te werken voor paar 100 euro, en dan willen jullie van achter de computer schreeuwen laat ze steriliseren, castreren, hoe gaan ze dit doen??? Wij hebben zelf een charity shop waar we spulletje goedkoop verkopen 0.50 1 euro 2 euro .... om extra kosten te kunnen betalen voor zieke dieren te helpen . Mensen moeten hier soms 0.50 bij elkaar rapen om een spulletje te kopen voor hun kindje . laat staan dat zijn de dure sterilisatie kosten bij hun dierenarts kunnen betalen, dus deze dieren hier zijn daar het slachtoffer van , vele nestje worden geboren, pups worden in vuilcontainers gedumpt. moedertjes lopen rond met gezwollen melkklieren, radeloos op zoek naar hun kleintjes toestanden 1000 verhalen , inderdaad met geen pen te beschrijven. boeken kan je schrijven, en dit lost het probleem niet op , maar wel U hulp . Hoe groot , hoe klein ze is . Doe iets goed , begin het jaar met een goede voornemens, help een asiel hond als je niet kan adopteren doneer dan. Adopteer een dier op afstand steun een organisatie, die zich inzetten. Maar het allerbelangrijkste , wees ook vooral, lief, en begripvol ,respectvol, naar mensen die zich vrijwillig dag en nacht inzetten, om toch deze dieren een kans te geven om te overleven. En vergeet niet een vrijwilliger is onbetaalbaar, want zonder een vrijwilliger, is er geen team, en zonder team, is er geen organisatie ,en zonder organisatie sterven er vele dieren. Dank aan iedereen die zich vrijwillig heeft ingezet bij Arca Noah .veel verdriet gehad veel verlies gehad, veel teleurstellingen gehad,tranen van verdriet maar ook tranen van geluk , dit door liefde en veel respect voor elkaar, met als eind doel een happy end!!! ,
Arca Noah
IBAN BE24293026042838
BIC GEBABEBB
asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal xtlou1@gmail.com
Muchas Gracia
1-1-2019
heel gelukkige Nieuwjaar 2019
Namens heel het Arca Noah team een heel gelukkig Nieuwjaar 201928-12-2018
kleine Ziggi binnen gebracht
Ziggy is over een hek bij mensen gesmeten, mogelijk ziet hij heel slecht of is blind , na de feestdagen gaat hij op controle , we gaan dan ook een gepast huisje voor deze jongen zoeken.

[meer..]

28-12-2018
Paloma is gisteren ingeslapen ze was 12 jaar
5 jaar geleden hebben we haar samen met Luna uit het dodenstation gehaald. ze heeft 7 mooie jaren bij ons verbleven. Helaas is een tumor in het gezicht haar fataal geworden. Slaap zacht lieve meid.5-12-2018
hondje dat is aangereden
Dit hondje is aangereden op de baan en lag langs de kant van de weg.Onze dierenarts heeft haar opgeknapt .Ze had lelijke wonde aan de heup .Ze is nu bij ons jaar 6a8 en uiteraard geen chip.En niemand lijkt haar te kennen. Afwachten dus.

[meer..]

5-12-2018
4 broertjes binnen gebracht
Komen spoedig op de site ter adoptie kleinere middelgrote hondjes5-12-2018
Wat wordt er gedaan voor een katje of hondje komt
Eerst wordt er een check up gedaan bij onze dierenarts, 30 euro hangt beetje af van de grote, van de hond en de
staat waar het hondje zich bevind.

Dan worden ze gezien hun leeftijd, gechipt en registratie bij de RAI database 43 euro .


Hondjes ouder dan 6 maand worden indien het direct kan gesteriliseerd of gecastreerd , rekening houdend met de grote van de hond kan dit tussen de 200 en 400 Mastien Espanol bv zijn .

Ze krijgen ook een EU paspoortje (verplicht) dit is 18 euro.


Vervolgens krijgen ze alle vaccinaties , pups krijgen eerst Parvo- Corona Vaccinatie ,dan 2 volledig coctails volwassen hondjes krijgen gelijk de 2 coctails, dit is allemaal volgens de wet en int. vaccinaties schema waar wij ons aan moeten houden.
Ze worden dus ook allemaal verplicht geënt tegen Rabiës .
Dit alles 60 -70 euro euro per hondje .


Bij hondjes ouder dan 6 maand, wordt ook gelijk een test gedaan voor Leishmania 35 euro .
Heel soms als er een reden is bij pups wordt dit eerder gedaan .
Pups onder de 6 maand worden niet getest.

Test Ehrlichia Babesia Anaplasmosis 35 euro gen;
sterilisatie.

Pups krijgen 3 ontworming voor ze vertrekken . Daar gebruiken wij Telmin voor bij de kleintjes, en iets groter wordt overgegaan op Drontal . Ook bij volwassen honden. 7 euro per keer.

Pups krijgen gelijk bij het binnenkomen, Advetix wat ze ook beschermt tegen leishmania ,teken en vlooien .
Volwassen honden krijgen alsook een pupet tegen teken en vlooien en een extra scalibor bandje. tussen de 10 a 24 euro .

De adoptie bedragen voor een hondje bedragen 300 euro incl hun transport kooi en gezondheid verklaring voor vertrek.

Katten krijgen bij aankomst gelijk ook een check up 30 euro . Volwassen katten worden direct ingeplant voor sterilisatie, Castratie en bloedtesten . bloedtest 24 euro sterilisatie Castratie 50 en 90 euro .
Katten moeten ook verplicht de rabiës entingen krijgen, ze worden wel geënt tegen kattenziekte en niesziekte met andere woorden calicivirus en herpesvirus, aangevuld met FeLV leukemie vac.
katten ouder dan 6 maand worden getest op FelV en FIV
Kittens nog niet tot 6 maand, of daar moet een reden voor zijn.
Volwassen kat is 195 euro Kitten is 150 euro .

meer info arcanoah@gmail.com26-5-2025
Wat is Giardia of Coccidiose woordje uitleg
Even een melding over Giardia de meeste hondjes hebben giardia als ze bij ons binnenkomen dit is omdat ze met meerdere samen zitten en elkaar terug herbesmetten. Het enige wat goed helpt is 6a7 dagen FLAGYL geven, Panacur helpt als het niet erg is, maar Falgyl is sterker en werkt veel beter . Je kan het in tablet vorm krijgen, of als kleine hondjes zijn in siroop geven.


[meer...]

16-5-2025
MEDEDELING JE ADOPTIE HONDJE bezint eer ge begint
EENMAAL ER EEN HONDJE IS GEKOZEN EN GEADOPTEERD , WORDEN ER OOK GEEN HONDJES WEER VERWISSELD ,Daar kunnen we echt niet aan beginnen als een hondje op de site komt , en de keuze tot adoptie is gemaakt, gaan wij geen dieren meer verwisselen. Er komen regelmatige nieuwe hondjes op, en dit is echt voor ons anders niet haalbaar .2-12-2022
vaccinatie schema van alle pups die vertrekken.
Yo Juan Fco Bernal, Veterinario colegiado num 1452 en la Provincia de Malaga, y como veterinario de la asociacion protectora de animales “ARCA NOAH” (G93145134), certifico que todos los animales pertenecientes a dicha asociacion han sido vacunados siguiendo el protocolo que acontunuacion de detalla:
- 40 dias desde el nacimiento: Desparasitacion interna con “DRONTAL”
- 45 dias desde el nacimiento: Vacunacion con “VERSIGUARD CPV”
- 60 dias desde el nacimiento: Desparasitacion interna con “DRONTAL”
- 65 dias desde el nacimiento: Vacunacion con “VERSICAN PLUS”
- 80 dias desde el nacimiento: Desparasitacion interna con “DRONTAL”
- 85 dias desde el nacimiento: Vacunacion con “VERSICAN PLUS”
- 95 dias desde el nacimiento: identificacion con microchip y vacunacion antirrabica.
FDO: Juan Fco Bernal (col: 1452).24-6-2022
Spulletje gevraagd inzamelen voor de charityshop
HULP GEVRAAGD spulletje inzamelen voor de dieren. iedereen heeft wel iets wat ze niet meer gebruiken, en ligt daar maar te liggen. Wel al deze spulletje huishoudgerief vooral nu zomerkleding , kinderspulletje kinderkleding buggy`s baby artikelen al wat nog verkoopbaar is , juweeltjes tassen noem maar op . Met dit alles maak je ons heel blij mee, want wij kunnen deze spullen verkopen in onze Arca noah Charity shop . Elke 2 maand komt er een transport vanuit Belgie Nl naar Spanje, Rik van ons team zamelt deze spulletje in zo goed hij kan , hij kan natuurlijk niet heel Belgie en Nederland rond rijden. Daarom bij Marian D Dulk in Noordwijk kunnen alvast spullen afgegeven worden, en dan de rest voor Belgie in Lommel bij rik zelf 0032471227285 geef Rik gerust een belletje om iets af te spreken , ook dierenvoeding brokjes voor katten of honden zijn meer als welkom bandjes kortom alles . Muchas Gracias www.arcanoah.eu30-4-2022
WOORDJE UITLEG IVM UPDATES ADOPTIE HONDJES
Elke dag zit de mailbox vol met mailtjes , krijgen we update, krijgen we foto`s. De pups zitten bij ons niet in een asiel maar verspreid over vele opvang gezinnen. Deze doen dit allemaal op vrijwillige basis , ik kan niet verlangen dat ze elke dag mails foto`s en updates voorzien, elke 2-3 weken vragen wij aan hun update. Ook heerst er nu door de extreme hitte veel Parvo en Corona. Dit is heel dodelijk voor een pup of jong hondje. enkele een klein percentage overleefd dit virus. Daarom zitten ze bij ons verdeeld in verschillende opvang gezinnen om ze te beschermen tegen dit verschrikkelijk virus. Wij proberen deze kleintjes in de opvang gezinnen tot 10-12 dagen na de twee coctail vaccinaties zoveel mogelijk nu apart te houden en er niet bij te komen zodat wij het virus indien dit aanwezig is te verspreiden. Nu in de zomer is dit virus heel hardnekkig. vorig jaar hebben wij het zelf gehad 23 kleintjes op één week verloren. Nu hebben wij zelf voorgenomen. Dat wij dit niet meer doen, elke opvang gezin zorgt voor de kleintjes tot 10-12 dagen na de 2 de coctail. Dan zijn ze toch voor 95% beschermt dit is rond 3 maand volledig afgerond , dan krijgen ze de Rabës enting en hun chip. 21 dagen later mogen ze gaan. Wij reden wekelijks van ene opvang na de andere voor foto`s te maken en updates . Dit risico nemen we nu NIET op moment. De ziekenhuizen liggen vol met pups aan infuus met het Parvo virus. Op moment zijn alle pups in alle opvang heel gezond. De meeste hebben hun tweede vaccinatie net gehad , of gaan het nu krijgen. Dus aub geen ons even de tijd om deze kleintjes te beschermen . Alle hondjes doen het goed. Zodra er weer nieuwe foto`s zijn worden ze gelijk doorgestuurd , maar we nemen nu geen risico .20-12-2020
Wat kan ik verwachten van mijn adoptiehondje?
Een moeilijke vraag soms, mensen moeten heel goed voor ogen nemen als ze een hondje adopteren dat vele van deze hondje een verleden hebben.
Lees verder:
GEEF ZE DAN OOK ECHT DIE KANS EN VOOR ALTIJD! NIET VOOR EEN KORT MOMENT. DE HOND MAAKT GEEN KEUZE OM GEADOPTEERD TE WORDEN, JIJ MAAKT DIE BEWUSTE KEUZE VOOR HEM. DE HOND VRAAGT NIET OM NA 1 WEEK TERUG OP STRAAT TE STAAN, JIJ MAAKT OOK DIE KEUZE VOOR HEM. DUS MAAK VAN DE EERSTE KEER DE GOEDE KEUZE!!!
Denk A.U.B 10 x na voor je de beslissing neemt een hondje te adopteren!!!
[meer...]

1-10-2020
Euroclub van Arca Noah help ons helpen
klik hier
Beste leden,
Omdat wij Arca Noah een warm hart toedragen en heel graag willen dat zij verder kunnen gaan met hun mooie werk hebben wij een euroclub opgericht. Iedereen die wil kan één euro per maand automatisch over laten maken. We hebben veel leden dus dit projectje zou moeten lukken. Wie wil er mee doen.

Je kan gaan via onze site en via paypal overmaken
Belgie kan het gewoon op de Arca noah rekening overgemaakt worden
Belgie BE24293026042838
Nederland NL31ABNA0500070989
Paypal zie homepage.[meer...]

1-10-2020
HELP ONS TE DELEN WAAROM IS DIT ZO BELANGRIJK
HELP ONS TE DELEN WAAROM IS DIT ZO BELANGRIJK op facebook !
We zijn nog maar net terug van vakantie,en de telefoon staat niet stil. Meer dan 7 mama , met pups !!! Niet te begrijpen waar ze allemaal vandaag komen, mensen vinden hondjes, zielig ,heel alleen, aan het rondzwerven. Ze kunnen het niet aan hun hart overlaten ze achter te laten. Ze nemen ze mee. Maar al snel komt de harde waarheid ,het hondje blijkt zwanger te zijn, en niet zomaar zwanger maar hoogzwanger, vele krijgen paar dagen na aankomst al hun kleintjes . Mensen zijn radeloos, wat nu , ze willen een hondje redden en krijgen plots een hele kroost. Vele organisatie kunnen ze helaas niet binnen nemen in de kennels ivm het parvo virus. Het heeft geen zin mama en kleintjes te redden om ze daarna te moeten afgeven en ze overlijden aan het parvo virus. Daarom werken wij ook op een andere manier met opvang gezinnen, of proberen de mensen te overhalen om mama en kleintjes te fosteren, wij staan in voor alle kosten. alle hulp die nodig is. Wij plaatsen ze dan op de site en gaan huisje zoeken, we kunnen deze mensen die toch hun goede bedoelingen willen helpen hebben niet in de steek laten.
Nu zijn het er heel veel heel veel lieve mama in opvang met hun kleintjes, door te delen ons te steunen kunnen wij een goed huisje voor ze zoeken, op deze manier worden ze niet achter gelaten in wanhoop dat in de asielen. Elke vorm van steun is daarom ook nodig en heel welkom. Elke euro . Maar vooral ook door te delen. Zodat zowel mama en kleintjes later een toekomst krijgen. En krijgen de mensen die hun inzetten als fostergezin toch de hoop op een goede afloop.1-10-2020
Wandeling 10 jarig bestaan Arca Noah 15-09-2018
alle info staat op de brochure . In Stekene in het Riet wordt door Wendy en Kurt een wandeling georganiseerd.
Wandeling Tvv het 10 jarig bestaan van Arca Noah
Met als team onderweg een zoektocht naar de vossenstaart.
Locatie Riet 19 Stekene 9190
15 september begin 13g
Inschrijving 5 euro per persoon
1 Goodie bag per hond
info arcanoah@gmail.com


[meer...]

4-7-2020
hulp nodig als bescherming voor de dieren
WIJ VRAGEN U HULP heel dringend ....
We vragen het niet graag, want het is altijd maar het zelfde, organisatie hebben hulp nodig, maar toch is dit van nood belang voor alle dieren . Het is lente en binnenkort weer zomer alle hondjes en katten moeten weer een vernieuwing krijgen van bandjes puppetjes voor bescherming tegen de zuiderse zandvlieg Leishmanasis De bandjes kunnen ze 6 maanden om houden puppetjes voor de kleintjes Advetix wat hun ook tegen de zandvlieg beschermt moet elke maand vernieuwd worden . We hebben in totaal toch een 150 nodig om alle hondjes en katten hier te beschermen ook bij onze opvang gezinnen . Bij de dierenarts de bandjes aankopen is te duur want we krijgen daar geen korting op en daar kosten ze 23,50 euro per stuk. Maar we kunnen ze rechtstreeks bij een verdeler aankopen, wat voor ons iets goedkoper is. Maar elke euro is welkom want vele kleine euro`s maken een bandje wat de hondjes dan weer 6 maand beschermt
Iedereen wil heel graag zijn hondje beschermen maar het is ook voor ons heel belangrijk vooral ook voor onze blijvertjes en oudjes

U kan ze ook opsturen naar
Adres is
Luc en Christel De Block Verbist
Arcanoah
App Correos 94
Alhaurin el Grande 29120
Espana
of je kan centje overmaken !
t.n.v. Luc De Block Verbist Christel
Arcanoah tav bandjes voor de dieren
ES8621006892090200062875
Caixa Espana
Asociacion Arca Noah1-7-2020
help ons helpen
we zijn 11 jaar bezig met het herplaatsen van dieren.
Denk eens extra aan onze dieren, we hebben u hulp zo hard nodig , je kan voor 15 euro per maand een hondje of kat adopteren op afstand per maand per jaar. kijk even op deze pagina http://www.arcanoah.eu/aoa/aoa2.php

ook kan je een brokkenpakket schenken voor 7.50 http://www.arcanoah.eu/actie/actie2.php

Ook elke euro zijn we heel blij mee. Help ons ons werk verder te zetten, we hebben echt jullie hulp nodig na 10 jaar en 7500 dieren te hebben geplaatst willen hij heel erg bedanken voor al jullie steun. Maar hebben u nog steeds nodig, het is een speciale dag ook voor onze hondjes katjes en paardjes, kortom alle dieren.
hoe het begon https://youtu.be/JFg3wo6HPXg

t.n.v. Luc De Block Verbist Christel

Arca Noah
IBAN BE24293026042838
BIC GEBABEBB
Muchas Gracia1-6-2020
Denk na voor je een HUISDIER AANSCHAFT
Draag zorg voor mijn hele leven,
Ik heb immers zoveel liefde te geven,
Maar dump me niet wegens scheiding,
Verhuis of te weinig tijd.
Want nadien krijg je spijt
Je laat me met zoveel verdriet achter,
Ik mis mijn thuis de kindjes mijn mandje ,
Ooit zo verwend
DENK AUB KEER NA VOOR JE ADOPTEERT OF HUISDIER AANSCHAFT HET IS NIET VOOR EVEN MAAR VOOR HEEL ZIJN LEVEN4-5-2020
Het nut van castratie en sterilisatie
We krijgen veel vragen waarom mensen hun adoptiehond best laten castreren of steriliseren.
Daarom een woordje uitleg van Dr. Greet Pouders die de voor- en nadelen afweegt.

[meer...]

1-5-2020
Overdracht op de luchthaven van een adoptiehondje
Veel mensen vragen zich af hoe dit verloopt.

[meer...]

1-5-2020
Als men een puppy of hondje adopteert.
Vele vragen worden gesteld:
Is de pup zindelijk?
Kan hij uren alleen zijn?
Kan hij met katten?


[meer...]

1-5-2020
Opvanggezinnen gezocht, woordje van uitleg
ZIJN ER NOG MENSEN DIE ZICH WILLEN OPGEVEN ALS OPVANG GEZIN? NEEM A.U.B CONTACT MET ONS OP. Of mensen die denken dat ze op een of andere manier iets kunnen betekenen voor het Arca Noah team zoals advertenties plaatsen, opvang luchthaven, inzamelen van eten, spullentje enz... , of andere ideeën hebben,zijn meer dan welkom.

Als een hondje terug moet komen door omstandigheden van het baasje(ziekte, scheiding, persoonlijke problemen enz) hebben we opvanggezinnen nodig waar het hondje voor een korte periode kan opgevangen worden. Meestal worden deze hondjes snel terug geadopteerd.

[meer...]

1-5-2020
Een huisdier is niet voor even
Deze uitspraak berust op waarheid.
Een huisdier is niet voor even maar voor je hele leven. Een huizenhoog cliché, maar deze aangrijpende video van DeadLens Pictures maakt het wel pijnlijk duidelijk.
Natuurlijk zijn kinderen en honden niet hetzelfde, maar veel hondenbezitters beschouwen hun huisdier wel als hun eigen kind. Begrijpelijk, door de relatie die je ermee opbouwt wanneer je hem in huis haalt. Ze maken deel uit van de familie. En wanneer je een hond opneemt in je gezin, heb je dezelfde verplichting tegenover hem dan tegenover je eigen kinderen. Honden zijn net zo goed levende wezens.
Met deze hartverscheurende video wil DeadLens Pictures ons laten zien wat er gebeurt wanneer je die verplichtingen niet nakomt. Hoe? Door in het filmpje de hond te vervangen door een klein, schattig meisje. Ben je nog altijd zeker dat je het in je hebt om die hond in huis te halen?1-5-2020
Denk na voor je een diertje adopteert
Mensen denk toch aub even paar keer na voor je adoptie aanvraag ingeeft. Mensen vullen een aanvraag in, wij gaan van start met de adoptie, nog geen 5 min later nog geen 30 min later nog geen paar uren later, laat staan nog geen één dag later , oeps was vergissing we zijn er nog niet aan toe!!!! of we hebben niet de financiële mogelijkheid, of voor gelijk welk excuus. Wij steken heel veel tijd in adverteren, adoptie, verzorging een heel team staat hierachter . Respecteer dan ook het werk wat ons team doet. En als je een hondje wil aanschaffen groot klein jong oud.
Zeg dan bij jezelf eerst ....

IK ADOPTEER EEN HONDJE
NIET VOOR EVEN,
MAAR VOOR HEEL MIJN LEVEN .
VERGEET NIET
ZE HEBBEN LANG OP JOUW GEWACHT
EN ZE HOPEN DAT ZE DOOR JOUW
NAAR EEN VEILIG HUISJE WORDEN GEBRACHT1-5-2020
VOOR JE ADOPTEERT LEES DIT EVEN IS KLEINE MOEITE
Waarom doen wij dit werk?
Jammer genoeg zijn wij al 10 jaar bezig en het wordt alleen maar erger. Mensen hier moeten overleven met soms 400-500 euro in de maand. Dit zijn vaak gezinnen met kinderen, ze krijgen geen uitkeringen, laat staan kinderbijslag en daar moeten ze het mee doen. mensen hebben hier in het zuiden ook veel armoede en kindjes gaan gewoon zonder eten naar school. Ze hebben honden en katten thuis rond lopen maar nu de dierenklinieken ook nog eens hun prijzen opdrijven, hebben deze mensen helemaal geen geld meer voor hun dieren, de tax is nu al 21% , wat verwacht je dan. Het wordt er niet beter op, zelf krijgen we te weinig steun, donaties of middelen om te helpen.
Steriliseren en castreren kost geld, het is heel makkelijk gezegd van doe er iets aan maar wij moeten wel de financiële middelen hebben om dit te doen.

[meer...]

1-5-2020
Wanneer komt mijn hondje of katje LEZEN
WANNEER MAG MIJN HONDJE VLIEGEN

We krijgen dagelijks mails met de vraag wanneer kan ik mijn hondje verwachten. De DIEREN die binnen komen ongeacht hun leeftijd. Ze krijgen eerst ontwormingen. Daarna starten we normaal op 6-8weken met de eerste parvo vaccinatie. Dan op 10 weken krijgen ze de eerste coctail die herhaald wordt rond 12 weken waar ze ook hun Rabiës enting krijgen. 21 dagen later mogen ze pas vertrekken , dus op 15 weken, sommige pups zijn al wat ouder als ze binnen komen , en moeten ook hun vaccinaties krijgen dan geld natuurlijk die 15 weken niet en wordt dit iets later ZE MOETEN VOLLEDIG GEVACCINEERD ZIJN VOOR HUN VERTREK is een pup al
12 weken als ze binnen komen kunnen ze hun Rabia krijgen maar moeten ze nog 6 weken wachten tot na de vaccinaties. Zelfde met volwassen honden. En dan is het ook nog afwachten wanneer we een vlucht binnen krijgen. Soms vertrekken er wel 20-30 hondjes rond de zelfde periode, we kijken dan even naar de adoptie datum plaats van luchthaven. Helaas kunnen wij niet voor iedereen zomaar een geschikte vlucht vinden, de ene werkt de andere kan geen afstand rijden. Wij moeten ons ook aanpassen aan de vluchten die binnenkomen. En dan is nog de grote vraag is er wel plaats voor een hondje mee te vliegen op die vlucht. Ook voor ons zijn dit vele vragen die we zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Vele mails gaan ik moet verlof aan vragen, doe dit aub als je de juiste vlucht datum hebt ik kan dit zelf ook geen weken op voorhand zelf zeggen. Je kan ook zelf je hondje komen op halen en een vlucht sponsoren. Dus wij kunnen echt pas zeggen als het hondje is ingepland dat dit de datum van vertrek is, dit kan soms week op voorhand zijn soms paar dagen soms enkele weken. Wij boeken heel af en toe zelf vluchten als de prijzen goedkoop zijn. Maar wij zijn niet de enige organisatie die hondjes overvliegt , de plaatsen zijn soms heel beperkt! Wij vliegen enkel op Eindhoven Rotterdam Amsteram met Transavia. Heel soms met Tui maar daar mag maar één hond mee per persoon dus heel beperkt en heel duur .17-3-2020
AANDACHTIG LEZEN WAT TE DOEN BIJ AANKOMST

WAT TE DOEN ALS MIJN HONDJE OF KATJE AANKOMT

Als je hondje of katje aankomt, vragen wij altijd even nog een kuurtje Panacure te geven dit omdat sommige hondjes het bacterie Giardia bij zich kunnen hebben. Giardia is een veel voorkomende infectie bij honden maar ook bij katten . Honden of katen ie met Giardia besmet raken worden niet altijd ziek. Met vooral jonge honden en honden met een verminderde weerstand dit kan ook enkel al door stress zijn, krijgen klachten in de vorm van diarree en soms braken. De beste behandeling van Giardia bij de hond is met Panacur (fenbendazol).
Verder zeker het allerbelangrijkste geen hem of haar de eerste dagen zo min mogelijk stress. Iedereen vind natuurlijk het nieuwe huisdier super leuk, maar soms voelen ze zich nog wat onwennig . Geef ze daarom alle tijd. Sommige dieren zijn al van het eerste uur speels en willen alle aandacht, andere zijn nog een beetje terug getrokken. Niks forceren laat ze zelf na je toe komen. Vergeet ook niet in enkele dagen de microchip om te zetten op je naam, bij de info pagina op de site lees je er meer over. Ze krijgen bij ons elke maand pupetje tegen vlooien en teken, dit wil niet zeggen dat die nog aanwezig kunnen zijn. Dus daarom altijd nog eens goed controleren, bij ons zitten de dieren in groepjes en dit is vaak moeilijker te bestrijden.10-2-2020
10 jarige bestaan Arca Noah kalender verkoop 2018
Er zijn voor het 10 jarige bestaan van Arca Noah hele mooie verjaardag en jaarkalenders 2018 gemaakt. Deze zijn gemaakt in familiekring met eigen dieren. Ze kosten 15 euro 33cm op 48cm in mooie kleuren en stevig papier . Dit alles om ons te steunen en ons werk verder te zetten. Wij willen dan ook alle sponsors heel erg bedanken voor hun bijdragen en het waar te maken. Ze zijn gemaakt door 2 professionele fotografen. België Rudi wouter www.rudiwouters.com Spanje www.estudiotresjotas.com Ze worden in België Nederland Spanje verkocht. Bestellen kan arcanoah@gmail.com
vermelding jaarkalender 2018 of verjaardagskalender.

asociacion Arca Noah
kalender 2018
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal xtlou1@gmail.com
vermelding aankoop kalender 2018
Muchas Gracia[meer...]

11-12-2019
Artikel in Casa España over Arca Noah
Dank zij Hariette en Ellen Brusse is er een artikel verschenen over Arca Noah in Casa Espana. Artikel wordt nog bijgevoegd.klik hier om het artikel te lezen[meer...]

8-10-2019
Film over Arca Noah
We vonden het een leuk idee om een filmpje te maken over het werk dat Arca Noah verricht. In het filmpje ziet u veel leuke, ontroerende en soms ook zielige beelden die het afgelopen jaar de revue zijn gepasseerd. We willen u vragen de link (zie volgende pagina) door te sturen naar zoveel mogelijk dierenvrienden!

We thought it would be a nice idea to make a movie regarding the work done by Arca Noah. In this movie you will see a lot of nice, touching and sometimes sad images which have occured during the past year. We would like to ask you to forward the link (check next page) to other animal friends!

Klik op deze link voor de Nederlandse versie,

Click here for the English version.

[meer...]

1-10-2019
Adopteer eens een hondje op afstand
Vele mensen kunnen door werkomstandigheden, geen tijd, zelf al een hond hebben of andere redenen geen hondje adopteren maar willen wel iets beteken voor de hondjes uit Spanje.
Dit kan door een hondje op afstand te adopteren. Door elke maand 15 euro over te maken kan u een hondje naar keuze adopteren. Dit zijn de blijvertjes van Arca Noah.
Lees verder:

[meer...]

1-10-2019
Hoe groot word ik en ben ik al zindelijk???
Een veel gestelde vraag van de nieuwe adoptie ouders is:`Hoe groot gaat mijn hondje worden`?. Het is voor ons heel moeilijk om daar op te antwoorden omdat de meeste hondjes vondelingen zijn, moeder noch vader gekend. Soms kennen we de moeder maar is de vader onbekend.

[meer...]

1-10-2019
Adopties op afstand: woordje uitleg
Bij Arca Noah verblijven dieren die in principe niet meer voor adoptie in aanmerking komen en dus Finca Noah niet meer zullen verlaten. Enerzijds gaat het om dieren die te oud zijn om nog ergens anders een hoofdstuk aan hun leven toe te voegen en dus als pensionados hun oude dag bij ons slijten. Anderszijds gaat het om dieren die wij om uiteenlopende redenen, al dan niet tijdelijk, niet ter adoptie willen of kunnen aanbieden.
Voor meer info kan u altijd mailen of bellen: arcanoah@gmail.com
Lees verder:


[meer...]

1-10-2019
Leishmaniasis Scalibor Collars, Expott puppetjes
Update: De Scalibor bandjes en de expott puppetjes zijn het heel jaar nodig als bescherming tegen de zandvlieg.
Alle hondjes moeten weer een vernieuwing krijgen van hun Scalibor bandje voor bescherming tegen de zuiderse zandvlieg wat heel belangrijk is ook voor uw toekomstig adoptie hondje, alsook Expott puppetjes voor de kleintjes, die elke maand moeten vernieuwd worden.

[meer...]

1-10-2019
Woordje uitleg over Giardia
Sommige hondjes hebben bij aankomst last van diarree, dit kan door de stress, verandering van eten enz komen.
Ook kan door stress een hondje last krijgen van wormen (elke hond heeft eitjes in zijn darmen en deze komen bij stress tot ontwikkeling, dit is ook zo bij zogende teven)
Daarom raden wij aan in samenspraak met onze dierenarts om bij aankomst nogmaals te ontwormen en dit met Panacur omdat dit buiten de ontwormende functie ook een herstellende functie heeft.
Is te verkrijgen bij de dierenarts, apotheek of drogist.

[meer...]

1-10-2019
Omzetten microchip
nog steeds zijn er mensen die twijfelen over het omzetten van de chip. Alle info staat op onze info pagina. Maar voor alle duidelijkheid kan dit via internet. Het beste is de chip binnen de week om te zetten van uw nieuw adoptiedier.
Chip omzeten Nederland: www.ndg.nl
België: Kan alleen via de dierenarts.

1-10-2019
De voordelen van volwassen dieren te adopteren
Kittens en puppy`s zijn ontzettend schattig en verdwijnen veel sneller uit asielen dan hun volwassen soortgenoten. Toch heeft het adopteren van een ouder dier heel wat voordelen. dus met alle oudere viervoeters die nog een warme thuis zoeken in gedachten, geven we jullie graag een handvol redenen om een volwassen dier te adopteren en een paar trucjes om meteen een thuisgevoel te creëren.

De voordelen van een volwassen dier te adopteren:


[meer...]

1-10-2019
Opvanggezinnen gezocht
Altijd zijn opvanggezinnen welkom voor België en Nederland. Maar denk aub heel goed na voor je je opgeeft als opvanggezin. De voor-en de nadelen. Deze dieren waren geadopteerd maar om een of andere reden klikt het niet in het nieuwe gezin, dit kan door andere dieren zijn, kinderen. Ook moeten wij soms dieren herplaatsen na een relatiebreuk of ziekte van het baasje of soms bij overlijden van het baasje.
Daarom zoeken we echt paar lieve mensen die tijdelijk een hondje willen opvangen tot ze terug naar een nieuw baasje kunnen.
arcanoah@gmail.com

[meer...]

1-10-2019
Oproepje voor alle facebookvrienden
Willen jullie aub jullie fb vrienden vragen om ons te liken zodat het bereik groter gaat worden ten gunste van de dieren.

Klik hier
Graag zoveel mogelijk delen en reclame maken- dank jullie wel.1-10-2019
Vrijwilligers zijn welkom, hoe meld ik me aan?
Hoe meld ik me aan als vrijwilliger?

Een stichting als Arca Noah kan niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Er zijn altijd veel werkzaamheden waarbij we een handje kunnen gebruiken.
Denk dan aan bijvoorbeeld: adverteren met honden en katten ter adoptie, opvangen van honden of katten, inzamelen spulletjes of assistentie op de luchthaven.

We zoeken ook mensen die dagelijks ons willen helpen met advertenties te plaatsen op verschillende pagina`s, dit is een hele job op zich zelf. Teamleden werken en doen dit tussen door wat toch heel wat tijd in beslag neemt, daarom als we deze taak tussen verschillende teamleden kunnen verdelen , is het ook makkelijker en neemt dan ook niet zoveel tijd in beslag.

Sinds de oprichting van Arca Noah hebben we meer dan 6000 honden en katten een fijne toekomst kunnen geven door adopties. Echter, er is natuurlijk ook verloop in het team van vrijwilligers omdat omstandigheden kunnen wijzigen. Daarom zijn we op zoek naar een aantal nieuwe vrijwilligers die ons willen helpen.

Wat opvang betreft, in principe willen we geen honden of katten in opvang plaatsen tenzij dit een heel dringende reden heeft. Het ene diertje zal snel opnieuw worden geadopteerd terwijl een ander wellicht iets langer moet blijven.
Uiteraard kun je vrijblijvend informeren naar de details van de diverse werkzaamheden.

Wil je graag je steentje bijdragen aan de werkzaamheden van Arca Noah, stuur ons dan een mailtje waarin je iets vertelt over jezelf, je motivatie, je leefomstandigheden (in het geval van opvang) en je ervaring met dieren. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op over de mogelijkheden.
Alvast bedankt namens alle diertjes van Arca Noah en het hele team.
België mail even naar arcanoah@gmail.com of Nederland mariandendulk@online.nl1-10-2019
Voer en medicatie zijn nog steeds welkom!
We gaan weer een actie organiseren om eten bij elkaar te krijgen zodat wij een groot transport naar Malaga kunnen laten vertrekken, elke drie maand is er een transport . Wij vragen als organisatie heel weinig en proberen altijd te roeien met de riemen die we hebben maar heel af en toe hebben wij ook uw hulp nodig
We hebben binnenkort weer een transport richting Zuid-Spanje naar Finca Noah. Honden-en katteneten is nog altijd de zwaarste onkost van elke organisatie. Daarom lieve mensen willen we graag voor de lange wintermaanden eten inzamelen. We hebben 52 poezen die hier verblijven, dit zijn oudjes en zieke katten. Hierbij ons in de finca zijn er al 30 en bij de opvang van Janice zijn er nog 20. Deze hebben kattenzand, brokken en zacht voer nodig. (Sommige oude poezen kunnen geen brokjes meer eten) Er zitten poezen tussen van 12 en 20 jaar.
Ook onze hondjes waarvan de meeste oud en ziek en hondjes die omwille van gedragsproblemen niet meer kunnen geplaatst worden, hebben dagelijks voer nodig. Elk soort van voer is meer dan welkom. Wij hebben verschillende adressen waar het kan naartoe gebracht worden om dan richting Spanje te vertrekken.
Wij verdelen ook eten hier aan de verschillende opvangadressen. Koekjes, botjes en alle soorten voer zijn welkom.
Als het om grote hoeveelheden gaat kunnen mensen van ons team dit met veel plezier ophalen in België en Nederland.
De dieren kijken er alvast naar uit!

[meer...]

1-10-2019
Een hond of kat adopteren? Denk goed na!!!
Graag wil ik een woordje plaatsen over het adopteren van een dier. Lees eerst dit aandachtig voor u overgaat tot het invullen van een adoptieaanvraag.
ALS U EEN DIER ADOPTEERT, IS DIT VOOR HET LEVEN, NIET VOOR EVEN!!!

[meer...]

1-10-2019
Kattenvaccinaties: woordje uitleg
Er zijn de laatste tijd weer veel kittens en katten gevonden. Ze worden gewoon in dozen afgezet.
Velen willen graag een woordje uitleg over de vaccinaties en wat we doen.
Een kat krijgt op 10 weken een cocktail, dit is nu een nieuw vaccin (niet goedkoop) maar alles zit erin. i
Ze zijn nu ook volledig beschermd tegen leukemie. Deze cocktail wordt nog een keer herhaald op 14 weken
Ze krijgen dan ook de Rabies enting en 21 dagen later kunnen ze gaan. Ook een volwassen kat krijgt identiek het zelfde. Dit beschermt ze dan voor één volledig jaar.
Fevaxyn Pentofel.
FPV -FCV-FVR-Chlamidia- FEL.V (leukemia)


[meer...]

1-10-2019
Arca Noah Charity shop Alhaurin el grande
Alle Nederlanders en Belgen die in de buurt van Alhaurin el Grande en omstreken wonen kunnen tweedehandsspullen binnenbrengen ten voordele van onze honden en katten paarden Vogels. recht over de supermarkt Mercadonna in het dorp
Ook mensen die iets leuk zoeken zoals kleding, boeken, cd`s, juwelen enz vinden hier zeker hun gading.
klik hier[meer...]

1-10-2019
Mededeling als mijn hondje is overleden wat dan?
Als een hondje komt te overlijden wat gebeurd er dan, want er zijn wat vragen hier over. Als een hondje is geadopteerd en vertrekt komt het op happy end. Soms gebeurd dat een hondje komt te overlijden, wij kunnen niet anders dan het dan op overleden plaatsen in de database, dit wil ook zeggen dat de weblogjes niet meer blijven bestaan. Helaas kan ik dit niet veranderen. Ze blijven allemaal in onze gedachten.1-10-2019
Dierenverhalen ook op facebook
Hier kunnen alle adoptie hondjes en katjes die geadopteerd zijn bij Arca Noah hun leuke verhaaltjes delen.
klik hier1-10-2019
schenk 1euro dat maakt enorm verschil voor ons
DELEN JULLIE MEE KOST NOG MOEITE NOG TIJD NOG GELD !!!!!!
Vergeet niet dat één euro voor ons al groot verschil maakt, want vele van deze één euro`s maakt een geheel, één geheel waar wij een dierenleven mee kunnen redden. Laat voor één of een paar euro`s je geweten zeggen, ik heb vandaag iets goed gedaan . Je hoeft niet veel te geven dat vragen wij niet , maar als deze één euro een verschil maakt waarom doen we het dan niet . Help ons helpen wij vragen nooit veel, enkel ons werk dat we al 10 jaar doen voor te zetten. Steun ons deel ons. Laat zien ik heb hart voor dieren. Help ons de dieren te helpen

Pay pal
asociacion Arca Noah
Caixa banco Alhaurin el grande
ES86 2100 6892 0902 0006 2875
paypal christel@arcanoah.eu

Christel en luc de block verbist
Arcanoah België
pay pal xtlou1@gmail.com
BE24293026042838

Muchas gracias10-8-2019
Mededeling wanneer mag mijn hondje vliegen
Pups krijgen op 7-9-11 weken hun vaccinaties , afhankelijk ook van hun leeftijd dat ze binnenkomen , vooral ook hun gezondheid, volwassen honden krijgen een coctail geldig voor één jaar. Pups krijgen op drie maand hun Rabiës enting en chip. ZE MOGEN DAN OOK MAAR PAS 21 DAGEN LATER VERTREKKEN. Dit hangt dan ook af van het aantal adoptie en vluchten die we binnenkrijgen. Je moet hier echt rekening mee houden, alle dagen krijgen we mailtjes wanneer komt het hondje nu. Wij kunnen helaas dit niet bespoedigen , iedereen moet geduld hebben en afwachten, wij doen echt ons best om jullie hondje zo snel mogelijk te laten overkomen , daarom ook heel belangrijk vluchten gevraagd zie op onze info pagina vlieg een hond.1-8-2019
Woordje uitleg over de Podenco Andaluz
Lees de volgende info over het karakter en ontstaan van dit ras.

[meer...]

1-5-2019
Donaties voor puppymelk gevraagd
Donaties voor puppymelk is heel erg welkom want puppymelk is heel duur in aankoop en wij gebruiken de beste melk van Royal Canin.

[meer...]

1-5-2019
Katay vosje 5 jaar oud adoptie op afstand
lees haar verhaal.

[meer...]

1-5-2019
Geschiedenis van de Ark van Noah
Artikel uit het nieuws over de geschiedenis van de afkomst van `De Ark Van Noah`
Het was een inspiratie voor het kiezen van de naam van onze organisatie Arca Noah.
Lees verder:

[meer...]

27-4-2019
In vijf stappen naar een zindelijke puppy
De hele familie is blij met de komst van jullie nieuwe gezinslid: een schattige puppy. Maar als hij voor de zoveelste keer zijn behoefte doet op jouw mooie vloer, vind jij het hondje al stukken minder schattig. Toch mag je niet vergeten dat hij er niet aan kan doen en dat jij degene bent die hem moet helpen. En dat kan je doen met de volgende vijf tips.

[meer...]

25-2-2019
EVEN LEZEN VOOR JE OVERGAAT TOT EEN ADOPTIE
BEZIN EER GE BEGINT EEN DIER ADOPTEREN IS VOOR HET LEVEN NIET VOOR EVEN

Ik begrijp soms niet dat mensen een aanvraag tot een officieel adoptie indienen. Denken ze daar dan niet over na , is dit een bevliegen, is dit iets dat ze zomaar van de ene minuut op de andere willen hebben, en daarna van de ene minuut op de andere weer niet meer willen, mag niet van de huisbaas, mijn man wil het toch niet, oma vind het niet goed, alle die smoesjes. Je denkt daar toch niet één minuut aan als je leuk koppie ziet passeren en je zegt` ik wil die,` zonder daar even over na te denken, daarom AUB denk na voor je overgaat tot het invullen van een adoptie formulier, het team gaat van start, in ons hart gaat een klein vonkje over, weer een hondje dat een huisje krijgt, en dan nog geen 24h later sorry hoor maar we willen het toch niet want.........Inderdaad zou je zeggen beter zo, want als mensen er niet over nadenken , wie weet waar het hondje terecht komt, en binnen enkele maanden staat ze terug aan ons deur, met het was toch foute beslissing, we willen ze niet meer , weer een trauma voor die diertje, weer een herplaatsing, zij of hij vragen daar niet om NEE jij doet dit het diertje aan. Omdat je toen een verkeerde overhaaste beslissing hebt genomen, omdat het toch wat meer werk in houd, omdat je niet meer zo veel vrijheid hebt, omdat je weet ik welk verhaal er bij hoort. Deze dieren hebben klein of groot verleden, sommige komen bij hun nieuwe familie, en zijn van dag één de beste maatjes alsof ze er jaren waren. Sommige hebben tijd nodig en moeten zich aanpassen. Wij weten ook niet altijd hoe dit hondje katje zich gaat gedragen, Ze hebben zich aangepast tijdens hun verblijf aan ons of de opvang ouders , wij steken daar veel tijd in. Maar de adoptie ouders verlangen soms dat dit dier van minuut één de hond is die ze gekocht hebben, oeps nee niet gekocht geadopteerd hebben omdat ze het een beter leven willen geven, of het nu met of zonder trauma`s is. Daarom denk na niet één keer maar 10 keer voor je het adoptie formulier aanvraagt om over te gaan tot een adoptie, want onthou heel goed, adopteren van een hond of kat is voor het leven niet voor even. Zo bespaar je jezelf heel veel pijn en verdriet zo bespaar je het hondje een ander trauma, en zo bespaar je heel het team werk die we aan ander diertje kunnen besteden die wel een kansje op goede adoptie krijgen. BEZIN EER GE BEGINT is een oud spreekwoord. van maar vier woorden, onthou die heel goed als je denk aan de aanschaf van nieuw huisdier ALS MENSEN RESERVEREN EN OPZEGGEN ZAL ER EEN VERGOEDING GEVRAAGD WORDEN VAN 50 EURO .1-1-2019
Waarom er zoveel zwerfhonden en pups zijn
Een veel gestelde vraag is waarom hier zoveel pups zijn en waarom nog steeds zoveel honden in Spanje zijn.[meer...]

1-12-2018
bandjes voor Leishmaniasis schenken
We vragen het niet graag, want het is altijd maar het zelfde, organisatie hebben hulp nodig, maar toch is dit van nood belang voor alle dieren . Het is weer zomer alle hondjes en katten moeten weer een vernieuwing krijgen van bandjes voor bescherming tegen de zuiderse zandvlieg Leishmanasis alsook voor vlooien en Teken . Deze kunnen ze 6 maanden om houden puppetjes voor de kleintjes Advetix wat hun ook tegen de zandvlieg beschermt moet elke maand vernieuwd worden . We hebben in totaal toch een 150 nodig om alle hondjes en katten hier te beschermen ook bij onze opvang gezinnen . Bij de dierenarts de bandjes aankopen is te duur want we krijgen daar geen korting op en daar kosten ze 23,50 euro per stuk. Maar we kunnen ze rechtstreeks bij een verdeler aankopen, wat voor ons iets goedkoper is. Maar elke euro is welkom want vele kleine euro`s maken een bandje wat de hondjes dan weer 6 maand beschermt
Adres is
Luc en Christel De Block Verbist
Arcanoah
App Correos 94
Alhaurin el Grande 29120
Espana
of je kan centje overmaken !
t.n.v. Luc De Block Verbist Christel
Arcanoah tav bandjes voor de dieren
ES8621006892090200062875
Caixa Espana
Asociacion Arca Noah

[meer...]

1-12-2018
Urgent we need your help
WE NEED URGENT YOUR HELP ARCA NOAH
We do not like it, because it`s always the same, organizations need help!!!! But this is still a matter of urgency for all are animals. It`s summer again, and all are dogs and cats need a protection against Leishmanasis fleas ect..... The can hold them for 6 months but the drops for the little ones Advetix is only for month .In total, we need a 150 to protect all dogs and cats here in our foster families. We can buy them directly from a distributor, which is something cheaper for us. But every euro is more then welcome,
Address is
Luc and Christel Block the Block
Arcanoah
App Correos 94
Alhaurin el Grande 29120
Espana
Or you can transfer money!
T.n.v. Luc De Block Verbist Christel
Arcanoah
ES8621006892090200062875
Caixa Espana
Asociacion Arca Christel Arca Noah Verbist
MUCHAS GRACIAS

[meer...]

1-12-2018
Arca Noah España wordt gesponsord door:

B and B

Pura Vida BB

Toscanzahoeve Gedrag en Therapie voor dieren.

finca Bonilla

Sociaal Secretariaat Caritas

Biophotonen-therapie Josee van Dooren

Accor hotels

La Molineta de Guaro

Spaanse Recepten

BB Finca El Lagar