Arca Noah España 
Andalucia Registry of Associations
Charity No. 8517
Entidad Inscrita en el Registro de
Asociaciones de Andalucia No. 8517
CIF NIF G93145134
RSIN 8275.01.043


x
 

Wat is Giardia of Coccidiose woordje uitleg

Giardia is een veel voorkomende infectie. Honden die met Giardia besmet raken worden niet altijd ziek soms merk je het ook helemaal niet maar kunnen wel de bacterie meedragen . Met name jonge honden en honden met een verminderde weerstand krijgen klachten in de vorm van diarree en braken. Dit is soms als ze vertrekken nieuwe omgeven stress ect.... Daarom rade we dus aan als het hondje aankomt even korte behandeling met Panacur te geven2-3 dagen als het aanhoud diarree best weekje overgaan op Flagyl dit geeft echt beste resultaat. De prognose is heel gunstig maar herinfectie kan anders makkelijk terug optreden.
Flagyl ofwel metronidazol is een antibioticum dat onder andere wordt voorgeschreven bij infecties veroorzaakt door Trichomonas en Giardia.
Flagyl wordt voor mensen gebruikt maar werkt beter dan panacure ook voor dieren . Dit uit ondervinden hier.
Soms is er sprake van COCCIDIOSE
Coccidien veroorzaken vooral diarree bij pups. Veel dieren vertonen geen enkel symptoom. Dit komt meestal uit de aarde en kan ook door duiven konijnen kippen worden iver gedragen. Wij behandelen Coccidiose met Septrin tabletjes
Waar zelden aan gedacht wordt en onderschat wordt is coccidiose. Het komt overal voor, bij dieren en mensen. Het is een parasiet die roofvogels en reptielen als eindgastheer heeft. Bij honden komen vaak coccidiose canis, coccidiose ohioensis en coccidiose burrowsi voor. Over het algemeen verloopt een infectie met coccidin bij honden zonder symptomen. Toch zijn er gevallen als meest waarschijnlijke oorzaken van diarree,Als er problemen zijn denkt men gemakkelijk aan giardia daarom wordt dit soms vergeten !!!
Kan de hond ook de kat infecteren? Nee, dat kan niet. Een besmette hond kan de infectie niet overdragen naar de kat en visa versa. Besmetting treedt alleen op na de opname van besmette hondenontlasting.
Daarom gaat me te snel op Giardia af maar Cocciose komt veel voor ook in Nl en Belgi zit gewoon in de aarde.
Flagyl tabletjes giardia Flagyl siroop voor Giardiaseptrin tegen Coccidiose
.
Arca Noah España wordt gesponsord door:

Home manager and rentals

beautyline

Advocaat bureau AEG


dierenvoeding supermercado del campo

centro veterinario Jubega

ornishop coin

Baviera Property Management